ΔΟΚΙΜΕΣ

Live από Βενετία: Οδηγούμε το νέο Audi A4

Ελλάδα 20:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Live από Βενετία: Οδηγούμε το νέο Audi A4

ΔΟΚΙΜΕΣ

Live από Βενετία: Οδηγούμε το νέο Audi A4

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το newsauto.gr βρίσκεται στην πρώτη πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου A4. Η Audi είναι η τελευταία που ανανέωσε το μεσαίο αυτοκίνητό της, μετα τις Volvo με το S60, της Mercedes με την C-Class και προσφάτως της BMW με τη νέα Σειρά 3.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗΣ

Το νέο A4, δεν έχει καμία σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Σαφώς αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς, και κυρίως στην ανάρτηση. Οδηγώντας το αυτοκίνητο είναι εμφανής η δουλειά που έχει γίνει σε πλαίσιο και αναρτήσεις, με το Α4 επιτέλους, να έχει μία… πολυτελή συμπεριφορά και στο δρόμο!

Σχεδιαστικά, στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα με τις γρίλιες, σε σχήμα V που προσδίδει την ταυτότητα του αυτοκινήτου. Πίσω δε, έχει ακολουθηθεί η γραμμή του sedan A3, με τα μικρά φωτιστικά σώματα. Γενικά, το βασικό σουλούπι του Α4 έχει διατηρηθεί (λογικό), με τη διαφορά οτι οι σχεδιαστές της Audi, με 2-3 πινελιές, μετέτρεψαν το συντηρητικό και βαρετό μεγάλο σεντάν σχήμα, σε ένα πιο σπορτίφ οικογενειακό αυτοκίνητο.
Audi-A4_2Κάτω από το μεγάλο καπό του αυτοκινήτου θα υπάρξουν τρείς κινητήρες βενζίνης και τέσσερις πετρελαίου. Η είδηση αναμφίβολα είναι ο 1.400άρης TFSi ο οποίος θα κινεί την βασική έκδοση, με 150 PS. Ένας κινητήρας, μικρός σε άκουσμα, με μεγάλες δυνατότητες στο δρόμο. Η 4κύλινδρη μονάδα με τα 25.5 kgm, με επιτάχυνση 0-100 σε 8.9sec και τελική ταχύτητα στα 210 km/h κινεί αξιοπρεπέστατα το μεγάλο αμάξωμα του Α4, το οποίο σημειώστε είναι κατά περίπου 100kg ελαφρύτερο από το υπάρχον μοντέλο, έστω και είναι μακρύτερο. Όσο για την κατανάλωση, ορίζεται στα 4.9 lt/100km, με τις εκπομπές ρύπων στα 114 g/km.

Advertisement
Advertisement

Στους diesel TDi ο δίλιτρος Euro 6 (η επόμενη γενιά του… σκανδαλιάρικου στις ΗΠΑ), θα διατίθεται με 150 και 190 άλογα, με την ροπή στα 32.6 και 40.8 kgm αντίστοιχα. Η κατανάλωση είναι την εκπληκτική τιμή των 3.8 lt και εκπομπές ρύπων στα 99 g/km. Στη δεύτερη, τα νούμερα διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 7.7sec, 237 km/h, 4.1 lt και 107 g/km.
Όλες οι εκδόσεις του A4 εφοδιάζονται προαιρετικά με 7άρι S-Tronic κιβώτιο, που αντικαθιστά το Multi-Tronic που φορούσε η προηγούμενη γενιά. Μόνο η κορυφαία diesel των 3.0lt (218 και 272PS) που διαθέτει το νέο Trip-Tronic κιβώτιο των 8 σχέσεων.
Το νέο Audi A4 αναμένεται στην Ελλάδα στα μέσα Νοεμβρίου, με την τιμή της βασικής έκδοσης να ξεκινάει από τα 32.500€.

Audi-A4_4