Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Λισαβόνα: Οδηγούμε το νέο Jeep Compass

Ελλάδα 9:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

LIVE από Λισαβόνα: Οδηγούμε το νέο Jeep Compass

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Λισαβόνα: Οδηγούμε το νέο Jeep Compass

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το νέο Jeep Compass αλλάζει πρόσωπο και έρχεται να τοποθετηθεί στην hot κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. Ταξιδεύουμε στη Λισαβόνα για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του μοντέλου. Aποστολή στη Λισαβόνα: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

H Jeep μας παρουσιάζει τη νέα γενιά του Compass που καταφθάνει στην ευρωπαϊκή αγορά με αξιώσεις, καθώς έρχεται με υψηλή ποιότητα κατασκευής, ενδιαφέρουσα σχεδίαση και ιδιαίτερα ανταγωνιστικά μηχανικά σύνολα.

Το μοντέλο τοποθετείται στην γκάμα της φίρμας ανάμεσα στα Renegade & Cherokee και είναι ένα παγκόσμιο SUV, αφού θα πωληθεί σε πάνω από 100 χώρες παγκοσμίως, θα έχει 17 διαφορετικές εκδόσεις κινητήρων και θα κατασκευάζεται σε διάφορα εργοστάσια ανά τον κόσμο.

jeep-compass-17-b640

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο βασίζεται τεχνικά πάνω σε μια μακρύτερη έκδοση της πλατφόρμας του Jeep Renegade και διαθέτει μια πλήρη γκάμα μοτέρ βενζίνης και ντίζελ: στη βάση βρίσκονται ο υπερτροφοδοτούμενος 1,4 ΜultiAir2 των 140 και 1,6 diesel των 120 ίππων. Επίσης, υπάρχουν δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ όπως και στο Renegade, ανάλογα με τον κινητήρα θα έχουμε μηχανικό κιβώτιο, αυτόματο 6 σχέσεων ή αυτόματο 9άρι.

Στις διαθέσιμες επιλογές θα υπάρχει και η πιο ικανή off-road, τετρακίνητη έκδοση Compass Trailhawk, με αυξημένη κατά 20 χλστ. απόσταση από το έδαφος, «ποδιές» προστασίας του αμαξώματος, ειδικό mode «Rock» για την τετρακίνηση και ελαστικά για χρήση στο χώμα.

Jeep-Compass-2017-1600-73

Advertisement

Το λανσάρισμα του Compass ξεκινά στη χώρα μας στα τέλη Ιουλίου και οι τιμές του ακόμη δεν είναι γνωστές (οι άνθρωποι της ελληνικής αντιπροσωπείας υποστηρίζουν ότι θα διαμορφωθούν σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επίπεδα).

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το μοντέλο στην πόλη της Λισαβόνας, εντός και εκτός δρόμου. Μείνετε συντονισμένοι στο newsauto.gr για περισσότερες λεπτομέρειες.

Advertisement

 

 

 

Advertisement