Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Λετονία: Οδηγούμε το Opel Adam Rocks

Ελλάδα 20:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

LIVE από Λετονία: Οδηγούμε το Opel Adam Rocks

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Λετονία: Οδηγούμε το Opel Adam Rocks

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το crossover τσέπης της Opel δεν ξεκινά από το μηδέν. Χτίζει πάνω στην επιτυχία του Adam, το οποίο έχει καταγράψει πάνω από 100.000 πωλήσεις στον ενάμιση χρόνο από την έναρξη της διάθεσής του. Το Adam Rocks προβάλλει την ιδιαίτερη εμφάνισή του, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, την υφασμάτινη οροφή και το νέο 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα για να προσελκύσει το νεανικό κοινό της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΡΙΓΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ

Για την πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση του μοντέλου ταξιδεύουμε στη Ρίγα, με τον ήλιο να μας υποδέχεται θερμά. Στη διάθεσή μας έχουμε τον 1.0 ECOTEC Turbo με τα 115 PS. Είναι η πιο ισχυρή έκδοση του τρικύλινδρου κινητήρα, καθώς θα κυκλοφορήσει και με 90 PS. Συνδυάζεται με το νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο της Opel, το οποίο στέλνει τη ροπή (η μέγιστη τιμή της είναι 17,3 kgm) στους μπροστινούς τροχούς.

Καθώς απουσιάζει η τετρακίνηση, το Adam Rocks προτάσσει τα πλαστικά προστατευτικά και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος (+15 mm, στα 14 cm) για να προσφέρει δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου. Πέρα από την ανάρτηση, έχει επαναρυθμιστεί και το σύστημα διεύθυνσης. Η ευχάριστη έκπληξη είναι η συνολική συμπεριφορά του νέου τρικύλινδρου turbo των 999 cc: αν και «βρέφος» είναι «ώριμος», χωρίς κραδασμούς, θόρυβο και ζωντανός από τις χαμηλές στροφές έως ψηλά. Χαρίζει σπιρτάδα στο μικρό της Opel και δείχνει πως θα μεγαλουργήσει και στο νέο Corsa.

Advertisement
Advertisement

Στην Opel εκτιμούν ότι σε αντίθεση με το απλό Adam (όπου η πλειοψηφία των οδηγών του είναι γυναίκες), το Adam Rocks απευθύνεται περισσότερο στο ανδρικό κοινό χάρη στην αρρενωπή εμφάνισή του. Οι τιμές του αρχίζουν από τα 15.040 ευρώ (με απόσυρση) για την έκδοση με τον 1.2 PS και φθάνουν τα 17.540 ευρώ για το αυτοκίνητο της δοκιμής μας με τον 1.0 turbo, απόδοσης 115 PS. Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν μέσα στο φθινόπωρο.

Πέρα από την υφασμάτινη οροφή Swing Top που ανοίγει ηλεκτρικά σε πέντε μόλις δευτερόλεπτα, ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει κλιματισμό, δερμάτινο τιμόνι, χρωμιωμένα πλαίσια στα όργανα ελέγχου αλλά και στα πλευρικά παράθυρα, προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος, ηλεκτρικούς καθρέπτες και παράθυρα, αερόσακους οδηγού/συνοδηγού/πλευρικούς/οροφής, ABS, ESP με σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, ηχοσύστημα CD 3.0 BT με χειριστήρια στο τιμόνι και θύρα USB, cruise control, φιμέ κρύσταλλα.

Περισσότερα για το Opel Adam Rocks μόλις ολοκληρωθεί η κοινή μας πορεία στους δρόμους της Ρίγα.

Advertisement

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ (1.0 ECOTEC 115 PS)
Κινητήρας: 999 cc
Ισχύς: 115 PS στις 5.200 rpm
Ροπή: 17,3 kgm στις 1.800-4500 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρόσθιους τροχούς
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 196 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 9,9 sec
Μεικτή κατανάλωση: 5,1 (εργ.)
Εκπομπές CO2: 119 gr/km
Βάρος: 1.156 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 3.747/1.807/1.493 mm
Χώρος αποσκευών: 170 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 107,1 ευρώ
Τιμή: 17.540 ευρώ (με απόσυρση)