Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Γερμανία: Οδηγούμε το νέο Opel Corsa

Ελλάδα 0:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

LIVE από Γερμανία: Οδηγούμε το νέο Opel Corsa

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Γερμανία: Οδηγούμε το νέο Opel Corsa

ΔΟΚΙΜΕΣ

Συμπληρώσαμε τις πρώτες εκατοντάδες χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι του νέου μικρομεσαίου αυτοκινήτου της Opel.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ: ΤΑΚΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ

Το Corsa 5ης γενιάς βρίσκεται πλέον στην παραγωγή, πρόκειται για ένα μοντέλο η ιστορία του οποίου ξεκίνησε το 1982. Από τότε, στα 32 χρόνια που μεσολάβησαν, πουλήθηκαν ανά τον πλανήτη 12,4 εκατομμύρια Corsa. Προφανώς πρόκειται μαζί με το Astra για τα πιο πετυχημένα μοντέλα στην ιστορία της Opel. Το Corsa 5ης γενιάς ούτε μεγάλωσε σε διαστάσεις, ούτε βάρυνε σε σχέση με το μοντέλο της 4ης γενιάς που αντικαθιστά. Παραμένει στα τέσσερα μέτρα ενώ το βάρος είναι στα 1.200 kg.

Απ’ έξω ξεχωρίζει η εμπρός μάσκα που είναι πιο χαμηλά, το μεγάλο σήμα της Opel, το έντονα αθλητικό πίσω μέρος και οι καθαρές γραμμές στη σχεδίαση. Στο εσωτερικό γίνεται αμέσως αντιληπτή δια της αφής και δια της όρασης η σημαντική αναβάθμιση στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται. Το Corsa πλέον αποπνέει έναν αέρα πιο μεγάλου, μοδάτου πολυτελούς αυτοκινήτου. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής 7 ιντσών που φέρει το ολοκαίνουργιο σύστημα Opel IntelliLink. Το εν λόγω λογισμικό παρέχει ενσωμάτωση λειτουργιών smartphone μέσα στο αυτοκίνητο και εφαρμογές όπως BringGo, Stitcher και TuneIn.

Advertisement
Advertisement

Έτσι συνδέεις το κινητό σου ανεξάρτητα αν είναι Android ή ios και μπορείς να πλοηγηθείς στον προορισμό σου, να ακούσεις τη μουσική σου ή ό,τι άλλο. Ταυτόχρονα στην οθόνη αυτή προβάλλονται πληροφορίες από την εμπρόσθια και πίσω κάμερα που διαθέτει το αυτοκίνητα.

Εν αρχή ην ο κινητήρας!
Οι δυο κινητήρες που έχουν ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά είναι ο ολοκαίνουργιος turbo τρικύλινδρος 1.0lt, 115PS αλλά και ο εντελώς αναβαθμισμένος πετρελαιοκινητήρας 1.3lt, 95PS με εκπομπές ρύπων στα 85g/km και κατανάλωση στα 3.2lt/100 km. Ο νέος τρικύλινδρος Ecotec που μετά το Adam Rocks τοποθετείται στο Corsa είναι το αντίπαλο δέος του Ecoboost της Ford. Στα χιλιόμετρα που τον χρησιμοποιήσαμε στα περίχωρα της Φρανκφούρτης μας εντυπωσίασε θετικά. Αθόρυβος, ελαστικός, με παντελή απουσία κραδασμών και δύναμη ψηλά, δίνει στο Corsa σπιρτάδα.

Όσον αφορά στις τιμές αυτές έχουν ήδη ανακοινωθεί με τη 3θυρη βασική έκδοση των 1.2lt, 70 PS να τιμάται 11.600 ευρώ (10.900 με απόσυρση). Το 1.0lt με τα 115 PS ξεκινά από 15.100 (14.195 με απόσυρση) με πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού. Υπάρχει και έκδοση του turbo τρικύλινδρου 1.0lt με 90 PS που απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και ξεκινά από 13.900 ευρώ (13.067 με απόσυρση). Ο νέος τρικύλινδρος Ecotec συνδυάζεται με ολοκαίνουργιο 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων μηχανικό και αυτόματο. Ο αναβαθμισμένος πετρελαιοκινητήρας των 95 PS συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο και οι τιμές ξεκινούν από 15.600 ευρώ (14.665 με απόσυρση).

Advertisement

Για περισσότερα όσον αφορά στην πρώτη μας επαφή με το νέο Opel Corsa αλλά και τις συζητήσεις μας με τους μηχανικούς της Opel, μείνετε συντονισμένοι στις έντυπες εκδόσεις του Πρώτου Θέματος.