Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Αράχωβα: Οδηγούμε το νέο Mondeo

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE από Αράχωβα: Οδηγούμε το νέο Mondeo

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Αράχωβα: Οδηγούμε το νέο Mondeo

ΔΟΚΙΜΕΣ

Τις πανέμορφες διαδρομές ανάμεσα στον Παρνασσό και την Γκιώνα επέλεξε η Ford Motor Hellas για να παρουσιάσει το νέο της μεσαίο οικογενειακό. Ένα αυτοκίνητο που επιχειρεί να ανέβει επίπεδο ώστε να σταθεί επάξια σε μία άκρως απαιτητική κατηγορία, με εν δυνάμει πελάτες όχι μόνο τους ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες που αναζητούν ένα μοντέλο για τον εταιρικό τους στόλο.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ

Την πρώτη ημέρας τη παρουσίασης είχαμε στη διάθεσή μας το Mondeo με το νέο 1.5 EcoBoost, ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 160 PS και 24,5 kgm ροπής. Ένας κινητήρας που κόντρα στο ρεύμα της εποχής (με τους diesel να κυριαρχούν σχεδόν σε κάθε κατηγορία) ταιριάζει γάντι σε όσα θέλει να αποδείξει η Ford με το νέο Mondeo. Ότι δηλαδή λανσάρει ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, με χώρους μεσαίου μοντέλου και συμπεριφορά στο δρόμο ενός ικανού μικρομεσαίου.

Ο 4κύλινδρος turbo είναι δυνατός από χαμηλά, δεν… ξεφυάσει ψηλά και αποδεικνύεται άκρως ελαστικός. Με 6η σχέση στο μηχανικό κιβώτιο, μπορείς να ταξιδεύεις στον αυτοκινητόδρομο, να προσπερνάς γρήγορα και με ασφάλεια φορτηγά, λεωφορεία ή άλλα βραδυκίνητα οχήματα, και να επιστρέφεις σε ταχύτητα ταξιδιού. Χωρίς δηλαδή να ανεβάζεις την κατανάλωση ή την… κόκκινη μπάρα των νεύρων σου. Με σβέλτο δηλαδή ρυθμό, η ένδειξη στον υπολογιστή ταξιδίου έφθασε τα 8,2 lt/100 km.

Advertisement
Advertisement

Στο επαρχιακό δίκτυο, με τις γρήγορες καμπές ή τις κλειστές στροφές, αντιλαμβάνεσαι τη δουλειά που έχει γίνει πάνω στο Mondeo. Το αυτοκίνητο των 4,87 m. και των σχεδόν 1.500 kg δεν πλέει, στρίβει με πολύ περισσότερα χλμ. από όσο ένα μεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο, χωρίς να γέρνει και χωρίς να χάνει ίχνος πρόσφυσης. Ακόμη και στο βρεγμένο οδόστρωμα. Το μηχανικό κιβώτιο συνεργάζεται χωρίς να… διαμαρτύρεται, η αίσθηση του τιμονιού και η πληροφόρηση που στέλνει στον οδηγό είναι στα γνωστά στάνταρ της Ford και τα φρένα δουλεύουν αποτελεσματικά.

Τη δεύτερη ημέρα, κατά την επιστροφή δηλαδή από τις καταπράσινες πλαγιές στην γκρίζα πραγματικότητα της Αθήνας, θα οδηγήσουμε τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις και θα επανέλθουμε με τις νεότερες εντυπώσεις μας.

Οι τιμές για το Mondeo 1.5 EcoBoost αρχίζουν από τα 22.635 ευρώ, ενώ η βασική έκδοση με τον 3κύλινδρο 1.0 Ecoboost με 125 PS κοστίζει από 21.705 ευρώ (πάντα με όφελος απόσυρσης και την έκπτωση της εισαγωγικής εταιρςίας). Το κορυφαίο Mondeo 2.0 Ecoboost αποδίδει 240 PS και κοστίζει από 33.995 ευρώ.

Advertisement

Στη λίστα με τους diesel συναντάμε τον 1.6 TDCi με 115 PS (από 23.635 €), αλλά και το 2λιτρο με 150 ή 180 PS (από 29.897 και 31.250 ευρώ αντίστοιχα). Η υβριδική έκδοση του Mondeo, με δίλιτρο βενζινοκινητήρα και ηλεκτρικό μοτέρ (συνδυαστικής ισχύος 187 PS) κοστίζει από 32.265 ευρώ. To νέο Ford Mondeo διατίθεται σε τρεις πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού (Trend, Titanium, Titanium+).

Advertisement