Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Κόντρα του νέου Polo με το νέο Fiesta: Ποιος κερδίζει τα 1000 cc;

Ελλάδα 23:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόντρα του νέου Polo με το νέο Fiesta: Ποιος κερδίζει τα 1000 cc;

ΔΟΚΙΜΕΣ

Κόντρα του νέου Polo με το νέο Fiesta: Ποιος κερδίζει τα 1000 cc;

ΔΟΚΙΜΕΣ

Η μεγάλη μάχη στα 1000 κ.εκ. μόνο στο περιοδικό CAR που κυκλοφορεί στα ποερίπτερα με 4€. Oι νέες γενιές των Ford Fiesta και VW Polo κατέφθασαν στην ελληνική αγορά και αναστατώνουν την δημοφιλή κατηγορία . Ποιο από τα δύο κερδίζει τη μάχη;

Advertisement
Advertisement

Την απάντηση θα την μάθουμε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού CAR που μετά την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (κάθε πρώτη Κυριακή κάθε μήνα δωρεάν), κυκλοφορεί στα περίπτερα αυτόνομο με 4€ και 208 σελίδες!

Πρόκειται για δύο αυτοκίνητα που έχουν δημιουργήσει το δικό τους κοινό στην πορεία των ετών, προσφέροντας μοναδικά χαρακτηριστικά το καθένα. Μάλιστα, στην παρούσα φάση, εκτός από νέες τεχνολογίες, τα εν λόγω μοντέλα εξοπλίζονται με μικρούς τούρμπο κινητήρες βενζίνης υψηλής απόδοσης και παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

Για την κατασκευή του νέου VW Polo έχει χρησιμοποιηθεί η νέα πλατφόρμα MQB A0, κάτι που χαρίζει στο νέο Polo μεγαλύτερες διαστάσεις και πιο ευρύχωρο εσωτερικό (μήκος 4.053 χλστ., πλάτος 1.751 χλστ., ύψος 1.446 χλστ. και μεταξόνιο στα 2.564 χλστ.). επίσης, η VW υποστηρίζει ότι ο χώρος αποσκευών έχει φτάσει στα 351 λίτρα (από 280).Επίσης, να τονίσουμε ότι η γερμανική φίρμα εξοπλίζει το νέο Polo με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες συνδεσιμότητας, ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας (ενεργό cruise control, σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος και πολλά άλλα ακόμη).

Δείτε εδώ την πρώτη δοκιμή του VW Polo 

Στην γκάμα των μηχανικών συνόλων του αυτοκινήτου υπάρχουν, πλέον, 9 επιλογές. Μεταξύ αυτών και έναν νέος κινητήρας φυσικού αερίου 1.000 κυβικών με 90 άλογα. Επίσης, στην κορυφαία έκδοση GTI για την κίνηση φροντίζει ένα 2λιτρο TSI μοτέρ με 200 ίππους, το οποίο αντικαθιστά το προηγούμενο μοτέρ των 1,8 λίτρων.

Advertisement

Το Fiesta είναι το πρώτο Ford που θα διαθέτει μία αναβαθμισμένη έκδοση του Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection. Αυτό μπορεί να ανιχνεύει άτομα που βρίσκονται μέσα ή κοντά στο δρόμο ή μπορεί να περνούν από τη διαδρομή του οχήματος, εκμεταλλευόμενο τους προβολείς του Fiesta στο σκοτάδι. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να μειώνει τη σφοδρότητα μερικών εμπρόσθιων συγκρούσεων όπου εμπλέκονται οχήματα και πεζοί ή να βοηθά στην πλήρη αποφυγή ενός ατυχήματος. Μία ευρυγώνια κάμερα εντοπίζει καλύτερα τις κινήσεις των πεζών.

Δείτε εδώ τη δοκιμή του Ford Fiesta 

Advertisement

Επίσης, για πρώτη φορά με το Fiesta προσφέρεται το Active Park Assist with Perpendicular Parking, της Ford, που βοηθά τους οδηγούς να βρίσκουν κατάλληλους χώρους στάθμευσης και να παρκάρουν hands free κάθετα ή παράλληλα. Περαιτέρω βελτιωμένη για το Fiesta, η τεχνολογία αυτή για πρώτη φορά ενεργοποιεί μία λειτουργία πέδησης, εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί στις οδηγίες και προειδοποιήσεις του συστήματος, ενώ εκτελεί ελιγμούς εμπρός/πίσω, και είναι πιθανή η σύγκρουση με παρκαρισμένο όχημα ή εμπόδιο στο εμπρός ή το πίσω τμήμα. Επίσης, διατίθεται το Park-Out Assist – που βοηθά τους οδηγούς να εξέλθουν από ένα παράλληλο χώρο στάθμευσης, ελέγχοντας το τιμόνι, ενώ ο οδηγός ελέγχει αντίστοιχα το γκάζι και το φρένο.

Ο πολυβραβευμένος βενζινοκινητήρας 1.0L EcoBoost της Ford προσφέρεται σε εκδόσεις 100, 125 και 140 ίππων, ενώ με τη συμβολή ενός νέου, εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου μειωμένων τριβών πετυχαίνει εκπομπές CO2 97 g/km και κατανάλωση 4,3 l/100 km. Προαιρετικά, διατίθεται ένα εξάρι αυτόματο κιβώτιο για την έκδοση 100 ίππων με χειριστήρια αλλαγών στο τιμόνι (paddles).

Στο πρώτο τεύχος του περιοδικού Car, που κυκλοφορεί στα περίπτερα , μπορείτε να διαβάστε το αναλυτικό συγκριτικό των Ford Fiesta & VW Polo στις hot εκδόσεις τους με κινητήρες βενζίνης τούρμπο στα 1.000 κυβικά εκατοστά.

Advertisement

POLOvsFIESTA