Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμή: Opel Crossland X 1.5 Diesel Automatic

Ελλάδα 15:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμή: Opel Crossland X 1.5 Diesel Automatic

ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμή: Opel Crossland X 1.5 Diesel Automatic

ΔΟΚΙΜΕΣ

Ισορροπεί ανάμεσα στον χαρακτήρα του πολυμορφικού και του crossover οχήματος. Κινείται στην πόλη (έχει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων), την εξοχή (έχει κινητήρα diesel 1500 κ.εκ. 120 ίππων) και σε ομαλούς χωματόδρομους (έχει αρκετά μεγάλο ύψος από το έδαφος). Το Crossland X δικαιώνει το όνομά του και είναι το όχημα, με το οποίο θα σας μεταφέρει στην γη/χώρα.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

H προσπάθεια της Opel στα crossover συνεχίζεται με το Crossland X. Με αφορμή τον νέο κινητήρα diesel στα 1500 κ.εκ. (ο οποίος συμμορφώνεται με το αυστηρό πρότυπο Euro 6d-TEMP) και το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το βλέπουμε ξανά. Διατηρεί τα… εκδρομικά του αλλά και τα MPV χαρακτηριστικά. Μην ξεχνάτε πως έχει κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι τετρακίνητο, είναι όμως ένα για όλα. Είναι πολυμορφικό και Crossover, έχει χαμηλότερη τιμή αγοράς από τα SUV, με πλούσιο εξοπλισμό, τεχνολογία εποχής, κινητήρα turbo diesel 1500 κ.εκ (120 ίππων) και πακέτο χωροταξικών λύσεων.

CrosslandLED

Για τα Crossover της κατηγορίας B, όπως το Crossland, η τετρακίνηση δεν βοηθά στην οικονομία. Κινούνται περισσότερο στην πόλη, χρειάζονται χώρους σε κόμπακτ μέγεθος, λίγο ύψος παραπάνω για να αισθάνεστε ότι κάθεστε σε SUV αλλά και να… μπείτε σε ένα βατό χωματόδρομο προς κάποια παραλία.

Advertisement

Χαρακτήρας πρώτος: Rock and… Road

Η εμφάνιση του ταιριάζει σε κάθε τοπίο (πόλης /επαρχίας). Είναι 100 χιλιοστά ψηλότερο από το Astra, ενώ η… off road εμφάνιση γίνεται εμφανής με τις “ποδιές” σε απόχρωση αλουμινίου και μαύρα προστατευτικά πλαστικά που περιβάλουν το αμάξωμα. Το τελευταίο συνδυάζει rock εμφάνιση με MPV στοιχεία. Ο δυναμισμός γίνεται περισσότερο έντονος με τα φώτα (με LED ημέρας και προβολείς Full LED), τις διχρωμίες, αλλά και από την οροφή που έχει στοιχεία από το Adam.

Advertisement

Crossland1

Χαρακτήρας δεύτερος: Οικογενειάρχης

Στο εσωτερικό βρίσκεστε σε ένα φωτεινό και καλοφτιαγμένο σαλόνι με ένα κομψό και μοντέρνο σε σχεδίαση ταμπλό. Ο πίνακας οργάνων, δίνει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και η οθόνη στην κονσόλα συμπληρώνει το ενημερωτικό σκέλος και την ψυχαγωγία. Οδηγός και επιβάτες κάθονται ψηλά με όφελος την ορατότητα ενώ η προαιρετική πανοραμική οροφή, πολλαπλασιάζει την αίσθηση ευρυχωρίας. Χώροι για μικροαντικείμενα υπάρχουν παντού και δικαιολογούν τον πολυμορφικό χαρακτήρα .

Advertisement

CrossInfotain

Το τεχνολογικό πακέτο θα ενθουσιάσει τους νεαρούς σε ηλικία οδηγούς και επιβάτες, ενώ περιλαμβάνει κάθε σύγχρονο σύστημα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, αλλά και υπηρεσίες ψυχαγωγίας.

CrossInfotain1

Στις προδιαγραφές βρίσκουμε τα συστήματα για: Αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης με ανίχνευση πεζού, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, κόπωσης οδηγού, παρέκκλισης λωρίδας (ηχητικό χωρίς διόρθωση), οδικής σήμανσης και πλαϊνού τυφλού σημείου.

CrossHeadUp

Το head up display και η πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών μαζί με σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος, είναι μέσα στον εξοπλισμό, όπως και το συμβατό με Apple και Android IntelliLink infotainment που προσφέρεται με έγχρωμη οθόννη αφής 8’’.

Στα επιπλέον πλεονεκτήματα η συνδεσιμότητα Opel OnStar με Wi-Fi Hotspot και χρήσιμες υπηρεσίες ενημέρωσης και βοήθειας. Πέρα από τις σύγχρονες εφαρμογές θα εκτιμήσετε το Crossland για την ευρυχωρία της καμπίνας που προσφέρει και τα ατομικά (εμπρός και πίσω καθίσματα) που σύρονται εμπρός πίσω έως 150 χιλιοστά.

CrossLoad

Ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 410 έως 520 λίτρα, ενώ με πλήρη αναδίπλωση φτάνει τα 1.255 λίτρα, με επίπεδο χώρο φόρτωσης.

Crossland όπως: Διασχίστε την Γη / Χώρα

Η κίνηση είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του Crossland Χ και εδώ έχει ρόλο ο νέος κινητήρας turbo diesel των 1500 κ.εκ. και 120 ίππων αλλά και το κιβώτιο των έξι ταχυτήτων. Το μικρομεσαίο Crossover της Opel προσαρμόζεται ανάλογα με τη διαδρομή και τον τρόπο οδήγησης σας. Η ηχομόνωση είναι ικανοποιητική και η ποιότητα κύλισης πολύ καλή.

Crossland3

Το αυτόματο κιβώτιο είναι ξεκούραστο στην πόλη και το ταξίδι, ενώ και στην χειροκίνητη λειτουργία σου δίνει ικανοποιητική αίσθηση συμμετοχής και σε διασκεδάζει ιδιαίτερα στα κατεβάσματα ταχυτήτων. Αν ψάξετε για επιδόσεις ο ήχος του κινητήρα πετρελαίου θα γίνει ενοχλητικός και επιπλέον δεν θα συμβεί κάτι αν ανεβάσετε τις στροφές στον κόφτη (εκτός από την αύξηση στην κατανάλωση).

Το ίδιο ισχύει και για την οδική συμπεριφορά. Μην περιμένετε κάποιο θαύμα από το OPC, είναι μακριά από την κατηγορία (ακόμη). Αν οδηγήσετε επιθετικά, θα νοιώσετε έντονες κλίσεις στο αμάξωμα από τις μεγαλύτερες διαδρομές της ανάρτησης.

CrossAuto

Επιστρέψτε σε κανονικούς ρυθμούς και ομαλή οδήγηση και θα εκτιμήσετε την άνεση αλλά και την χαμηλή κατανάλωση (5,8 με 6,2 λιτ/100 χλμ). Οι χωματόδρομοι είναι μέσα στο ρεπερτόριο κίνησης του Crossland X, αλλά όχι και η κίνηση σε λάσπη και εμπόδια, γιατί το μοναδικό του πλεονέκτημα είναι η απόσταση από το έδαφος. Εδώ θα εκτιμήσετε τις διαδρομές της ανάρτησης , η οποία φιλτράρει τις ανωμαλίες και τις κρατά μακριά από τους επιβάτες.

Στο τέλος της διαδρομής

Αστικό και υπεραστικό (ακόμη όταν τελειώνει η άσφαλτος) το Crossland X, είναι ευρύχωρο με MPV εφαρμογές, τεχνολογία και gadgets και φυσικά οικονομία στην χρήση (ο νέος κινητήρας diesel). H καθημερινότητα και οι δρόμοι της είναι ο κόσμος του και αυτό το κάνει μία καλή λύση για τις νέες οικογένειες.

Crossland2

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙKA
Κινητήρας: 1.499 κ.εκ.
Ισχύς: 120 PS/3.750 rpm
Ροπή: 30 kgm/1.750 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Αυτόματο 6 σχέσεων
Επιτάχυνση 0-100 km/h: 11,7 sec
Τελική ταχύτητα: 178 km/h
Μεικτή κατανάλωση: 4 l/100 km (εργοστασιακή τιμή)
Εκπομπές CO2: 108 gr/km
Τέλη κυκλοφορίας: 101,92
Βάρος: 1.289 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 4.212/1.765/1.605 mm
Μεταξόνιο: 2.604 mm
Χώρος αποσκευών: 410 lt
Τιμή: 20.650 €

Η δοκιμη εγινε με καυσιμα ελιν

Elin logo copy1