Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμή: Νέο Mitsubishi Space Star 1.0 71PS (video)

Ελλάδα 21:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμή: Νέο Mitsubishi Space Star 1.0 71PS (video)

ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμή: Νέο Mitsubishi Space Star 1.0 71PS (video)

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το νέο Mitsubishi Space Star πρωταγωνιστεί στην μικρή κατηγορία με τεχνολογίες και σχεδιαστικές πινελιές από τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας. Η “συσκευασία” έρχεται με τιμή λίγο πάνω από τα 10.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

To Mitsubishi Space Star έχει τη δική του ιστορία. Μια ιστορία που ξεκίνησε το 1998, ωστόσο το 2005 έκανε ένα “διάλειμμα” και μας επανασυστήθηκε το 2012 με μια ανανεωμένη εμφάνιση.

Σήμερα, έξι χρόνια μετά το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του, το Space Star έρχεται να προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση στους ανθρώπους της Γηραιάς Ηπείρου με ένα όχημα που θα ικανοποιήσει με το παραπάνω αυτούς που αναζητούν ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο πόλης.

Advertisement
Advertisement

Γιατί ξεχωρίζει;
Το νέο Mitsubishi Space Star ανανεώθηκε τόσο αισθητικά όσο και τεχνολογικά, ενώ -παράλληλα- συνδυάζει άψογα τα τεχνολογικά “καλούδια” (ADAS) των μεγαλύτερων αδερφών του, καθώς φέρει και τη σφραγίδα της ιαπωνικής αξιοπιστίας. Ειλικρινά, μπορείτε να πείτε κάτι για το τελευταίο;
Αναφορικά με τη σχεδίαση, πολλά στοιχεία προέρχονται από τα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας και φέρνει μια πιο μοντέρνα πινελιά στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, χαρίζοντας ένα πιο δυναμικό look. Οι διαστάσεις έχουν αλλάξει ελάχιστα (προστέθηκαν 5 cm σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο) με αποτέλεσμα να κρατήσει ανέπαφη την ευελιξία του μέσα στην πόλη, όπου νιώθει -πραγματικά- σαν στο… σπίτι του. Πιο συγκεκριμένα, το νέο Space Star έχει μήκος 3.845 mm και πλάτος 1.665 mm. Το βάρος της βασικής έκδοσης δεν υπερβαίνει τα 860 κιλά.

Advertisement

Πίσω παρατηρούμε έναν νέο, φαρδύτερο, πιο ανάγλυφο προφυλακτήρα, που δείχνει το αυτοκίνητο χαμηλότερο και φαρδύτερο με μία νέα αίσθηση αναλογιών που αναδεικνύεται από τη νέα σχεδίαση των πίσω φώτων (LED) σχήματος L. Η συνολική εντύπωση επιτείνεται από τη μεγάλη αεροτομή οροφής με ενσωματωμένο, φως στοπ, ψηλά τοποθετημένο, που συμβάλλει επίσης στην καλύτερη αεροδυναμική του αμαξώματος (Cd: 0.27). Ακόμα διαθέτει νέες ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, αλλά το αυτοκίνητο δοκιμής εφοδιάζεται με 14 ιντσών τροχούς και ελαστικά 165/65, συμβάλλοντας περισσότερο στην άνεση των επιβατών.

Advertisement

Περνώντας στην καμπίνα του νέου Mitsubishi Space Star, η ιαπωνική εταιρεία δείχνει να ξεφεύγει από το σπαρτιάτικο ύφος, χαρίζοντάς του μια πιο designάτη εικόνα στο cockpit του μικρού μοντέλου. Τα πλαστικά είναι σκληρά, αλλά χωρίς να δείχνουν φθηνά και στάνταρ είναι το υφασμάτινο σαλόνι με τα γεωμετρικά μοτίβα, τα οποία δίνουν μια πιο ευχάριστη αύρα. Προαιρετικά υπάρχει και ο συνδυασμός υφάσματος και συνθετικού δέρματος. Αυτό όμως που κερδίζει την προσοχή μας άμεσα είναι φυσικά η οθόνη αφής 7 ιντσών, που δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα και… όχι άδικα.

Το σύστημα Smartphone-linked Display Audio (SDA) της Mitsubishi είναι διαθέσιμο σε 16 διαφορετικές γλώσσες, προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες που συναντάμε στα μεγαλύτερα μοντέλα MMC (πλοήγηση, τηλέφωνο, μουσική κλπ.), ενώ είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Τα τελευταία είναι εφικτά μέσω της σύνδεσης που γίνεται με καλώδιο στη θύρα USB. Το λογισμικό που χρησιμοποιεί είναι πολύ χρηστικό, απλό και κατανοητό, κάτι που η εξοικείωση έρχεται σε λίγα μόλις λεπτά. Επάνω στο τιμόνι υπάρχουν τα… βασικά χειριστήρια, που χρειάζεται ο οδηγός για τον έλεγχο του ηχοσυστήματος, ενώ την ίδια λιτή φιλοσοφία ακολουθεί και ο πίνακας οργάνων, όπου αντικρίζουμε μόνο το αναλογικό ταχύμετρο και στροφόμετρο.

Advertisement

Χωροταξικά, ταιριάζει να γράψουμε αυτό που λένε… “όνομα και πράγμα”. Το Space Star μπορεί να παραλάβει το “αστέρι” στην κατηγορία για τους χώρους που προσφέρει τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές. Το μικρό Mitsubishi μπορεί να φιλοξενήσει 5 ενήλικες χωρίς κανέναν προβληματισμό, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι 235 λίτρα.

Από πλευράς κινητήρων υπάρχουν διαθέσιμα τα ατμοσφαιρικά 3κυλινδρα μοτέρ 1.0 λτ. και 1.2 λτ. με 71 ίππους και 80 ίππους αντίστοιχα και σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων MIVEC της Mitsubishi και σύστημα Auto Stop & Go. Στάνταρ είναι το χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων και στην περίπτωση του 1.2 λτ. υπάρχει προαιρετικά το αυτόματο κιβώτιο CVT. Το αυτοκίνητο δοκιμής φέρει το μηχανολογικό σύνολο 1.0 λτ. και του χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων, το οποίο αποδίδει 71 ίππους και 88 Nm ροπής. Για την εποχή της “τουρμπίνας”, οι τιμές αυτές δείχνουν χαμηλές και εύλογα δεν μπορεί να χαρίσει σβέλτες διαδρομές και μεγάλες συγκινήσεις. Εκτιμάται όμως η γραμμική δύναμη, ενώ η μετακίνηση στην πόλη γίνεται απροβλημάτιστα. Στα συν συγκαταλέγεται και η χαμηλή κατανάλωση, που μπορεί να μην είναι 5,1 lt./100 km (στο πρότυπο WLTP) που αναφέρει το εργοστάσιο, ωστόσο σε πραγματικές συνθήκες έφτανε τα 6 lt./100 km και οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι 115 g/km.

Η θέση του οδηγού είναι αρκετά ψηλή, κάτι που βοηθάει στην περιμετρική ορατότητα. Αν όμως ο οδηγός ξεπερνάει το ύψος των 180 cm θα δυσκολευτεί να βρει την ιδανική θέση. Φυσικά, το Space Star βρίσκεται μέσα στα νερά του όταν κυκλοφορεί εντός πόλης. Ο μικρός κύκλος στροφής είναι αξιοσημείωτος και η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου είναι κάτι που θα σε κερδίσει αμέσως. Η 3κύλινδρη καρδιά της “αδύναμης” έκδοσης θα βάλει φρένο στις βιαστικές μετακινήσεις σας και σε περιπτώσεις που το αυτοκίνητο πιεστεί, λόγω της μαλακής ρύθμισης των αναρτήσεων, παρασύρει το αμάξωμα να σημειώσει αισθητή κλίση. Η νέα γενιά Space Star φέρνει ασφάλεια μεγάλου αυτοκινήτου στη μικρή κατηγορία, με χαρακτηριστικά Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS) σπάνια για την κατηγορία A. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με ανίχνευση πεζών (Forward Collision Mitigation), Lane Departure Warning system, αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων (AHB) και κάμερα οπισθοπορείας.

Αναμφίβολα, το νέο Mitsubishi Space Star δεν πρόκειται να ενθουσιάσει κάποιον που αναζητά σπιρτάδα και επιδόσεις, αλλά σίγουρα θα κερδίσει αυτόν που θέλει να μεταφέρει εντός αστικού φόντου την παρέα του ή ακόμα και την οικογένειά του χωρίς να ξεμείνει από χώρο. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η τιμή που ξεκινάει λίγο πάνω από τα 10.000 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙKA

Κινητήρας: 999 cc
Ισχύς: 71 PS/6.000 rpm
Ροπή: 88 Nm/5.000 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 5 σχέσεων
Επιτάχυνση 0-100 km/h: 15.7 sec
Τελική ταχύτητα: 172 km/h
Μεικτή κατανάλωση: 5.1 l/100 km (WLTP)
Εκπομπές CO2: 115 gr/km (WLTP)
Βάρος: 860 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 3.845/1.665/1.505 mm
Μεταξόνιο: 2.450 mm
Χώρος αποσκευών: 235 lt.
Τιμή: από 10.390 ευρώ