Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμάζουμε το Mitsubishi Space Star

Ελλάδα 5:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμάζουμε το Mitsubishi Space Star

ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμάζουμε το Mitsubishi Space Star

ΔΟΚΙΜΕΣ

Tα σουπερμίνι είναι πλέον τα μοναδικά αυτοκίνητα αρκετών ελληνικών οικογενειών, οπότε θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο «ώριμα», όσον αφορά την οδική συμπεριφορά και τον εξοπλισμό, διατηρώντας ταυτόχρονα σε χαμηλά επίπεδα το κόστος αγοράς και χρήσης (τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστα, καύσιμα κ.α.).

Advertisement
Advertisement

ΔΟΚΙΜΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ (twitter.com/bitsi74)

Το Space Star επιστρέφει στο… γκαράζ του NewsAuto.gr για μία πιο πλήρη δοκιμή. Ο διάδοχος του Colt απευθύνεται στο παγκόσμιο κοινό με ίδια σχεδίαση, με διαφορετικό όμως στήσιμο. Το ευρωπαϊκό μοντέλο διατίθεται με δύο κινητήρες βενζίνης. Η Mitsubishi εκτιμά ότι τα προτερήματα των diesel δεν αποκαλύπτονται στα αυτοκίνητα πόλης. Ο τρικύλινδρος 1.2 με τα 80 PS εφοδιάζει το αυτοκίνητο της δοκιμής μας. Διαθέσιμος είναι και ο 1.000άρης κινητήρας, όμως με ισχύ 71 PS και – κυρίως – ροπή 9 kgm περιορίζει τις επιδόσεις και το χαρακτήρα του ιαπωνικού μικρού.

Με μήκος μόλις στα 3,71 m, το Space Star «φλερτάρει» με την μικρότερη κατηγορία, το A segment. Το σχετικά μεγάλο του όμως μεταξόνιο (2,45 m) προσφέρει ικανοποιητικούς χώρους για δύο πίσω επιβάτες (ακόμη και ύψους άνω του μέσου όρου). Το πορτμπαγκάζ έχει περιορισμένο όγκο (235 lt.) και δύσκολα θα καλύψει τις ανάγκες μίας τριμελούς οικογένειας. Στην καμπίνα των επιβατών συναντάμε σκληρά πλαστικά, με καλή πάντως συναρμογή. Οπότε το Space Star βαθμολογείται ικανοποιητικά και σε αυτόν τον τομέα.

Advertisement
Advertisement

Το μικρό της Mitsubishi εκπλήσσει ευχάριστα με την ευελιξία του μέσα στην πόλη. Ο βενζινοκινητήρας είναι «ζωντανός» από χαμηλά και δεν είναι απαραίτητο να κατεβάζεις συχνά σχέση στο 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο για να πάρεις το… κάτι παραπάνω. Με το Space Star μπορείς να καλύψεις και μεγάλες αποστάσεις στον αυτοκινητόδρομο, απαραίτητο προσόν για κάθε σύγχρονο σουπερμίνι. Διατηρεί άνετα υψηλή ταχύτητα, ταξιδεύει με ευστάθεια και δεν εμφανίζει ενοχλητικούς θορύβους στην καμπίνα. Στη μία εβδομάδα που περάσαμε μαζί του, ο υπολογιστής ταξιδίου έδειξε μέση κατανάλωση 5,3 lt/100 km. Τιμή άκρως ικανοποιητική, καθώς κατεγράφη υπό πραγματικές συνθήκες.

Για το Space Star 1.2 υπάρχει ένα επίπεδο εξοπλισμού, βασικό αλλά και «γεμάτο» ταυτόχρονα. Ονομάζεται Intense και προσφέρει μεταξύ άλλων 6 αερόσακους, ESP, σύστημα start/stop, κλιματισμό, προβολείς ομίχλης, αισθητήρες φώτων και βροχής, σύστημα εισόδου και εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί, υπολογιστή ταξιδίου, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω, ηλεκτρικούς εξωτερικούς καθρέπτες, ραδιο-CD με MP3 και θύρες AUX/USB, ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών. Η τιμή του ορίζεται στα 11.860 ευρώ (χωρίς απόσυρση), ενώ για το κιβώτιο CVT υπάρχει επιβάρυνση 800 ευρώ. Όσοι επιλέξουν τελικά την έκδοση των 999 cc θα πληρώσουν 9.690 ευρώ (8.990 με απόσυρση).

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ (1.2 MIVEC)

Advertisement

Κινητήρας: 1.193 cc
Ισχύς: 80 PS στις 6.000 rpm
Ροπή: 10,8 kgm στις 4.000 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Μηχανικό 5 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 180 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 11,7 sec
Μεικτή κατανάλωση: 5,3 lt/100 km (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 100 g/km
Βάρος: 845 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 3.710/1.665/1.490 mm
Χώρος αποσκευών: 235 lt.
Τέλη κυκλοφορίας:  0 ευρώ
Τιμή: 11.860 ευρώ (10.990 ευρώ με απόσυρση)

Η δοκιμή έγινε με καύσιμα της Jet Oil

Advertisement