Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Volvo C30

Ελλάδα 11:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Volvo C30

ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Volvo C30

ΔΟΚΙΜΕΣ

Στο ερώτημα αν το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό η απάντηση δεν είναι μονοσήμαντη. Σίγουρα όμως είναι και ηλεκτρικό, όπως αποδεικνύεται από την πληθώρα αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων που παρουσιάζουν οι κατασκευαστές. Το ηλεκτρικό Volvo C30 κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 82 KW, που ισοδυναμούν με 111 PS. Η ροπή των 22,4 kgm του ηλεκτροκινητήρα είναι συνεχώς διαθέσιμη. Η κατανάλωσή που είδαμε ήταν 15 kwh / 100 km, οπότε με την τιμή της Kwh στα 15 λεπτά, ή ακόμη καλύτερα στα 5 λεπτά με το νυχτερινό τιμολόγιο, το Volvo C30 θέλει περί τα 2 ευρώ για να διανύσει 100 km.Φυσικά, τέτοια οικονομία δεν μπορεί ούτε καν να διανοηθεί οιοδήποτε όχημα που χρησιμοποιεί και κινητήρα εσωτερικής καύσης. Για να φορτιστεί πλήρως απαιτούνται 10 ώρες στην πρίζα σε απλή οικιακή παροχή (220 V).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ
Advertisement
Advertisement

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν υπάρχουν κραυγαλέες διαφορές από το δικό σας βενζινοκίνητο Volvo C30. Στον πίνακα των οργάνων αντί για στροφόμετρο υπάρχει ένα οικονομόμετρο που δείχνει πόσο ρεύμα καταναλώνεις ή ανακτάς όταν το αυτοκίνητο ρολάρει ή επιβραδύνει.
Σε αυτή την περίπτωση ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια φορτίζοντας τις μπαταρίες. Η αυτονομία του ηλεκτροκίνητου Volvo C30 φτάνει τα 150 km, τιμή εξαιρετική για κάποιον που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη ή θέλει το Σαββατοκύριακο να πάει στο εξοχικό του. Πιέζοντας τον διακόπτη για την έναυση του κινητήρα, όπως είναι λογικό, δεν ακούς τίποτα. Ο λεβιές ταχυτήτων έχει τρεις θέσεις όπισθεν, εμπρός και νεκρά.
Φυσικά, δεν υπάρχουν αλλαγές σχέσεων, καθότι ο ηλεκτροκινητήρας έχει σταθερή ροπή και κατά συνέπεια συνεχή επιτάχυνση. Επιλέγεις λοιπόν το D και ξεκινάς.
Το αυτοκίνητο επιταχύνει εντυπωσιακά υπό πλήρες φορτίο ή ρολάρει ομαλά εφόσον ο οδηγός αποφασίσει να πατήσει λίγο το πεντάλ του γκαζιού ή του ρεύματος, για να ακριβολογούμε.

[nggallery id=80]

Οδηγήσαμε το C30 μέσα στην πόλη όπου είναι πραγματικά ξεκούραστο, καθότι δεν απαιτεί αλλαγή σχέσεων και ταυτόχρονα επιταχύνει εν κινήσει με μοναδικό τρόπο. Την ίδια στιγμή το τιμόνι έχει ικανοποιητικό επίπεδο πληροφορίας και καλή αίσθηση ενώ το αυτοκίνητο δείχνει πολύ καλά ζυγισμένο παρότι 300 kg βαρύτερο.
Σε αυτό φυσικά συντελεί και η τοποθέτηση των μπαταριών ιόντων λιθίου σε σχήμα σταυρού στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Η χωρητικότητα των μπαταριών ανέρχεται σε 24 kwh ενώ το βάρος τους είναι 280 kg.

Advertisement
Advertisement

Εχοντας οδηγήσει αρκετά ηλεκτρικά αυτοκίνητα (Opel Ampera, Smart), το Volvo C30 μας εντυπωσίασε. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λειτουργική πρόταση που δεν ενέχει συμβιβασμούς από τον χρήστη, πέρα ίσως από το ότι πρέπει να έχει πρόσβαση σε ιδιωτικό χώρο παρκαρίσματος με παροχή ρεύματος. Το αυξημένο κόστος κτήσης εν μέρει αντισταθμίζεται από την απίστευτα χαμηλή κατανάλωση, την ευκολία οδήγησης και το οικολογικό προφίλ του οχήματος.
Προσωπικά, δεν θα δίσταζα στιγμή να αποκτήσω ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το
Volvo C30, πιθανότατα, έρθει στη χώρα μας μέσα στη χρονιά.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: Ηλεκτρικός
Ισχύς: 82 KW / 111 PS
Ροπή: 22,4 kgm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Αυτόματο
Τελική ταχύτητα: 130 km/h
Επιτάχυνση 0-100 km: 10,9 sec
Kατανάλωση (/100 km): 15 kwh / 100km
Εκπομπές CO2: 0 gr/km
Βάρος: 1.660 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.266/1.871/1.447 mm
Χώρος αποσκευών: 233 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 0 ευρώ
Τιμή: ?

hollister france
basket jordan femme
ray ban outlet
cheap ray ban sunglasses
scarpa hogan
retro jordan shoes
hollister online shop deutschland
toms shoes clearance
retro jordan shoes
Hollister Online Shop
occhiali da vista ray ban
Hollister Online Shop
spyder jacket
mulberry outlet uk
Hollister Pas Cher
toms outlet
christian louboutin pas cher
air jordan 11
ray ban sunglasses
jordan femme