Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Διασχίζουμε τις ΗΠΑ με Quattroporte (Επεισόδιο 10)

Ελλάδα 16:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διασχίζουμε τις ΗΠΑ με Quattroporte (Επεισόδιο 10)

ΔΟΚΙΜΕΣ

Διασχίζουμε τις ΗΠΑ με Quattroporte (Επεισόδιο 10)

ΔΟΚΙΜΕΣ

Στο 10ο επεισόδιο του coast to coast οδοιπορικού μας, το οποίο δημοσίευσε σήμερα η Maserati, έχουμε φύγει από την Μπόνεβιλ και κινούμαστε προς τα νότια.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Διασχίζουμε τη Γιούτα, μία πολιτεία με συναπαστικά τοπία και φτάνουμε στη Μόαμπ, την αμερικανική πρωτεύουσα του offroad.

Εκεί βρίσκονται τα πιο σκληροτράχηλα μονοπάτια για σοβαρό 4×4 σε όλες τις ΗΠΑ. Δίπλα στην πόλη είναι το εθνικό πάρκο Arches (αψίδες), ένα κατακόκκινο, σουρεαλιστικό τοπίο με αμμολιθικούς σχηματισμούς που μιμούνται διάφορα σχήματα.

Advertisement
Advertisement

Άλλοι μοιάζουν με κρεμαστές γέφυρες, και άλλοι με ουρανοξύστες, πύργους, γιγάντια παράθυρα, φαλλούς ή αψίδες. Σϊγουρα η φύση ήταν σε μεγάλα κέφια όταν έφτιαξε το Arches National Park.

Διακόσια πενήντα χιλιόμετρα νοτιότερα είναι η «Κοιλάδα των Μνημείων» (Monument Valley), η κατ’ εξοχήν καρτ ποστάλ της Αμερικής πολύ κοντά στο σημείο όπου τέμνονται τέσσερις αμερικανικές πολιτείες: η Γιούτα, το Κολοράντο, το Νέο Μεξικό και η Αριζόνα.

Advertisement

Οι τεράστιοι, αμμολιθικοί λόφοι, με τις κατακόρυφες πλευρές και την επίπεδη κορυφή στα σύνορα της Γιούτα με την Αριζόνα, αποτέλεσαν το σκηνικό πολλών ταινιών με αποτέλεσμα ο κόσμος να θεωρεί ότι η Άγρια Δύση είναι όλη σαν αυτό το μοναδικό τοπίο.

Το εθνικό πάρκο εδώ το χειρίζονται οι Νάβαχο. Οι γηγενείς αυτοί Αμερικανοί έχουν φτιάξει μαγαζιά και ξενοδοχεία με θέα την πιο φωτογενή κοιλάδα της Αμερικής, στην οποία μπορείς να μπεις με αυτοκίνητο.

Advertisement

Δύο περιστατικά θα σας πω μόνο, τα οποία βέβαια δεν δείχνει το σχετικό βίντεο: το πρώτο είναι ο χαμός που έγινε όταν στήσαμε για τέσσερις ώρες την Quattroporte στην καρδιά του Monument Valley για να φτιάξουμε το timelapse βίντεο που κλείνει το 10ο επεισόδιο. Μαζεύτηκαν πολλοί ενθουσιώδεις Αμερικανοί για να χαζέψουν τη Maserati μέσα στα χώματα ενώ δεν έλλειψαν και κάποιοι ξενέρωτοι που έμπαιναν στο κάδρο του Renato Zacchia, του φωτογράφου μας, μάλλον ενοχλημένοι από την παρουσία του ιταλικού αυτοκινήτου.

Το δεύτερο περιστατικό έχει να κάνει με τη γνωριμία μας με ένα παλικάρι της φυλής Νάβαχο την επόμενη μέρα. Μικροπωλητής ήταν πάνω στο δρόμο, στο σημείο όπου όλοι σταματούν για την κλασική φωτογραφία με τους σχηματισμούς στο βάθος. Ενθουσιάστηκε τόσο όταν τον αφήσαμε να καθίσει μέσα στη Maserati που δεν άντεξα και τον πήρα για μία βόλτα, παρέα με τη μητέρα του. Από το μαγαζάκι τους, κάναμε ένα πήγαινε έλα στην πιο φωτογραφημένη ευθεία της Αμερικής. Με 250 χλμ./ώρα, βέβαια, μια και ο yellow fox μας επιβεβαίωσε ότι δεν πατούν τα περιπολικά στα μέρη τους!

Advertisement