Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Live από Σουηδία: ContiTechnikForum 2013, ημέρα 1

Ελλάδα 7:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Live από Σουηδία: ContiTechnikForum 2013, ημέρα 1

ΔΟΚΙΜΕΣ

Live από Σουηδία: ContiTechnikForum 2013, ημέρα 1

ΔΟΚΙΜΕΣ

Ταξιδέψαμε στη παγωμένη Βόρεια Σουηδία για να λάβουμε μέρος στο παγκόσμιο event της εταιρείας ελαστικών Continental.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΒΙΝΤΖΑΟΥΡ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ

Μετά από χρόνια η γερμανική εταιρεία καλεί κόσμο στον τόπο δοκιμών που έχει δημιουργήσει στη Σουηδική Λαπωνία, σε μία σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν το λανσάρισμα δύο νέων χειμερινών ελαστικών (τα Continental WinterContact TS 850 P και ContiVikingContact 6) αλλά και συμμετοχή δική μας σε διαδικασίες όπως ο σχεδιασμός αλλά και η χάραξη των ελαστικών.

Φτάσαμε στο μικρό αεροδρόμιο λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, λίγο δηλαδή πριν το φως της ημέρας μας αποχαιρετήσει. Ακολούθησε ενδελεχής παρουσίαση των νέων προϊόντων της Continental και στη συνέχεια είχαμε τη μοναδική εμπειρία της οδήγησης με snowmobile σε παγωμένες/χιονισμένες νυχτερινές διαδρομές.

Advertisement
Advertisement

Φτάνοντας στη βάση μας για αυτό το διήμερο, “αντικαταστήσαμε” για μερικές ώρες τους τεχνικούς της Continental. Σχεδιάσαμε βλέπετε τη δική μας χάραξη (ομάδα δημοσιογράφων από Ελλάδα, Σλοβενία και Τουρκία) με γνώμονα την οδήγηση στο χιόνι.

Αριθμός, βάθος αυλακώσεων και άλλες παράμετροι θα συνθέσουν το “δικό μας” ελαστικό

Οι τεχνικοί της Continental πήραν τα σχέδια μας και θα ετοιμάσουν αντίστοιχα ελαστικά ώστε να τα δοκιμάσουμε την επόμενη ημέρα στις πίστες δοκιμών που διατηρούν στο Αρβιντζάουρ.
Μία εμπειρία μοναδική καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να συγκρίνουμε την απόδοση ενός… ερασιτεχνικού σχεδιασμού ελαστικού, με εκείνη ενός κορυφαίου χιονολάστιχου όπως το WinterContact TS 850 P.

Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με… δουλειά. Υπό τη καθοδήγηση του ελληνικής καταγωγής τεχνικού χάραξης της Continental, Γιάννη Ρουφίδη, δοκιμάσαμε τις δυνάμεις μας στην “επέμβαση” στην επιφάνεια των ελαστικών.

Για ένα βράδυ, προσπαθήσαμε να αντικαταστήσουμε τους τεχνικούς της Continental

Advertisement

Μένει να δούμε, εν δράσει στις χιονισμένες διαδρομές, πόσο αποτελεσματικό είναι το σχέδιο που δημιούργησε η ομάδα μας και πως θα συγκριθεί με αυτά των άλλων ομάδων εκπροσώπων του Τύπου που έχουν έρθει από διάφορες Ευρωπαϊκές και Ασιατικές χώρες.