Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμή διαρκείας με το Opel Mokka 1.6 diesel

Ελλάδα 8:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμή διαρκείας με το Opel Mokka 1.6 diesel

ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμή διαρκείας με το Opel Mokka 1.6 diesel

ΔΟΚΙΜΕΣ

To Mokka δεν αποτελεί νέο παίκτη στον αγωνιστικό στίβο των compact crossover αλλά καθώς εφοδιάζεται πλέον με τον νέο 1600άρη diesel της Opel διεκδικεί με αξιώσεις να… ανέβει κατηγορία!

Advertisement
Advertisement

ΔΟΚΙΜΗ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Το baby SUV της γερμανικής εταιρείας είναι άλλωστε ένα από τα αυτοκίνητα που σε κερδίζουν με την πρώτη ματιά. Ίσως λιγότερο πομπώδες από το «αδερφό» Chevrolet Trax αλλά ταυτόχρονα, ουσιώδες. Με ψηλό αμάξωμα, πλαστικές επιφάνειες περιμετρικά να προσδίδουν πιο περιπετειώδη εικόνα και χρωμιωμένες λεπτομέρειες να αποτελούν αισθητικές πινελιές που συμπληρώνουν ένα όμορφο σύνολο.

Άλλωστε εκεί είναι η ουσία του εν λόγω μοντέλου. Να προσφέρει απροβλημάτιστες μετακινήσεις ακόμα και στα λίγο πιο δύσκολα, παραμένοντας ένα αυτοκίνητο που…. Γουστάρεις να το βλέπεις κάθε που βγαίνεις από το σπίτι σου και ετοιμάζεσαι να βρεθείς πίσω από τη θέση του οδηγού και που θα σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι για να κινείσαι με άνεση σε κάθε τομέα.

Advertisement
Advertisement

Με καλή θέση οδήγησης, «καθαρό» πίνακα οργάνων, ευανάγνωστων γραφικών οθόνη επτά ιντσών στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, εκεί όπου όμως η πληθώρα κουμπιών απαιτεί χρόνο εξοικείωσης.

Opel-Mokka-MyTF-b640

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού σήμανε την έναρξη της κοινής μας πορείας που ξεκίνησε… γράφοντας χιλιόμετρα, πολλά χιλιόμετρα. Κατευθυνθήκαμε προς την Ήπειρο, την οποία οργώσαμε με το Mokka. Ο πετρελαιοκινητήρας του οχήματος δοκιμής μας παίρνει υψηλή βαθμολογία. Ροπάτος και δυνατός, κινεί σβέλτα το 1372 kg μοντέλο, κάνοντας το ταξίδι στο εθνικό δίκτυο παιχνιδάκι. Πρόκειται για έναν νέο, τετρακύλινδρο αλουμινένιο κινητήρα που παρά το… έξτρα βάρος που προσθέσαμε όπως κάθε ελληνική οικογένεια που σέβεται τον εαυτό της και κουβαλά όπου πάει το μισό νοικοκυριό, δεν ίδρωσε. Οκ, βοήθησε και το μικρών δυνατοτήτων πορτ-παγκάζ που μας έβαλε φρένο στο φόρτωμα. Αλλά και πάλι, οι πρώτες εντυπώσεις από τον ήσυχο 1.6 CDTI είναι άκρως θετικές.

Advertisement

Στο μοντέλο δοκιμή μας συνδυαζόταν με 6άρι αυτόματο κιβώτιο, συνδυασμός που παρότι δεν θα τον προκρίναμε έναντι του μηχανικού κιβωτίου, δεν δημιούργησε προβλήματα, ούτε εκτόξευσε την κατανάλωση. Αντίθετα, κινούμενοι με cruise control στο εθνικό δίκτυο και πιο συντηρητικά στο επαρχιακό, αρχίσαμε να βλέπουμε τις τιμές της να κατεβαίνουν σταδιακά. Από τα 7 και βάλε λίτρα στα 100 km, τη ρίξαμε γρήγορα στα 6.5 και έπεται και συνέχεια…

Opel-Mokka-int-a640tall

Advertisement

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας:
  1.598 cc
Ισχύς: 136 PS/3.500-4.000 rpm
Ροπή: 32.6 kgm/2.000 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Επιτάχυνση 0-100 km: 10,9 sec
Τελική ταχύτητα:
  187 km/h
Μικτή κατανάλωση (/100 km): 4,9 lt
Εκπομπές CO2: 129 gr/km
Κιβώτιο: Αυτόματο 6 σχέσεων
Βάρος:
1.372 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.278/1.777/1.658 mm
Χώρος αποσκευών: 356 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 141.9 ευρώ
Τιμή μοντέλου δοκιμής: 25.600 ευρώ (24.170 με απόσυρση)