Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

6+1 λύσεις που θα λατρέψεις στο Citroen Grand C4 Picasso

Ελλάδα 17:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

6+1 λύσεις που θα λατρέψεις στο Citroen Grand C4 Picasso

ΔΟΚΙΜΕΣ

6+1 λύσεις που θα λατρέψεις στο Citroen Grand C4 Picasso

ΔΟΚΙΜΕΣ

Έχεις οικογένεια; Σου αρέσουν τα ταξίδια; Και ακόμα περισσότερο, τα άνετα ταξίδια; Θες να κουβαλάς μαζί όπου πας σχεδόν όλο το νοικοκυριό; Όπως διαπιστώσαμε στο πλαίσιο δοκιμής διαρκείας, το Citroen Grand C4 Picasso είναι το αυτοκίνητό σου!

Advertisement
Advertisement

ΔΟΚΙΜΗ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (Instagram.com/SeitanF1)

Ο συντάκτης αυτού του άρθρου είναι ιδιοκτήτης επταθέσιου οικογενειακού αλλά και πάλι, ο αποχωρισμός με το ευρύχωρο «Γαλλάκι» δεν ήταν εύκολος. Κι αυτό διότι ειδικά τα εξτραδάκια του Pack Enfant που περιλαμβάνεται στις εκδόσεις Feel & Shine, σου λύνουν τα χέρια!

Ακολουθούν 6+1 χαρακτηριστικά που κάνουν το εν λόγω μοντέλο βολικό για όποιον ταιριάζει στο προφίλ της εισαγωγής.

Advertisement
Advertisement

#1 Ο διπλός καθρέφτης
Αν έχεις παιδικό κάθισμα στην πίσω σειρά τότε σίγουρα θα καταλάβεις τον προβληματισμό. Γιατί το να μπορείς από τον καθρέφτη να έχεις και καλή ορατότητα πίσω αλλά και να βλέπεις τι κάνει το παιδί, είναι σχεδόν αδύνατο. Η εύκολη και έξυπνη αυτή λύση με ένα επιπλέον καθρέφτη που εστιάζει στα πίσω καθίσματα, εξασφαλίζει πλήρες οπτικό πεδίο χωρίς… αλχημείες. Η Citroen τον βαφτίζει «καθρέφτη επιτήρησης πίσω επιβατών». Αυστηρό, μας ακριβές.

Citroen-Grand-C4-Picasso-2017-my-interior-a640tall

#2 «Τεμπέλης» x2
Ομολογώ πως το «τεμπέλης» μου φαίνεται εξαιρετικά αστείο αλλά είναι η ευρέως διαδεδομένη λέξη για το στήριγμα δίπλα από το κάθισμα. Το Grand C4 Picasso έχει και για τον οδηγό αλλά και για τον συνοδηγό, εξασφαλίζοντας άνετη μετακίνηση σε ταξίδια.

Advertisement

#3 Μεγάλη ηλιοροφή
Σε κάποιες άλλες χώρες όπως η… γενέτειρα του μοντέλου, η γυάλινη οροφή βοηθά στη συλλογή ηλιοφάνειας. Στα μέρη μας δεν έχουμε ανάγκη από τέτοιες λύσεις αλλά αν ξεχάσετε τις ανάγκες ας οδηγός και σκεφτείτε τα παιδιά στα πίσω καθίσματα, η οπτική σας γύρω από το θέμα θα αλλάξει. Η καμπίνα γεμίζει φως χάρη στα 5.30 τετραγωνικά μέτρα γυάλινης επιφάνειας, τα παιδιά που έχουν ήδη πλούσια ορατότητα περιμετρικά μπορούν να χαζεύουν και τον ουρανό και όπως χαρακτηριστικά μου είπε η 4χρονη κόρη μου, μπορούμε σε κάθε βραδινή βόλτα να μετράμε τα αστέρια.

Citroen-Grand-C4-Picasso-2017-a640tall

Advertisement

#4 Συρόμενα σκίαστρα
Το αν είσαι σε θέση ως οδηγός ή συνοδηγός να χαζέψεις κι εσύ τα άστρα ή τον ουρανό, δεν αποτελεί σταθερά. Έτσι το γεγονός πως στο παρμπρίζ τα σκίαστρα είναι συρόμενα, σου δίνει επιπλέον επιλογές. Μπορείς να μπλοκάρεις σε μεγάλο βαθμό τις ακτίνες του ήλιου ή αν θες, να ανοίξεις ένα «παράθυρο» προς τον ουρανό.

#5 Αλεξήλια στα παράθυρα πίσω θυρών
Το τελευταίο στοιχείο σχετικά με τις γυάλινες επιφάνειες, αφορά στα τζάμια των πίσω θυρών. Ξεχάστε λοιπόν μπελάδες όπως τα μεταφερόμενα σκίαστρα που προσπαθείτε να κολλήσετε κάθε φορά στο τζάμι. Στο Grand C4 Picasso είναι ενσωματωμένα στις θύρες και μπορεί απλά να τα ανασηκώσεις και σταθεροποιήσεις, μειώνοντας δραστικά το φως που περνάει στο πίσω μέρος της καμπίνας.

#6 Διζωνικός κλιματισμός
Πονοκέφαλος για κάθε ζευγάρι. Εγώ ζεσταίνομαι, εσύ κρυώνεις και πάει λέγοντας. Με το διζωνικό κλιματισμό ο καθένας μπορεί να ζει στο δικό του «κλίμα», κοντινά μα χωριστά κι αγαπημένοι. Και για την πίσω σειρά καθισμάτων, υπάρχουν επιπλέον αεραγωγοί με ανεξάρτητη ρύθμιση τόσο για τη κατεύθυνση του αέρα όσο και την έντασή του.

Advertisement

Citroen-Grand-C4-Picasso-2017-my-interior-d640tall

#6+1 Ανεξάρτητα καθίσματα στην πίσω σειρά επιβατών
Λες και δεν είναι αρκετά τα 645 lt του χώρου αποσκευών (με την τρίτη σειρά καθισμάτων διπλωμένη), η Citroen προσφέρει πολυμορφικότητα που θα καλύψει κάθε ανάγκη. Αρχικά, τα τρία, ανεξάρτητα καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να έρθουν πιο μπροστά ανεβάζοντας τη χωρητικότητα στα 704 lt! Παράλληλα η αναδίπλωση των καθισμάτων μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και γρήγορα, δημιουργώντας ένα επίπεδο δάπεδο που επιτρέπει τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους. Και η ανεξάρτητη κίνηση καθενός εκ των τριών, διευκολύνει σημαντικά τις οικογενειακές ανάγκες. Όπως; Για παράδειγμα τη διατήρηση του καθίσματος που φέρει το παιδικό κάθισμα στη θέση του αλλά τη μετακίνηση των άλλων δύο πιο μπροστά, διευρύνοντας έτσι κατ’ επιλογή το σχήμα και τον όγκο του χώρου αποσκευών.

Citroen-Grand-C4-Picasso-2017-n640tall