Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το Range Rover Evoque

Ελλάδα 7:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγούμε το Range Rover Evoque

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το Range Rover Evoque

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το εντυπωσιακό σε εμφάνιση Range Rover Evoque. Οι Βρετανοί, με μπόλικα ινδικά χρήματα στο ταμείο τους, γίνονται πονοκέφαλος για BMW, Mercedes, Audi και Volvo και στα X3, GLK, Q5 και XC60 αντίστοιχα. Είναι όμως τόσο καλό στο δρόμο, όσο σε προδιαθέτει η εμφάνισή του;

Advertisement
Advertisement


Με σπορτίφ στοιχεία Ζιζέλ, γραμμές Σαρλίζ Θερόν, πιασίματα Μόνικα Μπελούτσι και την πολυτέλεια της Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ! Ιδιαίτερα η λευκή, coupe έκδοση που είχαμε στα χέρια μας (αναμένουμε σύντομα και την πεντάθυρη) έκαψε καρδιές. Είχα πολλά χρόνια να νιώσω τόσο πολλά βλέμματα πάνω μου οδηγώντας ένα αυτοκίνητο. Βλέμματα θαυμασμού (όχι για εμένα βέβαια), απορίας (τι είναι αυτό, τι μάρκα;), ζήλιας (τον άτιμο τι έχει) και ολίγον μίσους (το λαμόγιο, ο φοροφυγάς). Για τους τελευταίους, αναμφίβολα, όσα δεν φτάνει η αλεπού… όπως άλλωστε δεν τα φτάνει και ο υπογράφων. Αλλα το ανούσιο μίσος, συνοδευόμενο από πολλή ζήλια, περισσεύει σήμερα.
Το σίγουρο πάντως είναι πως αυτός που θα επιλέξει το Evoque για το επόμενο αυτοκίνητό του, πέρα από χρήμα, έχει και γούστο.
Παράλληλα, πλέον ένα Range Rover διαθέτει έναν φορολογικά λογικό -για την Ελλάδα (πού μας κατάντησαν…)- κινητήρα, όπως ο 2λιτρος turbo των 240 PS.
Είναι ο κινητήρας της Ford, που με τις ανάλογες ρυθμίσεις των Βρετανών «κούμπωσε» απόλυτα στο Evoque. Πρόκειται για έναν κινητήρα που προσφέρει τη δύναμή του απλόχερα σχεδόν σε όλο το φάσμα των στροφών, με σύμμαχο το άριστο αυτόματο κιβώτιο των έξι σχέσεων.

[nggallery id=10]

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του Evoque διαπιστώνεις ότι οι φωτογραφίες το αδικούν. Οσο φτωχό το απεικονίζουν τόσο πολυτελές είναι. Το ταμπλό «φωνάζει» για τα ακριβά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. Μάλιστα καλό θα ήταν ο φωτογράφο της Range Rover που τράβηξε τις πρώτες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο να αλλάξει επειγόντως επάγγελμα. Στο Evoque κάθεσαι άνετα αλά Volvo, η εργονομία του είναι μοναδική αλά Mercedes και η αίσθησή του απλά Range Rover.
Στον δρόμο το αυτοκίνητο πατάει σαν τετρακίνητο αγωνιστικό. Το τιμόνι κοφτερό και υπάκουοo αλά BMW, η οδήγηση απολαυστική αλά Audi και όλα αυτά με σύμμαχο τον κινητήρα που δεν σε κρεμάει σχεδόν πουθενά. Στις στροφές οι κλίσεις είναι ελάχιστες, στις λακκούβες η μέση μας βγήκε αλώβητη, ενώ στις ευθείες το αεροδυναμικό του αμάξωμα δεν καταλαβαίνει από ανέμους και χιλιόμετρα. Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο-χαμαιλέοντα σε όποια συνθήκη και αν επιλέξεις να το οδηγήσεις.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, το να αναφέρουμε πως ο εξοπλισμός του είναι πληρέστατος, τα ηλεκτρονικά καλούδια μπόλικα κ.λπ. είναι περιττό όταν μιλάμε για Range Rover. Δεν είναι, όμως, καθόλου περιττό να τονίσουμε πως αυτό το Range ξεκινάει από τα 49.000 ευρώ, το diesel τετρακίνητο από τα 58.800 ευρώ και το τετρακίνητο βενζινοκίνητο (auto). Αμφιβάλλει κάποιος πως αυτό το αυτοκίνητο θα γράψει τη δική του ιστορία στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία;

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Range Rover Evoque 2.0 SI4
Κινητήρας:
1.999 cc
Ισχύς: 240 PS/6.000 rpm
Ροπή: 34,7 kgm/3.500
Μετάδοση: 4×4
Κιβώτιο: Αυτόματο έξι σχέσεων
Τελική ταχύτητα:
217 km/h
Επιτάχυνση 0-100 km: 7,6 sec
Μικτή κατανάλωση (/100 km):
8,7 lt
Εκπομπές CO2: 199 gr/km
Βάρος: 1.6405 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.355/1.965/1.605 mm
Χώρος αποσκευών: 550 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 507,45 €
Τιμή: από 58.900 ευρώ