Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Sonos: Κορυφαία ακουστική εμπειρία (+video)

Ελλάδα 23:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Sonos: Κορυφαία ακουστική εμπειρία (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Sonos: Κορυφαία ακουστική εμπειρία (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η καραντίνα και η παραμονή στο σπίτι, μας έκανε να εκτιμήσουμε (ή να ανακαλύψουμε) κάποια πράγματα τα οποία θεωρούσαμε απλοϊκά ίσως και περιττά όπως: Να ακούμε μουσική, ή να βλέπουμε μία ταινία με την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο ήχος και το soundtrack της.

Advertisement
Advertisement

Από ένα απλό ηχείο, ένα home theatre μέχρι ένα ολοκληρωμένο ηχοσύστημα, η Sonos είναι ο καλύτερος τρόπος να «ακούτε» αυτό που θέλετε.

Τι είναι η Sonos ;

Η Sonos είναι Αμερικανική εταιρεία (με έδρα την Santa Barbara, Καλιφόρνια), η οποία ιδρύθηκε το 2002, με αποκλειστικό σκοπό την ανάπτυξη και παραγωγή πρωτοποριακών συστημάτων μουσικής για την ψηφιακή εποχή: Τα «έξυπνα», δικτυωμένα ηχεία, υψηλής πιστότητας (Multiroom Streaming HiFi Speakers).

Advertisement
Advertisement

Ήταν η πρώτη που οραματίστηκε το ψηφιακό μέλλον της ακρόασης μουσικής και αυτή που δημιούργησε αυτή την κατηγορία συσκευών. Πλέον, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής καταναλωτικών συστημάτων ήχου παγκοσμίως και, βέβαια, κατέχει τα υψηλότερα ποσοστά πωλήσεων «Multiroom Streaming Speakers», σε όλον τον κόσμο.

Τι μουσική θα ακούσετε από μία συσκευή Sonos;

Ο εταιρία εξελίσσει και παράγει συσκευές οι οποίες αναπαράγουν ψηφιακά αρχεία μουσικής, τυπικής και υψηλής ανάλυσης, όπως: MP3, WMA, FLAC, AAC-MPEG4, AAC+, WAV, AIFF, OggVorbis, iTunes Plus κλπ., είτε από το διαδίκτυο (διαδικτυακό ραδιόφωνο Tune In και παρόχους μουσικών υπηρεσιών, όπως: Spotify, Apple Music, iTunes, Napster, Google Play Music, Amazon Music, Tidal, qobuz, Sound Cloud, Deezer, Stitcher, HM και πολλούς ακόμη), είτε από οποιεσδήποτε φορητές και σταθερές συσκευές (smartphones & tablets, Android ή iOS, laptops & Η/Υ MAC ή PC, δικτυακά αποθηκευτικά μέσα – NAS κλπ.) είναι συνδεμένες στο ίδιο τοπικό δίκτυο (LAN), με τις συσκευές Sonos, είτε, τέλ0ος, από συσκευές (Apple AirPort Express, TV, CD & Blu-ray players, tuners κλπ.) που είναι συνδεδεμένες σε συσκευές Sonos.

Advertisement

Η εταιρία από την Αμερική κατέκτησε το βραβείο EISA, των ειδικευμένων Ευρωπαίων δημοσιογράφων Εικόνας & Ήχου, σαν το καλύτερο Multiroom HiFi σύστημα, για την περίοδο 2016-2017.  Εσείς απολαμβάνετε την μουσική σας, με ακόμα υψηλότερη ποιότητα, χωρίς να χρειαστεί να γίνετε ειδικός. Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό όλων των προϊόντων Sonos είναι το πολύ χαμηλό ποσοστό βλαβών που παρουσιάζουν και το οποίο οφείλεται στην πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής τους, αποτέλεσμα της επιλογής και χρήσης των καλύτερων υλικών, σε κάθε τμήμα της συσκευής.

Advertisement

Ένα Sonos για κάθε τύπο

Όποια και αν είναι η καθημερινότητά σας, ο σωστός ήχος, η αγαπημένη σας μουσική, μία ωραία ταινία, ένα ενδιαφέρον podcast – μπορεί να την κάνει πιο χαρούμενη και πιο φωτεινή. Για κάθε περίσταση και για καθέναν από εσάς υπάρχει το ιδανικό προϊόν Sonos.

Advertisement

Hχείο Move «Keep it pushing»
Φτιαγμένο για να κινείται

Λατρεύετε τη σωματική άσκηση και συνεχώς ποστάρετε selfies που γυμνάζεστε; Με το Move, μπορείτε να συνοδεύσετε μουσικά τη «σπιτική» γυμναστική σας και να νιώσετε σαν να βρίσκεστε στο γυμναστήριο. Ανθεκτικό στον ιδρώτα και τα σταγονίδια, το ηχείο Move λειτουργεί απρόσκοπτα είτε κάνετε γιόγκα στην πίσω αυλή σας είτε ποδήλατο γυμναστικής στο υπνοδωμάτιό σας. Το Move λειτουργεί με μπαταρία και είναι απόλυτα φορητό ώστε να μπορείτε να ασκηθείτε όπου και αν βρίσκεστε.

Για τον φανατικό των σπορ – μπάρα ήχου Beam «Go team»
Εύκολη εγκατάσταση, πλούσιος ήχος

Αν είστε από αυτούς που ενθουσιάζονται όταν ξεκινάει η νέα αθλητική σεζόν, η Sonos έχει τη λύση για εσάς. Οι αθλητικοί αγώνες μπορεί να είναι λίγο διαφορετικοί φέτος, αλλά σίγουρα μπορείτε να απολαύσετε τον αγώνα από την άνεση του σπιτιού σας και με την μπάρα ήχου Sonos Beam, να νιώσετε σαν να είστε στο γήπεδο. Παρόλο που η Beam έχει μικρές διαστάσεις που την κάνουν ιδανική ακόμα και για πιο μικρά δωμάτια, ο ήχος που προσφέρει θα σας ξεσηκώσει. Επιπλέον, η Beam διαθέτει: Απλή σχεδιάση με compact σχήμα και πανεύκολη εγκατάσταση, είναι πολύ απλό να απολαύσετε εξαιρετικό ήχο στο σαλόνι σας. Φωνητικό έλεγχο (στις περιοχές όπου είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες) για να μαθαίνετε εύκολα ποιο κανάλι θα δείξει τον αγώνα ή ποιο είναι το σκορ, απλά… ρωτήστε.

Για τον σινεφίλ – μπάρα ήχου Arc «Lights, camera, action»
Κινηματογραφικός ήχος

Αν σας αρέσει να οργανώνετε cinema-nights στο σπίτι, με την Sonos Arc μπορείτε να μεταμορφώσετε το καθιστικό του σπιτιού σας στην αγαπημένη σας κινηματογραφική αίθουσα με τον τρισδιάστατο ήχο του Dolby Atmos. Η Arc έχει σχεδιαστεί προσεκτικά με τη βοήθεια βραβευμένων με Όσκαρ μηχανικών ήχου για να αποδίδει πεντακάθαρα τους διαλόγους, ενώ με τον κομψό σχεδιασμό της, μπορεί να στερεωθεί διακριτικά στον τοίχο ή να τοποθετηθεί στο έπιπλο χωρίς να εμποδίζει τη θέαση. Συνδυάστε αυτήν την έξυπνη μπάρα ήχου με το Sonos Sub για ακόμα πιο καθηλωτική εμπειρία ακρόασης.

Ηχείο One «Let’s get to work»
Έξυπνος ήχος που γεμίζει τον χώρο σας

Αν είστε από αυτούς που δεν κάθονται στιγμή σε ησυχία αλλά συνεχώς καταπιάνεστε με κάτι, είτε είναι ένα εργασιακό project είτε η οργάνωση ενός reunion παλιών συμμαθητών, υπάρχει κάτι που θα σας κρατήσει σε εγρήγορση: το τέλειο soundtrack. Με το ηχείο Sonos One, μπορείτε να είστε όλη την ημέρα συγκεντρωμένοι στη δουλειά σας ακούγοντας playlists που βοηθούν την εργασιακή αποδοτικότητα και να αποβάλλετε την ένταση το βράδυ ακούγωντας χαλαρωτική μουσική.

Για τον νοσταλγό – ηχείο Five
(Dreams in vinyl) ήχος ποιότητας στούντιο

Μπορεί να αναπολείτε το παρελθόν αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα μπορούσατε να επιτρέψετε έναν (ελαφρύ) εκσυγχρονισμό στην ρετρό καθημερινότητά σας. Το Sonos Five μπορεί να δώσει νέα πνοή στη συλλογή των βινυλίων σας, αν συνδεθεί στο πικάπ για υψηλής πιστότητας ακουστική εμπειρία. Αν συνδυαστεί με άλλο ένα ηχείο Sonos, μπορείτε να απολαύσετε τον αγαπημένο σας δίσκο σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού ή να κάνετε stream κατευθείαν από την αγαπημένη σας μουσική υπηρεσία. Πιο κλασικό δεν γίνεται. Επιπλέον, μπορείτε να συνδυάσετε το Five με τον ενισχυτή Amp της Sonos, που θα δώσει ισχύ στα αγαπημένα σας μη αυτοενισχυόμενα ηχεία ή με το Port, που μπορεί να προστεθεί στο υπάρχον στερεοφωνικό ή το πικάπ σας.

Για τον λάτρη της Sonos – Sub «Bump it up»
Όχι θόρυβος, μόνο μπάσο

Μπορεί  να έχετε ήδη κάνει τα προϊόντα Sonos μέρος της καθημερινότητάς σας και απολαμβάνετε το αγαπημένο σας ηχητικό περιεχόμενα από ένα ηχείο One ή μία μπάρα ήχου της Sonos. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπάσο ακόμα. Με το Sonos Sub, θα απολαύσετε ακόμα περισσότερο τα σπιτικά πάρτυ ή τις επικές κινηματογραφικές βραδιές με βαθιά μπάσα που μπορείτε να ακούσετε και να αισθανθείτε.
Οι δύο force-cancelling drivers στο κέντρο του Sub εξαλείφουν τις δονήσεις και τα τριξίματα, ώστε να ακούτε δυνατά μπάσα χωρίς καθόλου παραμόρφωση. Το Sub αναλαμβάνει τις χαμηλές συχνότητες. Αν το συνδυάσετε με ένα ζεύγος ηχείων Sonos, μπορείτε να έχετε πιο πλούσιο, λεπτομερή ήχο.