Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πώς να πετύχεις την καλύτερη τιμή όταν αγοράζεις αυτοκίνητο;

Ελλάδα 18:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς να πετύχεις την καλύτερη τιμή όταν αγοράζεις αυτοκίνητο;

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πώς να πετύχεις την καλύτερη τιμή όταν αγοράζεις αυτοκίνητο;

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολλοί αγοραστές αυτοκινήτου δεν αισθάνονται καλά όταν… παζαρεύουν την τιμή του αυτοκινήτου που τους ενδιαφέρει. Όμως, εάν ακολουθήσετε κάποιες από τις συμβουλές μας, τότε έχετε αρκετές πιθανότητες να αγοράσετε το αυτοκίνητο των ονείρων σας σε χαμηλότερη τιμή από την αρχική του.

Advertisement
Advertisement

Βήμα 1ο: Κάντε σωστή έρευνα αγοράς

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει κάποιος που ενδιαφέρεται για την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, είναι να ενημερωθεί για αυτό. Διαβάστε στο διαδίκτυο και τα site αυτοκινήτου όπως το www.newsauto.gr τη δοκιμή του μοντέλου που σας ενδιαφέρει, δείτε τις τιμές του (πατήστε εδώ) και ενημερωθείτε επίσης για τον εξοπλισμό του, τους κινητήρες του κ.ο.κ. Σε καμία περίπτωση μην πάτε ανενημέρωτοι στον dealer.

Βήμα 2ο: Επιλέξτε ορθά τον εξουσιοδοτημένο dealer

Advertisement
Advertisement

Έχοντας αποφασίσει για το μοντέλο που σας ενδιαφέρει, στη συνέχεια κάντε μια μικρή έρευνα (είτε μέσω του διαδικτύου, είτε μέσω γνωστών/φίλων) για τον εξουσιοδοτημένο dealer που θα επιλέξετε να επισκεφθείτε, βάζοντας στο παιχνίδι και εάν προσφέρει test-drive, τυχόν μοναδικά χρηματοδοτικά προγράμματα που έχει κ.λπ.

Βήμα 3ο: Πάρτε το πάνω χέρι στη συζήτηση με τον πωλητή

Advertisement

Μιλώντας με τον πωλητή, προσπαθήστε να πάρετε εσείς το πάνω χέρι στη συζήτηση, χωρίς βέβαια να τον προσβάλλετε. Δείξτε του ότι γνωρίζετε τα κύρια στοιχεία του αυτοκινήτου που σας ενδιαφέρει και αναφερθείτε στην έρευνα αγοράς που έχετε κάνει. Καλό θα είναι να εκτυπώσετε και τις τιμές του αυτοκινήτου που έχετε βρει στο διαδίκτυο και να τις έχετε μαζί σας. Ακόμη και εάν ο πωλητής τις διαψεύσει, εσείς θα του δείξετε ότι έχετε γνώση του εύρους τιμής που κοστίζει το αυτοκίνητο.

Βήμα 4ο: Αποφύγετε τυχόν έξτρα χρεώσεις

Advertisement

Η τυχόν προσθήκη έξτρα εξοπλισμού ή υπηρεσιών, είναι σίγουρο ότι θα αυξήσει αρκετά την τιμή του αυτοκινήτου που σας ενδιαφέρει (ιδίως με τη νεότερη φορολογία που μπορεί μια απλή αλλαγή στα έξτρα, να αλλάξει την κλίμακα υπολογισμού του τέλους ταξινόμησης του αυτοκινήτου, αυξάνοντας και την τιμή του). Προσέξτε λοιπόν πολύ το τι προσθέτετε στο αυτοκίνητο και υπολογίστε καλά εάν σας συμφέρει.

Βήμα 5ο: Προσοχή και στη χρηματοδότηση

Εάν αποφασίσετε να αποκτήσετε το αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει με χρηματοδότηση, μην μιλήσετε καθόλου για αυτό εάν δεν καταλήξετε στην τιμή. Μόνο όταν έχετε στα χέρια σας την τελική τιμή, θα μιλήσετε για χρηματοδότηση.

Advertisement

Βήμα 6ο: Επισκεφθείτε και άλλον έμπορο

Τελειώνοντας με την επίσκεψη στον έμπορο της μάρκας του αυτοκινήτου που σας ενδιαφέρει και έχοντας στα χέρια σας την προσφορά, επισκεφθείτε και έναν δεύτερο έμπορο. Μπορεί αυτός να είναι σε θέση να σας κάνει καλύτερη προσφορά ή να κερδίσετε κάποια δώρα, κάποια καλύτερη χρηματοδότηση κ.λπ. Οπότε, μη διστάσετε να τον επισκεφθείτε και να πάρετε μια δεύτερη προσφορά.

Extra tips

– Αγοράστε αυτοκίνητο στα τέλη του μήνα: Όσο και εάν σας ακούγεται παράξενο, επιλέγοντας να επισκεφθείτε έναν έμπορο για να αγοράσετε αυτοκίνητο στα τέλη του μήνα μπορεί να σας εξασφαλίσει κάποια έκπτωση. Αυτό συμβαίνει επειδή ενδέχεται ο έμπορος να θέλει να επιτύχει κάποιο στόχο πωλήσεων του μήνα –που δεν τον έχει πετύχει– και έτσι, να σας κάνει μια προσφορά που δεν θα μπορέσετε να αρνηθείτε.

– Αγοράστε αυτοκίνητο μετά από κακοκαιρία: Το καλοκαίρι με τον καύσωνα ή το χειμώνα, μετά από συνεχείς ημέρες χιονόπτωσης, είναι πιθανό να πετύχετε μια καλύτερη τιμή, αφού πολλοί αποφεύγουν εκείνες τις ημέρες να κλείσουν αυτοκίνητο. Ίσως επίσης είναι και μια καλή περίοδος να επισκεφθείτε ξανά τον έμπορο που δεν σας έδωσε την τιμή που θέλατε, πείθοντάς τον να σας τη δώσει.

– Πραγματοποιήστε Test drive: Όποιο και να είναι το αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει, απαιτήστε από τον έμπορο να πραγματοποιήσετε ένα Test drive. Μπορεί να μην έχει να κάνει με την τιμή του αυτοκινήτου, όμως σίγουρα θα σας βοηθήσει στην τελική σας απόφαση, αφού μόνο οδηγώντας το αυτοκίνητο θα δείτε εάν πραγματικά σας ταιριάζει.