Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Οι πιο ασφαλείς δρόμοι στον κόσμο

Ελλάδα 7:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι πιο ασφαλείς δρόμοι στον κόσμο

Men + Speed

Οι πιο ασφαλείς δρόμοι στον κόσμο

Men + Speed

Αφού σας παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο, ήρθε η ώρα να δούμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Παρακάτω θα δείτε τους πιο ασφαλείς δρόμους του κόσμου με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το ποσό των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα ανά 100.000 ανθρώπους. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Δέστε τη ζώνη ασφαλείας σας και ξεκινάμε!

ΟΛΛΑΝΔΙΑ 3.4
NETHERLANDS-roads-640
Τα όρια ταχύτητας στην Ολλανδία μπορούν να αλλάξουν από τις αρχές με βάση τις συνθήκες κυκλοφορίας, ώστε οι δρόμοι να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς. Τα όρια αυτά εφαρμόζονται αυστηρά μέσω της χρήσης ραντάρ και κάμερες ταχύτητας.

ΕΛΒΕΤΙΑ 3.3
SWITZERLAND-roads-640
Μπορεί τα πολλά της βουνά και οι στροφές να δυσκολεύουν λίγο τους οδηγούς στην Ελβετία, αλλά θεωρείται ότι επικρατούν αρκετά ασφαλείς συνθήκες οδήγησης. Τα οχήματα πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες κατά τη διάρκεια της χιονισμένης περιόδου και ειδικά αυτοκόλλητα που ονομάζονται βινιέτες, προκειμένου να ταξιδέψουν σε ορισμένους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ 3.2
SAN MARINO-roads-640
Δεν υπάρχει σύστημα για ποινές στην οδήγηση στο Σαν Μαρίνο για τους οδηγούς, αλλά αυτό δεν φαίνεται να έχει σημασία, καθώς οι δρόμοι του μικρού κρατιδίου είναι ανάμεσα στους ασφαλέστερους στον κόσμο.

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 2.9
UNITED KINGDOM-roads-640
Το γραφείο των ΗΠΑ Passports and International Travel χαρακτηρίζει τους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου ως “γενικά εξαιρετικούς παρά το γεγονός ότι είναι στενοί και με μεγάλη συμφόρηση στις αστικές περιοχές”. Οι Βρετανοί εφαρμόζουν αυστηρά τους κανονισμούς κυκλοφορίας, κάνοντας τους δρόμους πολύ ασφαλείς για οδήγηση.

ΚΙΡΙΜΠΑΤΙ 2.9
KIRIBATI-roads-640
Αν και η οδήγηση σε κατάσταση μέθης αναγνωρίζεται ως πρόβλημα μεταξύ των οδηγών και οι δρόμοι αυτού του έθνους είναι ερειπωμένοι και αμυδρά φωτισμένοι, το Κιριμπάτι παραμένει στον κατάλογο με τα ασφαλέστερα μέρη για να οδηγήσετε.

Advertisement

ΣΟΥΗΔΙΑ 2.8
SWEDEN-roads-640
Οι αυστηροί κανονισμοί σχετικά με τη χρήση ελαστικών χιονιού, προβολείς και η μικρή ανοχή όσον αφορά την οδήγηση σε κατάσταση μέθης κάνει τους δρόμους στη Σουηδία να είναι από τους πιο ασφαλείς στον κόσμο.

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΑΣ 1.9
FEDERATED STATES OF MICRONESIA-roads-640
Η πλειοψηφία των δρόμων στη Μικρονησία θεωρούνται πολύ ήρεμοι, επειδή τα όρια ταχύτητας είναι πολύ χαμηλά. Ωστόσο, αυτά τα χαμηλά όρια ταχύτητας φαίνεται να έχουν καταφέρει να μειώσουν σημαντικά τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων.

Advertisement

ΜΟΝΑΚΟ 0
MONACO-roads-640
Παρόλο που δεν υπάρχουν εθνικές νομοθεσίες που να ρυθμίζουν τη χρήση της ζώνης ασφαλείας, να απαγορεύουν τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή περιορισμοί σχετικά με την οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών, το Μονακό βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως η ασφαλέστερη χώρα για να οδηγήσεις και αυτό οφείλεται πιθανόν στο μικρό πληθυσμό της.