Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsMOTO

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αγοράζω σήμερα καινούργιο αυτοκίνητο με 10.000€;

  • Σπύρος Χώτος (sh@newsauto.gr)

Αξίζει να δαπανήσεις ένα ποσόν κοντά στα 10.000 ευρώ για ένα μεταχειρισμένο, όταν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με ένα καινούργιο; Δες εδώ ποια καινούργια μοντέλα μπορείς να αποκτήσεις σε αυτά τα λεφτά.

Μια τιμή κοντά στα 10.000 ευρώ είναι σήμερα η πλέον συμφέρουσα για την αγορά ενός νέου μοντέλου, αφού χωρίς να χρειαστεί κανείς να εκταμιεύσει πολλά χρήματα, μπορεί να αποκτήσει ένα ασφαλές (π.χ. όλα τα αυτοκίνητα έχουν ESP, τουλάχιστον 4 αερόσακους κ.οκ.) και οικονομικό σε χρήση καινούργιο αυτοκίνητο.

Εμείς, μαζέψαμε τα αυτοκίνητα της αγοράς που κοστίζουν 10.000 ευρώ (+/- 500 ευρώ) και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται 7 μοντέλα της μίνι κατηγορίας, καθώς και 2 από τη μικρή, καλύπτοντας ένα μεγαλύτερο φάσμα επιλογών.

Toyota Aygo: από 9.590 ευρώ

Ανανεωμένο και αναβαθμισμένο σε πολλά σημεία, το Aygo είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μίνι μοντέλα της αγοράς. Παράλληλα, σήμερα το μοντέλο της Toyota προσφέρεται και σε πιο συμφέρουσες τιμές από ποτέ, αφού μετά την έκπτωση των 700 ευρώ που ισχύει σήμερα, το κόστος του ξεκινά μόνο από τα 9.590 ευρώ.

Στα χαρακτηριστικά του, το Aygo διαθέτει φρεσκαρισμένη σχεδίαση, ενώ στο εσωτερικό συναντούμε μια νέα οθόνη αφής 7 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Ο 1.0 lt. κινητήρας με 72 ίππους συνδυάζει την οικονομία με την καλή απόδοση, ενώ έχουν βελτιωθεί επιπλέον η ηχομόνωση και τα οδικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Εξοπλισμός Aygo 1.0 x-Cool: 6 αερόσακοι, air condition, φώτα ημέρας LED

VW up!: από 9.620 ευρώ

Με τιμή κάτω από 10.000 ευρώ μπορεί να αποκτήσει κανείς στη χώρα μας το VW up!. Το γερμανικό μίνι κοστίζει στην αρχική του εξοπλιστική έκδοση take up! με τον 1.000άρη κινητήρα των 60 ίππων, 9.620 ευρώ στο 3θυρο μοντέλο ή 9.990 ευρώ για το 5θυρο.

Το up! είναι ένα αυτοκίνητο πόλης το οποίο προσφέρει πολλά περισσότερα από ό,τι τα συνηθισμένα μοντέλα του είδους, μιας και είναι σε θέση να μεταφέρει με σχετική άνεση 4 ενήλικες επιβάτες στο εσωτερικό του. Το πορτ-μπαγκάζ των 251 λίτρων είναι επιπλέον από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας.

Εξοπλισμός take up! 1.0 60 PS: ESP, 4 αερόσακοι, air condition

Skoda Citigo: από 9.780 ευρώ

Χαμηλή είναι η τιμή αγοράς του Skoda Citigo. Το μίνι μοντέλο προσφέρεται ως 5θυρο και στην αρχική του έκδοση Active κοστίζει 9.780 ευρώ, έχοντας επιπλέον έναν αρκετά καλό με βάση το χαρακτήρα της έκδοσης, επίπεδο εξοπλισμού. Παράλληλα, με 10.480 ευρώ ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει το πιο πλούσιο Style.

Το Skoda Citigo είναι ένα από αυτοκίνητα πόλης που ξεχωρίζουν για τους πολύ καλούς τους χώρους, αλλά και την άνεση και ασφάλεια που προσφέρουν στο δρόμο, χωρίς παράλληλα να χάνουν τα δεδομένα της πολύ καλής ευελιξίας και ευκολίας στην οδήγηση. Ο 1.000άρης κινητήρας των 60 ίππων το κινεί με οικονομία.

Εξοπλισμός Citigo 1.0 Active: ESP, Hill Assist, 4 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό

SEAT Mii: από 10.205 ευρώ

Το SEAT Mii προσφέρεται πλέον καλύτερα εξοπλισμένο από πριν και αποκλειστικά και μόνο 5θυρο στην ελληνική αγορά, χωρίς να χάνει το πολύ καλό του value for money. Έτσι, στην εξοπλιστική έκδοση Style το 5θυρο μίνι μοντέλο της SEAT, κοστίζει πλέον στη χώρα μας από 10.205 ευρώ.

Το Mii χρησιμοποιεί για την κίνησή του έναν 1.000άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 60 ίππων. Το μοτέρ αυτό επαρκεί για την κίνηση στην πόλη και έχει μέση εργοστασιακή κατανάλωση 4,4 λτ./100 χλμ. Στα χαρακτηριστικά του Mii συμπεριλαμβάνονται και οι πολύ καλοί του χώροι, παρά τις compact διαστάσεις.

Εξοπλισμός Mii 1.0 Reference: ESP, 4 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό

Kia Picanto: από 10.490 ευρώ

Με έκπτωση 1.000 ευρώ προσφέρει η Kia την αρχική έκδοση του μίνι μοντέλου της Picanto, ορίζοντας έτσι την τιμή του από τα 10.490 ευρώ στην έκδοση Style, που συνοδεύεται από πολύ καλό εξοπλισμό. Το μίνι μοντέλο διαθέτει μια αρκετά μοδάτη και νεανική σχεδίαση, που ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα του.

Στο εσωτερικό του το Picanto προσφέρει αρκετά καλούς χώρους για 4 ενήλικες και έχει μεγάλο πορτ-μπαγκάζ για την κατηγορία (255 lt.). O 1.000άρης κινητήρας του δίνει έμφαση στην οικονομία (4.9 lt./100 km), κινώντας σε ρυθμούς λογικούς το μοντέλο της Kia.

Εξοπλισμός Picanto 1.0 EX Style: ESP, 4 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό

Fiat Panda: από 10.550 ευρώ

Το Fiat Panda παραμένει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μίνι μοντέλα της αγοράς, το οποίο στην αρχική του έκδοση Easy με τον 1.200άρη κινητήρα βενζίνης των 69 ίππων κοστίζει από 10.550 ευρώ μετά την έκπτωση. Η έκδοση αυτή συνοδεύεται από ένα καλό επίπεδο εξοπλισμού.

Το Panda είναι ένα αυτοκίνητο πόλης με αποκλειστικά 5θυρο αμάξωμα, που προσφέρει πολύ καλούς χώρους για την κατηγορία του. Ο 1.200άρης κινητήρας των 69 ίππων κινεί χωρίς προβλήματα το ιταλικό μίνι, έχοντας λειτουργία που ταιριάζει στον γενικότερο αστικό του χαρακτήρα.

Εξοπλισμός Panda 1.2 Easy: ESP, 2 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηχοσύστημα, air condition

Hyundai i10: από 10.590 ευρώ

To Hyundai i10 διατίθεται σε τιμές που ξεκινούν λίγο πιο πάνω από τα 10.500 ευρώ, αφού η αρχική του έκδοση 1.0 lt. Active κοστίζει 10.590 ευρώ, συνοδευόμενη και από ένα καλό επίπεδο εξοπλισμού. Το i10 είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις στη μίνι κατηγορία διαθέτοντας ένα αμιγώς 5θυρο αμάξωμα με μοντέρνες γραμμές.

Στο εσωτερικό του i10 η ποιότητα βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα για τα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ και οι χώροι ξεφεύγουν από τα στενά όρια των μίνι (π.χ. πορτ-μπαγκάζ: 252 λτ.). Παράλληλα, ο 1.000άρης κινητήρας των 65 ίππων κινεί με οικονομία το i10, έχοντας μέση εργοστασιακή κατανάλωση 5,1 lt./100 km.

Εξοπλισμός i10 1.0 Active: ESP, 6 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηχοσύστημα, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό

Dacia Sandero: από 9.980 ευρώ

Το Dacia Sandero είναι ένα από τα φθηνότερα μοντέλα της αγοράς και παράλληλα, το φθηνότερο της μικρής κατηγορίας. Το αυτοκίνητο κοστίζει 9.490 ευρώ στην αρχική του έκδοση 1.0 75 hp Life, έχοντας παράλληλα ένα αρκετά ικανοποιητικό με βάση αυτή την τιμή, επίπεδο εξοπλισμού.

Το Sandero διακρίνεται για τους πολύ καλούς του χώρους για επιβάτες και αποσκευές (πορτ-μπαγκάζ 320 λίτρων), αλλά και για την άνεση από την ανάρτησή του. Το μοτέρ της αρχικής έκδοσης είναι ο 1.000άρης ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 75 ίππων, που ξεχωρίζει και για την κατανάλωσή του (εργοστασιακή τιμή: 5,4 lt./100 km).

Εξοπλισμός Sandero 1.0 Life: ESP, 4 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηχοσύστημα, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό

Mitsubishi Space Star: από 9.990 ευρώ

Το δεύτερο μοντέλο της μικρής κατηγορίας που μπορεί να αποκτήσει κανείς με μια τιμή κάτω από 10.000 ευρώ είναι το Mitsubishi Space Star. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο κοστίζει στη χώρα μας 9.990 ευρώ, συνοδευόμενο παράλληλα από ένα πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού.

To Space Star των 9.990 ευρώ μπορεί να συνδυαστεί με τον οικονομικό 1.000άρη βενζινοκινητήρα των 71 ίππων της Mitsubishi, που διαθέτει μέση κατανάλωση 4.0 lt./100 km. Το ιαπωνικό μοντέλο ξεχωρίζει με τους πολύ καλούς του χώρους, την άνεση στο δρόμο, αλλά και την αξιοπιστία του.

Εξοπλισμός Space Star 1.0 Entry: ESP, Hill Start Assist, 6 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, ηχοσύστημα, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto