Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Τούρκοι δοκιμάζουν drone πλοίο

Ελλάδα 17:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Τούρκοι δοκιμάζουν drone πλοίο

ΝΕΑ

Οι Τούρκοι δοκιμάζουν drone πλοίο

ΝΕΑ

Μετά τα εξοπλισμένα ιπτάμενα drones θα επιχειρήσουν να εξοπλίσουν το πολεμικό τους ναυτικό με περισσότερα σκάφη επιφανείας.

Advertisement
Advertisement

 

Δύο τουρκικές εταιρείες η Meteksan Defense και Ares Shipyard ετοίμασαν και δοκιμάζουν το δικό τους εγχώριας σχεδίασης και ανάπτυξης (USV Unmanned surface vehicle ή Μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας).

Στόχος του Πολεμικού Ναυτικού της γειτονικής χώρας είναι να έχουν ένα USV κάθε φρεγάτα, κορβέτα και οι Πυραυλάκατοι για αποστολές ειδικών επιχειρήσεων, κρούσης, υποστήριξης καταδρομέων, μεταφοράς εφοδίων, αναγνώρισης κτλ.

Advertisement
Advertisement

Το τουρκικό drone πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες EW (που θα έχουν δυνατότητα παρεμβολής). Οι θαλάσσιες δοκιμές του ξεκίνησαν και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τον Απρίλιο.

Μπορεί να επιχειρεί ελεγχόμενο είτε από σταθμό στο έδαφος είτε από μητρικό πλοίο. Για το μέλλον έχει προγραμματιστεί η ανάπτυξη 3 ακόμα εκδόσεων, μιας ανθυποβρυχιακού πολέμου με ελαφρές τορπίλες των 324 χιλιοστών, μια ναρκοπολέμου και μιας με 4-6 βλήματα κατά πλοίων Atmaca.

Advertisement

 

Το μήκος του είναι 11 μέτρα και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 35 κόμβων (65 χιλιόμετρα την ώρα). Η μέγιστη εμβέλεια του είναι 400 χιλιόμετρα περίπου. Ο εξοπλισμός του αποτελείτε από τετραπλό εκτοξευτή κατευθυνόμενων ρουκετών Cirit, μέγιστου βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων και διπλό εκτοξευτή αντιαρματικών βλημάτων L-UMTAS, μέγιστου βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων και σύστημα καθοδήγησης λέιζερ.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το αντίμετρο του Τουρκικού ναυτικού για τις τορπίλες του Π.Ν
Πως τα «αόρατα» γεράκια ισοπέδωσαν την Τουρκική βάση (video)
ΣΟΚ στην Τουρκία: Τα κλείνει όλα η Volkswagen