MIRROR

Το “τέλος” του G3 από τον Ελληνικό Στρατό

Ελλάδα 3:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το “τέλος” του G3 από τον Ελληνικό Στρατό

MIRROR

Το “τέλος” του G3 από τον Ελληνικό Στρατό

MIRROR

Ένας αιώνας και σε αυτόν με συγκεκριμένα όπλα ήταν ο ελληνικός στρατός. Μ1 αρχικά, ακολούθησε το FN, μετά ήλθε το G3 και η παρέλαση του 2021 στον εορτασμό των 200 χρόνων θα γίνει με το νέο όπλο, το “Εθνικό τυφέκιο”.

Advertisement
Advertisement

Ένας αιώνας και με συγκεκριμένα όπλα ήταν ο ελληνικός στρατός. Μ1 αρχικά, ακολούθησε το FN, μετά ήλθε το G3 και η παρέλαση του 2021 στον εορτασμό των 200 χρόνων θα γίνει με το νέο όπλο, το «Εθνικό τυφέκιο». Όπως αναφέρει το enikos.gr, από το υπουργείο εθνικής άμυνας αυτό είναι στο τελικό στάδιο της επιλογής και σύντομα όπως δείχνουν τα πράγματα, θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του G3.

Συγκριτικό: Ελλάδα vs Τουρκία – Ποιος κερδίζει;

Για το ποιο ακριβώς θα είναι το όπλο αυτό, η ηγεσία του υπουργείου και του στρατεύματος βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης όλων των προτάσεων. Για την ώρα κανένα δεν δείχνει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες επιλογής και ελέγχονται προϋποθέσεις και δυνατότητες. Η στόχευση πάντως είναι το τυφέκιο να παράγεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, με στόχο να δώσει δουλειά στην εγχώρια βιομηχανία. Παράλληλα οι υπεύθυνοι αυτό που θέλουν είναι να γίνει παραχώρηση των δικαιωμάτων και η όποια συμφωνία γίνει θα έχει διακρατικό χαρακτήρα, σε περίπτωση που αφορά πρόταση από το εξωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες θέλουν να επιλέγεται όπλο 5,56mm διαμετρήματος, χωρίς όμως να εγκαταλείπεται εντελώς το 7.62mm. Αναφορικά με το G3 ωστόσο, δεν μπορούν να αντικατασταθούν άμεσα, καθώς υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός αχρησιμοποίητων. Υπάρχει σκέψη για αναβάθμιση μίας μεγάλης παρτίδας. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι πτυσσόμενο κοντάκι (όπως το Πάρα του FN) από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου, βελτιωμένη λαβή, αορτήρα τριών σημείων και σιδηρόδρομο που θα δίνει την δυνατότητα να προσαρμόζεται στην κάννη σκοπευτικό laser, διόπτρα και φακός.

Ο Ελληνικός Στρατός με 10.000 νέα θωρακισμένα Ελληνικής κατασκευής

 

ΕΥΠ: Οι αόρατοι πράκτορες που «όργωσαν» την Τουρκία