Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Ρομπέρτο Κάρλος: Το φάουλ που άλλαξε τους νόμους της φυσικής

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρομπέρτο Κάρλος: Το φάουλ που άλλαξε τους νόμους της φυσικής

MIRROR

Ρομπέρτο Κάρλος: Το φάουλ που άλλαξε τους νόμους της φυσικής

MIRROR

Πριν από εικοσιπέντε περίπου χρόνια και μερικές εβδομάδες ο Βραζιλιάνος «εκτέλεσε» με ένα ασύλληπτο σουτ από τριάντα πέντε μέτρα τον Φαμπιάν Μπαρτέζ.

Advertisement
Advertisement

Ήταν μια ζεστή Τρίτη, το ημερολόγιο έγραφε 3 Ιουνίου 1997 και στο στάδιο Ζερλάν , η Εθνική Γαλλίας αναμετράται σε ένα φιλικό ματς με την τρομερή Βραζιλία των Ριβάλντο και Ρονάλντο. Το πιθανότερο θα ήταν τόσα χρόνια μετά, να μην μνημονεύαμε καν αυτό το παιχνίδι, αν δεν υπήρχε μια φάση που κανείς φαν του ποδοσφαίρου δεν  ξέχασε.

Για την ακρίβεια, ήταν ένα φάουλ που κέρδισε η Βραζιλία σε απόσταση τριάντα πέντε μέτρων από την εστία του Φαμπιάν Μπαρτέζ, που αφού έστησε το τοίχος, πήρε θέση. Δεν έδειχνε να ανησυχεί ιδιαίτερα, αφού ήταν τέτοια η απόσταση που πολύ δύσκολα θα αιφνιδιαζόταν, όποιος και να ήταν ο εκτελεστής της στημένης φάσης.

Ο αριστεροπόδαρος Ρομπέρτο Κάρλος στήνει την μπάλα και παίρνει αρκετά μέτρα φόρα, ενώ αρκετοί Γάλλοι στις κερκίδες απορούν και γελάνε.

Advertisement
Advertisement

«Ο κόσμος ήταν λίγο σκεπτικός εξαιτίας της απόστασης» είπε πολλά χρόνια μετά στην Equip. «Στήθηκα μπροστά από την μπάλα, ώστε ο Μπαρτέζ να μην καταλάβει και να θεωρήσει ότι θα στείλω τη μπάλα πάνω στο τείχος» συμπλήρωσε.

Αυτό που ακολούθησε απλά δεν είχε ξαναγίνει, αφού ο Κάρλος εκτελεί το φάουλ με το εξωτερικό και τρομερή δύναμη, η μπάλα παίρνει τρελά φάλτσα περνάει δίπλα από το τοίχος ενώ δύο δευτερόλεπτα μετά ο  Μπαρτέζ που έχει μείνει άγαλμα, την βλέπει να «ξύνει» το αριστερό δοκάρι πριν αναπαυτεί στα δίχτυα του.

Εικοσιπέντε χρόνια μετά η συγκεκριμένη φάση θεωρείται από πολύ κόσμο το «φάουλ του αιώνα» και μνημονεύεται πολύ συχνά ως κάτι εξωπραγματικό.

Advertisement

Μάλλον ήταν σύμφωνα με τα όσα έχει πει και Ρομπέρτο Κάρλος για την συγκεκριμένη φάση επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Παρότι είχα αρχίσει να παίρνω φόρα, όταν είδα ότι ο Φαμπιάν δεν κινείται άλλαξα απόφαση και είπα να τη χτυπήσω με το εξωτερικό. Ναι, τη χτύπησα άσχημα αλλά στο στάδιο υπήρχε ένα κενό μέσα από το οποίο ερχόταν αέρας από τα δεξιά. Όταν κλώτσησα είδα την μπάλα να πηγαίνει τελείως έξω αλλά ο αέρας, αυτός ο περιβόητος αέρας την επανέφερε προς την εστία».

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
|Μύκονος: Χαμός… εκατομμυρίων
Από τον άπιστο Ωνάση και τους Νιάρχους στον Αμπράμοβιτς (+video)
Η Ελλάδα ήθελε να αγοράσει πυρηνικά…