Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Όταν οι πράκτορες της Mossad αλώνιζαν στην Αθήνα

Ελλάδα 21:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όταν οι πράκτορες της Mossad αλώνιζαν στην Αθήνα

MIRROR

Όταν οι πράκτορες της Mossad αλώνιζαν στην Αθήνα

MIRROR

Σε συνεργασία με την ΕΥΠ μπλόκαραν πλοία ακτιβιστών που θα ταξίδευαν από τον Πειραιά στην μαρτυρική Γάζα

Advertisement
Advertisement

Δύτες που πριονίζουν προπέλες, κλιμάκια πρακτόρων που εισβάλλουν βράδυ σε πλοίο για να σαμποτάρουν τις μηχανές τους και «ψαράδες» που είχαν δέσει τις βάρκες τους σε απόσταση αναπνοής από τα αγκυροβολημένα σκάφη των ακτιβιστών στον Πειραιά, που είχαν προορισμό την μαρτυρική Γάζα συνθέτουν το παζλ ενός κατασκοπευτικού θρίλερ που παιζόταν εδώ και μήνες στην Αθήνα πριν από λίγα χρόνια. Η ισραηλινή Μοσάντ σε αγαστή συνεργασία με την δική μας ΕΥΠ-σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα της εφημερίδας Haaretz αλλά και αυτά περιοδικών όπως το Der Spiegel-κατάφερε να «μπλοκάρει» τον απόπλου των πλοίων χρησιμοποιώντας ακόμα και δύτες!

Πως αλώνιζαν την Αθήνα οι Ισραηλινοί!

Μπορεί να προκαλεί απορίες το πώς κλιμάκια πρακτόρων της Μοσάντ αλώνιζαν πριν λίγα χρόνια την Αθήνα και τον Πειραιά, την εξήγηση όμως έδωσε στην εφημερίδα Haaretz του Ισραήλ ανώτατος Ισραηλινός αξιωματούχος, πιθανότατα αυτός που είχε το γενικό πρόσταγμα των μυστικών επιχειρήσεων.

Νίκος Γρυλλάκης: Όταν η Ελλάδα ήθελε να αγοράσει 3 ατομικές βόμβες

Advertisement
Advertisement

«Εργάστηκα για μήνες στην Ελλάδα για να μην γίνει η αποστολή των πλοίων στη Γάζα» δήλωσε ανώνυμα συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «οι οργανωτές που επέμεναν στην αποστολή, δεν είχαν καταλάβει πως η Ελλάδα του Ιουλίου του 2011 δεν είναι ίδια με την Ελλάδα του Μαϊου του 2010». Στα υψηλά κλιμάκια της ΕΥΠ δεν αρνούνται σύμφωνα με τα ελάχιστα που διέρρευσαν ότι μετά από τις απαραίτητες συνεννοήσεις είχε δοθεί ελευθερία κινήσεων σε κλιμάκια των Ισραηλινών Μυστικών Υπηρεσιών με ότι αυτό συνεπάγεται. Προσθέστε σε αυτό και την συνεργασία ελλήνων πρακτόρων που κυκλοφορούσαν μαζί με τους ομολόγους τους της Mosad, κυρίως στον Πειραιά έχοντας μπλοκάρει για τα καλά τις όποιες κινήσεις των ακτιβιστών, κάποιοι από τους οποίους ήρθαν σε απόσταση αναπνοής με τους κατασκόπους.

Πίτερ Ντέμπινς: Ο «πρασινομπερές» που έγινε κατάσκοπος των Ρώσων

Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν κλοπές κινητών τηλεφώνων στο δρόμο-κάποιοι κάνουν λόγο για είκοσι τουλάχιστόν συσκευές-οι οποίες ανήκαν όλες σε ακτιβιστές που επέβαιναν στα πλοία «MV Saoirse» και «Juliano».  Δεν ήταν λίγες οι φορές που μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων έβλεπαν βάρκες «ψαράδων» να δένουν σε απόσταση αναπνοής από τα πλοία τους, προκειμένου να ψαρέψουν με καλάμι στα θολά και σκοτεινά νερά του λιμανιού!

Το πριόνισμα της προπέλας και το σαμποτάζ στη μηχανή

Advertisement

Το πρώτο Σαββατοκύριακο εκείνου του Ιουλίου κύλησε ήσυχα στο πλοίο «Juliano» πάνω στο οποίο επέβαιναν Έλληνες, Σουηδοί και Νορβγηγοί ακτιβιστές, οι οποίοι περίμεναν τον περίφημο απόπλου για την Γάζα. Χρειάστηκε να ξημερώσει Δευτέρα για να διαπιστώσουν ότι είχε πριονιστεί η κορδέλα του πλοίου, με χειρουργικό μάλιστα τρόπο με μια μυστική επιχείρηση που φέρει άνετα την υπογραφή της Μοσάντ. Δρώντας κάτω από απόλυτη μυστικότητα, οι Ισραηλινοί πράκτορες δεν δίστασαν να βουτήξουν βράδυ στα σκοτεινά και μολυσμένα νερά του λιμανιού και να φτάσουν χωρίς φυσικά να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν στην προπέλα του πλοίου.

Η Αθήνα άντρο πρακτόρων & μυστικών υπηρεσιών που έψαχναν τζιχαντιστές

Οι γνωρίζοντες καλά τα θέματα μυστικών υπηρεσιών κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις δύτες, που δούλεψαν περίπου δύο ώρες μέχρι να εκτελέσουν την αποστολή τους. Την ίδια στιγμή στη στεριά και σε απόσταση αναπνοής από το πλοίο υπήρχαν ακροβολισμένοι άλλοι πράκτορες, σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά. Δεν πήγε, εν αντιθέσει με το σαμποτάζ που επιχείρησαν άγνωστοι στη μηχανή του πλοίου «Freedom Flotilla II», οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και να καταστρέψουν τη μηχανή.
Έγιναν αντιληπτοί από άνδρες του πληρώματος και εγκατέλειψαν το πλοίο όπως-όπως-κάποιοι λένε ότι βούτηξαν στα βρώμικα νερά του λιμανιού- ενώ οι επισκευές στο πλοίο κράτησαν δύο μέρες, προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Οι σταθμάρχες των υποκλοπών στην Αθήνα και η ζωή μετά την CIA

Advertisement

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην ΕΥΠ, οι έλληνες πράκτορες δεν συμμετείχαν σε καμία επιχείρηση, ήταν όμως γνώστες των μυστικών αποστολών που είχαν αναλάβει να φέρουν εις πέρας οι Ισραηλινοί συνάδελφοί τους και παρακολουθούσαν διακριτικά τα τεκταινόμενα.
Όπως είπε τότε στέλεχος της ελληνικής υπηρεσίας σε συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων η συνεργασία αυτή έγινε προκειμένου να αποφευχθεί μια άσκοπη αιματοχυσία ενώ για κάποιους γνώστες των συγκεκριμένων θεμάτων αποδείχθηκε ότι ΕΥΠ και Mosad έχουν έρθει πλέον πολύ κοντά, ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια.

SBS: Τα «φαντάσματα του νερού» που εισέβαλλαν στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο