Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Ο Κάρλος το «Τσακάλι» ζητάει μείωση της ποινής του

Ελλάδα 14:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Κάρλος το «Τσακάλι» ζητάει μείωση της ποινής του

MIRROR

Ο Κάρλος το «Τσακάλι» ζητάει μείωση της ποινής του

MIRROR

Ο διαβόητος τρομοκράτης εμφανίστηκε σε Γαλλικό δικαστήριο και δήλωσε ειρωνικά ότι βρίσκεται σε αναγκαστικές διακοπές για εικοσιεπτά χρόνια και έξι μήνες.

Advertisement
Advertisement

Με τα χέρια διπλωμένα στη μέση, ο ηλικιωμένος άνδρας με τα λευκά μαλλιά, δεν θύμιζε σε τίποτε τον πάλαι ποτέ αγέρωχο τρομοκράτη, γνωστός ανά την υφήλιο με το όνομα Κάρλος το «Τσακάλι». Η προ ημερών του εμφάνιση σε Γαλλικό δικαστήριο, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα που υπέβαλλε για μείωση της ποινής που εκτίει -έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια- έδωσε την ευκαιρία στον Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες να στήσει ένα από τα γνωστά του σόου.

«Βρίσκομαι σε αναγκαστικές διακοπές στην Γαλλία επί εικοσιεπτάμιση χρόνια» ήταν τα λόγια που είπε κατά την έναρξη της διαδικασίας στη δικαστική αίθουσα που θα συνεχιζόταν για τις επόμενες τρεις ημέρες.

Είναι η τρίτη δίκη τα τελευταία τέσσερα χρόνια που αφορά την τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδες που έγινε το 1974 κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες. Ο Κάρλος που είναι υπεύθυνος για δεκάδες χτυπήματα, δεν παραδέχθηκε ποτέ την ενοχή του για την συγκεκριμένη επίθεση που έλαβε χώρα στο Σεν Ζερμέν Ντε Πρε. Την αρνιόταν κατηγορηματικά ενώ κατά την διάρκεια των ερευνών δεν βρέθηκε DNA του ή δαχτυλικά αποτυπώματα που να τον συνδέουν άμεσα με το χτύπημα.

Advertisement
Advertisement

Τον έδωσε ένα πρώην «σύντροφος», κάποιος από τους πολλούς που βρέθηκαν δίπλα του στον αγώνα του για επανάσταση όπως έλεγε ο άνθρωπος που έγινε πασίγνωστος το 1975, μετά την επίθεση στην σύνοδο του ΟΠΕΚ στην Βιέννη.

Λίγο πριν την απαγωγή των υπουργών πετρελαίου είχε σκοτώσει δύο Γάλλους αστυνομικούς και έναν πληροφοριοδότη που τον πρόδωσε, κάτι που η DST -η μυστική υπηρεσία πληροφοριών- δεν ξέχασε ποτέ.

Advertisement

Το «Τσακάλι» που πιάστηκε στον ύπνο

Ήταν παραμονή Δεκαπενταύγουστου το 1994, μια υγρή και ζεστή νύχτα λίγα χιλιόμετρα έξω από το Χαρτούμ και σε μια βίλα οι φωνές πόνου που έβγαζε ο Κάρλος «Το Τσακάλι», ίσα που ακούγονταν μέσα στο δωμάτιο.

Advertisement

Ο πιο καταζητούμενος τρομοκράτης ανάρρωνε από μια εγχείρηση λιποαναρρόφησης στη συγκεκριμένη κατοικία έξω από το Χαρτούμ και κοιμόταν όταν ένα κλιμάκιο πρακτόρων της Γαλλικής DST μπήκαν στο δωμάτιο. Οι πράκτορες έπεσαν πάνω του, χωρίς να του αφήσουν κανένα περιθώριο αντίστασης, του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια, τον έβαλαν μέσα σε ένα σάκο και κάλυψαν το κεφάλι του του με κουκούλα, ενώ του χορήγησαν με ένεση, ηρεμιστική ουσία.

Το «Τσακάλι» δεν πρόλαβε καν να αρπάξει το πιστόλι που είχε δίπλα του, ή να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση, κατάφερε όμως να μην κοιμηθεί, πιέζοντας τον εαυτό του να μείνει ξύπνιος και να κατανικήσει την επήρεια της ναρκωτικής ουσίας. Πρόλαβε να δει to lear jet -η κουκούλα που του είχαν βάλει ήταν σχετικά διαφανής- και όταν έκλεισαν οι πόρτες και απογειώθηκε κατάλαβε ότι όλα είχαν τελειώσει.

Ο στρατηγός Φιλίπ Ροντό που ήταν υπεύθυνος της επιχείρησης, ήταν ο άνθρωπος που τον είχε αναγνωρίσει λίγες εβδομάδες πιο πριν, να βγαίνει από μια κλινική στο Χαρτούμ και τον φωτογράφισε. Τον κυνηγούσε χρόνια και η επιχείρηση σύλληψής του, οργανώθηκε από τον ίδιο που επέλεξε έναν προς έναν τους πράκτορες της DST που θα συμμετείχαν.

Advertisement

Εικοσιέξι χρόνια μετά από εκείνο το βράδυ που το «Τσακάλι» πιάστηκε, ο  Ίλιτς Ραμίρες Σάντσεζ επανέρχεται στο προσκήνιο με τη νέα δίκη στην οποία ζητάει μείωση της ποινής που του έχει επιβληθεί. Για τον ίδιο δεν υπάρχουν «αθώα θύματα» στον δικό του πόλεμο, ο οποίος τον έχρισε ως τον πλέον διάσημο τρομοκράτη του κόσμου. Κατόρθωσε για δεκαετίες να ξεφύγει και χρειάστηκε η επιμονή ενός Γάλλου στρατηγού που δεν σταμάτησε ποτέ να τον κυνηγά και ο εντοπισμός του στο Σουδάν για να ξεκινήσει η επιχείρηση απαγωγής του από την DST.

Την ώρα που το κυβερνητικό lear jet εισήλθε στον εναέριο χώρο της Γαλλίας, οι πράκτορες άρχισαν να χαμογελούν έχοντας τον Κάρλος δεμένο και τσουβαλιασμένο στο δάπεδο του αεροπλάνου.

Όταν ο τελευταίος τους ρώτησε αν είναι πράκτορες της Mossad δεν του απάντησαν και όταν επέμεινε να μάθει ποιοι τον είχαν συλλάβει ο Φιλίπ Ροντό του είπε τρεις λέξεις: «Βρίσκεσαι σε γαλλικό έδαφος».

Το θρίλερ της σύλληψης του πιο καταζητούμενου τρομοκράτη μόλις είχε τελειώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο: Συνταξιούχος έκρυβε τανκ στο υπόγειο του!
Νικόλαος Νταβατζής: Έφυγε ο δημιουργός του History Channel
Η διαβόητη «Συμμορία της Λυόν» και οι δύο σκληροί Έλληνες