Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση newsautoEXECUTIVE | newsautoCHOICE

PEOPLE

Ο Μπραντ Πιτ ενδιαφέρεται πολύ για το Chateau Miraval

  • του Ειδικού Συνεργάτη Διονύση Θανάσουλα

Ο Τόμας Περίν έχει συνηθίσει πλέον να τον ρωτούν πολύ συχνά για τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί τα τελευταία εννιά χρόνια, ίδιον πιθανά της επιθυμίας των ανθρώπων να μαθαίνουν πως είναι να συναναστρέφεσαι συχνά τόσο διάσημους σταρ.

Όταν ήταν 18 χρονών ήθελε να γίνει δημοσιογράφος του αθλητικού τύπου, αλλά όπως οι γονείς και τα αδέρφια του, «βυθίστηκε» στον ηδονικό πλην απαιτητικό κόσμο του κρασιού στους αμπελώνες νότια της κοιλάδας του Ροδανού.

Όταν καθίσαμε μαζί με θέα τον κόλπο της Βουλιαγμένης, λίγο πριν αρχίσει ένα δείπνο γευσιγνωσίας με τα κρασιά της οικογένειας Perrin από το Chateau Miraval και το Chateau de Beaucastel ήταν ευδιάθετος και χαλαρός. Τον ρωτάω πόσο συχνά του ζητάνε να μιλήσει για τον Μπραντ Πιτ και χαμογελάει λέγοντας: «Αυτή είναι η πρώτη σου ερώτηση; Η απάντηση είναι πολύ συχνά. Εγώ προσωπικά τον βλέπω κάθε έξι μήνες που έρχεται στο κτήμα και κάθεται για αρκετές μέρες.

Λατρεύει τις τέχνες όπως και το design, ενώ εμπλέκεται πραγματικά σε ότι κάνουμε στο Chateau Miraval. Του αρέσει να δίνει ιδέες για και να λέει τη γνώμη του για το σχέδιο των μπουκαλιών ή τις ετικέτες. Όταν βγάλαμε το Miraval μου είχε πει ότι κάποτε θα βγάλουμε και σαμπάνια, κάτι που έγινε πέρυσι».

Ο Τόμας μιλάει μόνο για τον Μπραντ, αφού η Αντζελίνα Τζολί δεν έχει προφανώς τα ίδια ενδιαφέροντα με τον πρώην σύζυγο της για το ονειρικό κτήμα στην Προβηγκία.

«Εκπλαγήκαμε με την επιτυχία του Miraval»

Η είδηση ότι η ηθοποιός προσπάθησε να πουλήσει κρυφά το 50% του μεριδίου της, κάτι που αρχικά εμπόδισε δικαστικά ο πρώην σύζυγος της, τελικά όμως η Τζολί μετά το δικαστήριο της Πέμπτης  μπορεί να το κάνει,  δεν άλλαξε τα δεδομένα της συζήτησης, γιατί απλά δεν είχε συμβεί ακόμη.

Ο Τόμας Περίν, μου λέει ότι ο ηθοποιός είχε την ιδέα για την ροζέ σαμπάνια Fleur de Miraval που έκανε αίσθηση, ενώ ενεπλάκη και ο ίδιος στην προώθηση της. Φωτογραφήθηκε μάλιστα να κρατάει το μπουκάλι της την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε στην παγκόσμια αγορά.

«Ο Μπραντ λατρεύει τον αμπελώνα και συμμετείχε πολύ στο νέο εγχείρημα με την σαμπάνια που λανσάραμε πέρυσι ενώ τώρα ενεπλάκη στην ανακαίνιση του στούντιο ηχογραφήσεων που υπάρχει στο κτήμα. Θέλει να έρθουν φίλοι του από την μουσική βιομηχανία να ηχογραφήσουν σε ένα μέρος που για τον ίδιο είναι μαγικό».

Είναι το ίδιο μέρος με τους αμπελώνες που παράγεται το πιο διάσημο ίσως ροζέ κρασί στον κόσμο, το Miraval ή το κρασί των Μπραντζελίνα, όπως έγινε γνωστό το 2012, όταν κυκλοφόρησε. Ρωτάω τον Τόμας Περίν αν η οικογένεια περίμενε αυτό το success story με τον συγκεκριμένο οίνο όταν συμφώνησε να συνεταιριστεί με τον Μπραντ Πιτ που είχε την ιδέα.

«Όταν ήρθε να μας δει και ζήτησε την βοήθεια μας για να δημιουργήσουμε το Miraval είπαμε ναι γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι το Chateau βρίσκεται σε ένα φυσικό περιβάλλον ιδανικό για την παραγωγή κρασιού. Στην αρχή δεν είπαμε τίποτα για τον Μπραντ και την Αντζελίνα , απλά κοιτάξαμε να βγάλουμε πολύ καλό κρασί, δεν κάναμε καμία διαφήμιση με τα ονόματα τους. Ίσως γι’ αυτό εκπλαγήκαμε με την αποδοχή του Miraval, που κατά την άποψη μου άλλαξε την αγορά του ροζέ κρασιού».

Από τους ελαιώνες στους αμπελώνες 

Πίνοντας ένα ποτήρι Muse by Miraval ο Περίν μου εξηγεί πόσο περήφανος αισθάνεται γι αυτό το συλλεκτικό ροζέ «διαμάντι» που εμφιαλώνεται σε μόλις δύο χιλιάδες magnum φιάλες για όλο τον κόσμο.

«Αυτό το κρασί παράγεται από τους πιο παλιούς αμπελώνες και τα καλύτερα σταφύλια ενώ ωριμάζει σε δεξαμενές που έχουν το σχήμα αυγού. Θέλαμε να βγάλουμε το καλύτερο ποιοτικά ροζέ κρασί γι’ αυτό και η παραγωγή του είναι μικρή και δεν σκοπεύουμε να την μεγαλώσουμε, ούτε να το βάλουμε σε φιάλες των 750ml».

Η Ελλάδα είναι μια από τις καλύτερες αγορές των κρασιών της οικογένειας Perrin που μετράει πάνω από εκατό χρόνια στο να παράγει οίνο στην Προβηγκία και την κοιλάδα του Ροδανού.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις πωλήσεις όλων των κρασιών μας στη χώρα σας. Η ιστορία της οικογένειας ξεκινάει στο Chataouneuf du Pape με το Chateau de Beaucastel το 1909 κι εγώ είμαι η πέμπτη γενιά που ασχολείται. Ξεκινήσαμε με ελαιώνες πριν ασχοληθούμε με την παραγωγή κρασιού σε αυτό τον ευλογημένο τόπο και πρέπει να σου πω ότι και το λευκό μας ζητιέται πολύ. Δυστυχώς η παραγωγή του είναι πολύ μικρή».

Υπάρχει και η ετικέτα Famille Perrin για την οποία ο Τόμας είναι επίσης περήφανος, ενώ όταν η κουβέντα έρχεται στην φετινή χρονιά μου λέει ότι θα είναι μια πρόκληση και μου εξηγεί το γιατί.

«Είχαμε μια άνοιξη με πολύ κρύο και παγωνιά, ένα καλοκαίρι που δεν ήταν τόσο ζεστό και ξερό ως συνήθως αλλά πιο κρύο και με αέρηδες, ενώ το φθινόπωρο μπήκε με δυνατές βροχές. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να τρυγήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βασίλης Σπανούλης: Το τελευταίο σουτ του Kill Bill
Λεφτά με το… τσουβάλι για τον Ερντογάν με το θωρακισμένο του Εβρου (VIDEO)
Να τι θα μπορούσε να γίνει με τα παλιά G-Wagen του Ελληνικού Στρατού

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto