Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Μάκης Ψωμιάδης: Ο Big Mac που έμεινε αξέχαστος

Ελλάδα 19:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μάκης Ψωμιάδης: Ο Big Mac που έμεινε αξέχαστος

MIRROR

Μάκης Ψωμιάδης: Ο Big Mac που έμεινε αξέχαστος

MIRROR

Η μυθιστορηματική ζωή του έγραψε ένα πολύ ξεχωριστό κεφάλαιο, περιελάβανε τα πάντα στον μέγιστο βαθμό και γέννησε μύθους και ιστορίες για κινηματογραφικό blockbuster

Advertisement
Advertisement

Αυτοί που τον έζησαν λένε ότι η αλήθεια για τον Μάκη Ψωμιάδη τελειώνει εκεί που αρχίζει ο μύθος του επιβλητικού μυστακοφόρου γίγαντα, ο οποίος μπορεί να προδόθηκε από πολλούς, δεν περίμενε όμως ότι θα προδοθεί από την καρδιά του. Η είδηση του θανάτου του την Tετάρτη 6 Ιανουαρίου του 2016 χρειάστηκε να επιβεβαιωθεί αρκετές φορές μέχρι να αναρτηθεί στα ειδησεογραφικά site. Ήταν συνεπικουρούμενη από φωτογραφίες με το σήμα κατατεθέν της εκρηκτικής προσωπικότητάς του: Το επιβλητικό πούρο του-Cohiba Churchill ή σε άλλες περιπτώσεις ένα θηριώδες Montechristo-με το οποίο κυκλοφορούσε μόνιμα έχοντας το στο χέρι η στο στόμα του.

Νίκος Αλέφαντος: Οι άγνωστες ιστορίες που άφησαν εποχή…

Έλειπε κάποιο από τα επίσης θηριώδη κομπολόγια του, αυτά με τα οποία του άρεσε να περνάει την ώρα του συζητώντας σε κάποιο καφέ του Κολωνακίου, με φίλους και γνωστούς.
Η ζωή του δεν μοιάζει, είναι ένα μυθιστόρημα με δεκάδες κεφάλαια και περιστατικά που έχτισαν τον μύθο ενός ανθρώπου και γέννησαν ιστορίες, άλλες αληθινές και άλλες φανταστικές, κάποιες από τις οποίες έγιναν αστικοί μύθοι. Ούτως η άλλως όπως λένε άνθρωποι που τον έζησαν από κοντά, τον Μάκη Ψωμιάδη ήταν αδύνατο να μην τον ξεχωρίσεις ανάμεσα στο πλήθος. Το ύψος του και μόνο έφτανε…

Advertisement
Advertisement

Ο γιος του παπά και η φτώχεια

Απλοί γνωστοί, φίλοι και εχθροί ακόμη συμφωνούν σε ένα πράγμα. Ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν ένας από τους λίγους ανθρώπους για τους οποίους κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος πόσα επεισόδια και περιστατικά από εκείνα που κατά καιρούς του έχουν προσάψει ανάγονται στην σφαίρα της υπερβολής και πόσα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αν είχε προλάβει να γράψει ένα βιβλίο, ίσως να έδινε με το δικό του ωμό πολλές φορές αλλά αληθινό τρόπο κάποιες απαντήσεις για την ζωή του. Μια ζωή που ξεκίνησε στην Καβάλα στις 13 Δεκεμβρίου του 1955, όταν ακούστηκε το κλάμα του για πρώτη φορά, σε μια Ελλάδα που πάλευε να κλείσει τις πληγές του εμφυλίου και μια πόλη που απείχε πολύ από την σημερινή της εικόνα. Γιος ιερέα, βαφτίστηκε Χρυσόστομος, μεγάλωσε μέσα σε μια οικογένεια που τα έφερνε δύσκολα βόλτα, όπως χιλιάδες άλλες και ξεχώρισε από την παιδική του κιόλας ηλικία για το ύψος του. ¨Ήταν ένα αδύνατο παιδί σχεδόν λιπόσαρκο που μεγαλώνοντας παθιάστηκε με την ΑΕΚ, όταν είδε έφηβος ακόμα την αρμάδα του Φάντρονκ σε κάποιους αγώνες της στην Βόρεια Ελλάδα. Εκεί έκανε και τους πρώτους Ενωσίτες φίλους του, χωρίς αυτοί να φαντάζονται καν ότι μια μέρα ο Μάκης θα γινόταν πρόεδρος της αγαπημένης του ομάδας.

O Έλληνας που παραμένει φυλακισμένος στο Γκουαντάναμο της Νέας Υόρκης

Το παπαδοπαίδι που πήγαινε συχνότατα Κατηχητικό-κάποιοι αδυνατούσαν να το πιστέψουν-χάρηκε πολύ όταν ο πατέρας του διορίστηκε ιερέας στην ενορία της Νέας Φιλαδέλφειας. Ήταν ήδη ερασιτέχνης μποξέρ στο τμήμα πυγμαχίας της Ένωσης, αλλά η εμμονή του με την ποδοσφαιρική ομάδα ήταν τέτοια που σε ηλικία 25 ετών είχε γίνει μόνιμος συνοδός αποστολής στους αγώνες. Οι οπαδοί δεν ξεχνούν καθόλου την επιβλητική του φυσιογνωμία και τους τρελούς πανηγυρισμούς του στον τελικό του 1982 με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ τον οποίο η ΑΕΚ νικάει με 2-0.
Το όνομά του απασχολεί για μια ακόμη-από τις πολλές που ακολούθησαν-φορά την δικαιοσύνη, στην υπόθεση απαγωγής κάποιου Σεχόπουλου ενός μικρού εφοπλιστή, χωρίς τελικά να υπάρχουν συνέπειες, όμως «χάνεται» από την ομάδα για χρόνια, έχοντας ήδη αρχίσει να ασχολείται με την νυχτερινή διασκέδαση. Ο «κομήτης» Ψωμιάδης ξεκινάει την φρενήρη επιχειρηματική πορεία του στο χώρο της διασκέδασης ανοίγοντας τέσσερα κλαμπ επί της οδού Βουκουρεστίου.

Advertisement

Τον τότε «ναό» της νεολαίας, το περίφημο “King Size” με το πρώτο πριβέ δωμάτιο για vip σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Βασίλη Τσιλιχρήστο καθώς και τα «θρυλικά», “Rumors”, “Spartacus”, “Marakes”. Είναι η εποχή της παντοδυναμίας με το χρήμα και τις Moet να ρέουν άφθονες στα τραπέζια. Σήμα κατατεθέν του «Big Mac» το 25.000.000 δραχμών διαμαντένιο δαχτυλίδι που και να μην ήθελες να το κοιτάξεις δεν θα μπορούσες τουλάχιστον να μην ρίξεις μια κλεφτή ματιά στην τεράστια πέτρα που γυάλιζε στο μικρό του δάχτυλα. Ακάθεκτος περνάει κάθε βράδυ από όλα και ο κόσμος της νύχτας θα του βγάλει το καπέλο για ένα ακόμη κατόρθωμα του: Πείθει τον Τόλη Βοσκόπουλο να τραγουδήσει για πρώτη φορά στη καριέρα του σε υπόγειο μαγαζί, στο Marakes με τεράστια επιτυχία. Όταν θα τον πυροβολήσουν ένα βράδυ θέλοντας να του πάρουν τις εισπράξεις που είχε στο βαλιτσάκι του, θα διακομισθεί στο νοσοκομείο, αλλά μόλις μαθαίνει ότι έρχεται η αστυνομία, φεύγει γιατί δεν θέλει να δώσει ονόματα, αν και ήξερε ποιος τον πυροβόλησε και τον μαχαίρωσε. Έχει μάθει να σέβεται την ομερτά της νύχτας και αυτό ανεβάζει ακόμη πιο πολύ τις μετοχές του.

Advertisement

Οι κατηγορίες, η ΑΕΚ και ο «αγαπούλας»

Κάποια στιγμή θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του από την Interpol, ενώ θα κατηγορηθεί κατά καιρούς για διάφορα αδικήματα. Διαθέτοντας όμως μια απίστευτη έκτη αίσθηση καταφέρνει πάντα να μένει εκτός φυλακής ακόμη και όταν καταδικάζεται, κυκλοφορώντας με την χαρακτηριστική του άνεση στο Κολωνάκι, κραδαίνοντας συνήθως ένα κομπολόι, μήκους τουλάχιστον ενενήντα πόντων. Θα πράξει το απίστευτο για πολλούς, όταν ακούει τον ηθοποιό Τάκη Σπυριδάκη να μιλάει προσπαθώντας να υιοθετήσει την βαριά προφορά του αλλά και την λέξη σήμα κατατεθέν του «αγαπούλα», στέλνει εξώδικο στην WIND ζητώντας της να σταματήσει τη προβολή της διαφημιστικής της καμπάνιας που είχε σαρώσει, υποστηρίζοντας ότι η διαφήμιση παραπέμπει στην ταύτιση του προσώπου του με εγκληματικές πράξεις.

Advertisement

Η φυλακή δεν του ταιριάζει και όπως θυμούνται όλοι όσοι τον γνώρισαν έστω και για λίγο, οι πιο ευτυχισμένες του ημέρες ήταν όταν ήταν πρόεδρος της ΑΕΚ, αρχικά στο μπάσκετ και μετά στο ποδόσφαιρο. Η ιστορία με την υποτιθέμενη απαγωγή ενός φίλου η του παιδιού του Αμερικανού Ντάνι Βρέινς, που έφυγε νύχτα από την Ελλάδα ήταν κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας μάλιστα σε δημοσιογράφο ότι αιτία του κακού ήταν η σύζυγος του παίχτη, που δεν λάτρεψε μόνο την Ελλάδα αλλά και κάποιους Έλληνες! Στον μύθο του προστέθηκε το μάσημα της επιταγής που του έδωσε ο Πρέλεβιτς λέγοντάς του ότι ήταν ακάλυπτη, ατάκες που έγραψαν ιστορία και φυσικά το βράδυ που πήγε να ελέγξει τον Ντέμη Νικολαϊδη, χτυπώντας το κουδούνι της κατοικίας του, στην οποία χαλάρωνε μαζί με την Δέσποινα Βανδή και φίλους τους.

Όταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας κυκλοφορούσε ανάμεσά μας

Η μήνυση του ποδοσφαιριστή για απειλές κατά της ζωής του, προκάλεσε την αποκαθήλωση του Μάκη Ψωμιάδη από τον προεδρικό θώκο, ενώ αυτό που απέφευγε όλα τα χρόνια της ζωής του, την φυλακή έγινε τελικά πραγματικότητα όταν συνελήφθη για τα στημένα παιχνίδια, μόνο που τελικά η ζωή στον Κορυδαλλό προσαρμόστηκε στα δικά του μέτρα και όχι σε αυτά της φυλακής.
Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αλλιώς για τον άνθρωπο που έγραψε μια δική του πολύ ξεχωριστή και απίστευτη πολλές φορές ιστορία, η οποία έκλεισε άδοξα τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. Οι φήμες ότι όταν τον βρήκαν είχε το αγαπημένο του πούρο στο στόμα, ελέγχονται ως αναληθείς…

Οι Σομαλοί πειρατές «αγαπάνε» τους ‘Ελληνες εφοπλιστές