Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

H Ferrari συγκρούεται με τη Ford μέχρι τελικής πτώσεως (video)

Ελλάδα 21:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Ferrari συγκρούεται με τη Ford μέχρι τελικής πτώσεως (video)

MIRROR

H Ferrari συγκρούεται με τη Ford μέχρι τελικής πτώσεως (video)

MIRROR

Ματ Ντέιμον και Kρίστιαν Μπέιλ ενσαρκώνουν τους βασικούς πρωταγωνιστές της ταινίας που αναβιώνει την μυθική σύγκρουση δύο γιγάντων της αυτοκίνησης

Advertisement
Advertisement

Ο Χένρι Φορντ ΙΙ έβραζε από θυμό εκείνη την ημέρα του 1960. Έχοντας φτάσει μια ανάσα από την συμφωνία να εξαγοράσει την Ferrari αντί τιμήματος 10.000.000 δολαρίων-μυθικά λεφτά για την συγκεκριμένη εποχή-εισέπραξε τελικά ένα μεγαλοπρέστατο όχι από τον Έντσο Φεράρι. Ήταν μια άρνηση που συνοδεύτηκε με ποικίλα «επίθετα» και βωμολοχίες κατά του Φορντ από τον Ιταλό ομόλογο του ο οποίος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για μια μυθική κόντρα.

Ο Φορντ που ενημερώθηκε μεταξύ όλων των άλλων ότι ο Φεράρι τον αποκάλεσε χοντρό, αποφάσισε να φτιάξει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα εκθρόνιζε τις Φεράρι από την πρώτη θέση της μυθικής κούρσας των 24 ωρών στο Le Mans. Με αυτή την σύγκρουση δύο γιγάντων της αυτοκίνησης καταπιάνεται η ταινία «Le Mans ’66: Κόντρα σε όλα» που θα προβάλλεται σε λίγες ημέρες και στην χώρα μας.

Θα αναβιώσει η Ford το Capri;

Advertisement
Advertisement

Βασικοί πρωταγωνιστές ο Ματ Ντέιμον στον ρόλο του δαιμόνιου Κάρολ Σέλμπι ενός θρύλου του αμερικάνικου μηχανοκίνητου αθλητισμού και ο Κρίστιαν Μπέιλ στον ρόλο του οδηγού Κεν Μάιλς. Το φίλμ τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και αποκαλύπτει τον «πόλεμο» για τον νικητή σε έναν από τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς αγώνες του κόσμου.

Video: O κινητήρας της Ferrari SF90 Stradale

Χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια από εκείνη την ημέρα που ο Χένρι Φορντ εισέπραξε το άκομψο όχι του Έντσο Φεράρι για να πάρει την εκδίκηση του στην πίστα του Le Mans. Εκεί όπου τα τρία Ford GT 40 τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις ενώ οι τρεις Ferrari 330 P40 εγκατέλειψαν τον αγώνα και δεν είδαν ποτέ την καρό σημαία του τερματισμού.

Advertisement

Advertisement