Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Γιάννης Παπαλέκας: Ο κυρίαρχος στο πριγκιπάτο της Ψαρούς

Ελλάδα 13:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιάννης Παπαλέκας: Ο κυρίαρχος στο πριγκιπάτο της Ψαρούς

MIRROR

Γιάννης Παπαλέκας: Ο κυρίαρχος στο πριγκιπάτο της Ψαρούς

MIRROR

Μετά τα κτήρια αγόρασε και το 80% του brand Nammos αφήνοντας ποσοστό 10% και 10% αντίστοιχα στον Ζαννή Φρατζέσκο και τον Σάμι Ιμπραήμ

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες ημέρες ο Γιάννης Παπαλέκας έγινε talk of the town στους επιχειρηματικούς κύκλους για την πώληση του συνόλου των ακινήτων του στην Ρουμανία που του απέφερε συνολικά κέρδη 330,000, 000 ευρώ. Ήταν η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που ο λιγομίλητος επιχειρηματίας, γινόταν πάλι θέμα συζήτησης μετά το δυνατό μπάσιμο που είχε κάνει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Μια κίνηση που του άφησε περί τα 300.000.000 ευρώ χρίζοντας τον ισχυρό παίχτη, στις εκτός Ελλάδας business του. Εντός των συνόρων ήταν σαφώς πιο επιλεκτικός στις κινήσεις του μέχρι πρότινος τουλάχιστον, αφού τις τελευταίες ημέρες συζητιέται και πάλι για την επένδυση που έκανε στην Μύκονο. Μετά από τις τρελές πωλήσεις ήταν θέμα χρόνου όπως έλεγαν γνωστοί του να μαθευτεί κάτι που λίγοι γνώριζαν μέχρι τώρα, αφού ο ικανός επιχειρηματίας που έγινε γνωστός για την αγορά ακινήτων του Nammos, επανήρθε με δύο deal. Το ένα και ίσως το πλέον σημαντικό είναι ότι εδώ και λίγους μήνες είναι πλέον ο κυρίαρχος του παιχνιδιού σε ότι αφορά το brand του διάσημου εστιατορίου στην Ψαρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανήκει πλέον ποσοστό που αγγίζει το 80% στην ιδιοκτησία του πιο διάσημου sea side restaurant της Μυκόνου, μετά από ένα deal με τους δύο βασικούς μέχρι πρότινος μετόχους, τον Ζαννή Φρατζέσκο και τον Σάμι Ιμπραήμ. H συμφωνία κλείστηκε στις αρχές του περσινού καλοκαιριού και τους τρεις επόμενους μήνες ο Γιάννης Παπαλέκας ήταν σχεδόν κάθε εβδομάδα στην Μύκονο. Το γιατί όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν πολύ καλά είχε να κάνει με τα οικονομικά της επιχείρησης που άλλαξε τα δεδομένα της διασκέδασης στο νησί, εδώ και δεκαεφτά χρόνια. Ήθελε να είναι απόλυτα ενήμερος για τις υποχρεώσεις και τους τζίρους, δεν επιθυμούσε όμως να γίνει γνωστό ότι είναι πλέον ο βασικός παίχτης σε ότι αφορά το brand Nammos. Πριν από λίγες ημέρες όπως επιμένουν τα τελευταία νέα από την Μύκονο, ο άνθρωπος που τίναξε την μπάνκα του real estate office στην Ρουμανία, υπέγραψε την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ζαννή Φρατζέσκο και τον Σάμι Ιμπραήμ.

ΕΥΠ: Οι αόρατοι πράκτορες που «όργωσαν» την Τουρκία

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια συμφωνία δεκαετούς διάρκειας, αν και κάποιοι επιμένουν ότι είναι για δώδεκα χρόνια με το δίδυμο του Nammos να εξακολουθεί να έχει το management της επιχείρησης. Ούτως ή άλλως ο Γιάννης Παπαλέκας δεν επιθυμούσε ποτέ να εμπλακεί σε άγνωστα γι΄αυτόν επαγγελματικά μονοπάτια, πόσο μάλλον αυτά που αφορούν την λειτουργία ενός από τα πιο διάσημα εστιατόρια του κόσμου. Το μόνο που επιθυμεί είναι να λειτουργεί ομαλά η επιχείρηση που είναι εν πολλοίς υπεύθυνη για την απογείωση της Μυκόνου σε μια άλλη στρατόσφαιρα. Γι’ αυτό και αποφάσισε να επεκτείνει την συνεργασία του με το δίδυμο Φρατζέσκος-Ιμπραήμ ενώ την ίδια στιγμή εξακολουθεί να έχει πωλητήριο στο Nammos. Το αναμφίβολα πιο πολυσυζητημένο τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια εστιατόριο της Μυκόνου χρειάζεται σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις στην Μύκονο ένα γερό lifting.

Το θρίλερ μιας εξαφάνισης: Οι Τζιχαντιστές εκτέλεσαν τους δύο Μητροπολίτες;

Για την ακρίβεια όπως λένε μια ένεση φρεσκάδας στον χώρο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη ώστε να ανανεωθεί το beach bar, το εστιατόριο και η παραλία. Αυτό βέβαια είναι κάτι που το γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους ο Ζαννής και ο Σάμι, που έδεσαν άρρηκτα τις επαγγελματικές τους διαδρομές με την συγκεκριμένη παραλία, χτίζοντας τον μύθο της καθημερινά. Ο Γιάννης Παπαλέκας δύσκολα θα τους πει όχι σε κινήσεις που θα τονώσουν περισσότερο την αίγλη του Nammos, έχοντας όμως τον πρώτο λόγο πλέον στα οικονομικά της επιχείρησης. Στο Nammos έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες ώστε να είναι έτοιμο πριν από το Πάσχα σύμφωνα με τα όσα λέγονται και ακούγονται για την νέα σεζόν στο νησί. Μια σεζόν που ουσιαστικά το βρίσκει με έναν νέο μεγαλομέτοχο, ο οποίος εξακολουθεί να το πουλάει ολόκληρο πλέον σε όποιον ενδιαφερόμενο είναι διατεθειμένος να πληρώσει πολλά. Για την ακρίβεια, αυτόν που θα δώσει πενήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ ώστε να αγοράσει το πριγκιπάτο της Ψαρούς, τίμημα που θεωρείται υψηλό, αλλά όχι υπερτιμημένο. Ενδιαφέρον σαφώς και υπάρχει, αφού η Μύκονος πουλάει τρελά τε τελευταία χρόνια, όμως ο Γιάννης Παπαλέκας δεν βιάζεται να πουλήσει, τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να πει ναι σε μια πρόταση γύρω στα σαράντα εκατομμύρια. Την είχε από τον Ισραηλινό Τέντι Σάγκι και την απέρριψε, γνωρίζοντας πολύ καλά τους κανόνες του παιχνιδιού σε ότι αφορά το real estate του συγκεκριμένου νησιού. Αυτού το ξερόβραχου που προσελκύει τους ξένους επενδυτές συνεχώς, αφού κάθε χρόνο «πουλάει» τρελά, παρά τις εξωφρενικές για τους Έλληνες τιμές, οι οποίοι πλέον δεν πατάνε στο νησί. Προς το παρόν περιμένει χαλαρά την επόμενη πρόταση και θεωρείται βέβαιο ότι σε λίγες εβδομάδες θα δώσει το παρόν στο Ντουμπάι και στο εκεί Nammos. Αφορμή η συναυλία του Αντώνη Ρέμου ανήμερα το Πάσχα στο συγκεκριμένο εστιατόριο που στεγάζεται μέσα στο Four Seasons, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει πάρα πολλούς γνωστούς Έλληνες που γιορτάζουν στο Εμιράτο την ανάσταση του Θεανθρώπου.

Advertisement

Το χτύπημα του Pasha και οι άλλοι

Όσο πλησιάζουμε στην άνοιξη τόσο αρχίζει να ζωντανεύει ξανά το νησί των ανέμων, το οποίο αρχίζει να ετοιμάζεται σιγά-σιγά για την νέα σεζόν, η οποία επισήμως θα αρχίσει την 1η Μαϊου. Μια σεζόν η οποία θα ανοίξει για πολλοστή φορά συζητήσεις και σχόλια όχι μόνο για το πως θα πάει αλλά και για τις νέες αφίξεις μεγάλων ομίλων, όπως αυτός του Pasha από την Ίμπιζα. Το διάσημο κλαμπ που εξετάζει ακόμη το Alemagou για να μπει με συγκεκριμένο ποσοστό, φέρεται να αγόρασε το ακίνητο της Φτελιάς, επιζητώντας να στήσει εκεί ένα ολοκαίνουργιο consept. Αυτό δεν θα έχει σχέση με το Pasha στο γνωστό νησί των Βαλλεαρίδων, αλλά σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν θα είναι ένα πολύ πιο cool consept επικεντρωμένο κυρίως στο φαγητό. Οι Ισπανοί ήρθαν σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη των ακινήτων για ένα αντίτιμο που κυμάνθηκε λίγο πιο πάνω από το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, όμως εν αντιθέσει με τους Έλληνες δεν βιάζονται να ανοίξουν για να ανοίξουν. Σύμφωνα με πληροφορίες φέτος ο χώρος θα παραμείνει κλειστός και ίσως αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης, ώστε να ετοιμαστεί σταδιακά για την επόμενη σεζόν. Ο Ισπανοί του Pasha φιλοδοξούν να φέρουν κάτι διαφορετικό στην μέχρι πριν λίγα χρόνια πιο χαλαρή παραλία της Μυκόνου, την οποία τιμούσαν δεόντως οι Έλληνες και οι σέρφερ. Επιθυμούν να εναρμονίσουν το project τους σε αυτή την άγρια αμμουδιά που όταν φυσάει απλά δεν στέκεσαι από τον αέρα, ενώ οι σέρφερ κάνουν πάρτι με τις σανίδες τους στα κύματα. Εάν κλείσουν και το deal με το Alemagou, τότε θα έχουν κάνει ένα πολύ γερό μπάσιμο στο νησί των Ανέμων, με δύο επιχειρήσεις, η μια έτοιμη και η άλλη νέα, η οποία δεν θα ονομαστεί Pasha.

Advertisement

Δείγμα και αυτό ότι δεν επιθυμούν να δώσουν την ταυτότητα ενός κλαμπ στο νέο τους εγχείρημα, κάτι που επιχείρησε πέρυσι το Blue Marlin-brand από την Ίμπιζα και αυτό-το οποίο «προσγειώθηκε» στο Καλό Λιβάδι. Φέτος δεν θα υπάρχει αφού η επιχείρηση επέλεξε σύμφωνα με τα όσα ακούγονται να επενδύσει σε ένα διαφορετικό project, με αλλαγές στον χώρο, λιγότερο θορυβώδες και με πιο mainstream μουσικές. Δεν θα λείψουν πάντως κάποια big events με διάσημους dj’s ενώ όπως έλεγαν χαρακτηριστικά κάποιοι εάν έρθει το όνομα που ακούγεται οι ουρές εκείνο το βράδυ θα φτάσουν από την παραλία μέχρι τον περιφερειακό. Έτοιμο είναι και το νέο Marriot στο Καλό Λιβάδι, μια ανάσα από την παραλία και με δωμάτια που διαθέτουν τρομερή θέα, το οποίο θα λειτουργήσει από τις αρχές Μαϊου.
Το ανακαινισμένο πρόσφατα Solymar θα εξακολουθήσει να πορεύεται με τους Έλληνες φίλους του που το τιμούν δεόντως και τους ξένους σταρ που νοιώθουν οικεία στις ξαπλώστρες του και δεν φοβούνται μήπως τους φωτογραφήσουν, ενώ ο Πάνορμος θα συνεχίσει με την ίδια δυναμική και χωρίς μεγάλες αλλαγές.

Ο Έλληνας της CIA που εκπαίδευσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν

Advertisement

Υποβρύχιο Κουρσκ: Οι θεωρίες συνωμοσίας και τα σενάρια για το θάνατο 118 ατόμων