Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsautoCHOICE

PEOPLE

Forrest Wines: Ο «άγιος» οίνος της οικογένειας Κουτσολιούτσου

  • Διονύσης Θανάσουλας (dionthan@yahoo.gr)

Στην περιοχή του Μάρλμπορο της Νέας Ζηλάνδίας βρίσκεται ο αγαπημένος αμπελώνας της φαμίλιας που διέλυσε την Folli-Follie η οποία μέσα σε οχτώ χρόνια παρήγγειλε περίπου 24.000 μπουκάλια!

Οι φανατικά εμμονικοί με την ποικιλία Pinot Noir λένε ότι στον κόσμο του κρασιού υπάρχουν τα λευκά, τα ροζέ, τα ερυθρά και τα Pinot Noir, ρήση αρκετά αμφιλεγόμενη για τους εκατομμύρια οινόφιλους. Ανάμεσα στους τελευταίους ξεχωρίζουν αναμφίβολα οι Κουτσολιούτσοι, που μέσα σε οχτώ χρόνια-από το 2011 μέχρι το 2018-χρέωσαν την Folli-Follie με 480.000 ευρώ για την αγορά του αγαπημένου τους Pinot Noir και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα κόκκινο φυσικά οίνο της Forrest Wine, ενός αμπελώνα έξω από το Ρένγουικ, στην περιοχή Μάρλμπορο της μακρινής Νέας Ζηλανδίας. Εκεί, μια ανάσα από το νοτιότερο σημείο του πλανήτη υπάρχουν δεκάδες αμπελώνες που ευδοκιμούν παρά τα όσα έλεγαν οι ειδικοί περί ακαταλληλότητας της περιοχής να παράγει εμπορικό κρασί.

 

Ο John Forrest μέχρι το 2011 πιθανόν να μην ήξερε καν το επίθετο Κουτσολιούτσος, το έμαθε όμως πολυ καλά τα επόμενα χρόνια, αφού η «αγία οικογένεια» έγινε ένας από τους καλύτερους πελάτες του. Μέσα σε οχτώ χρόνια τον έκαναν πλουσιότερο κατά 480.000 ευρώ, αγοράζοντας σαν μην υπάρχει αύριο το Forrest Pinot Noir και το Sauvignon Blanc του. Τους αμπελώνες του τελευταίου φυλάνε οικόσιτα γεράκια που έχουν εκπαιδευτεί ώστε να προστατεύει τους ππλύτιμους καρπούς από μικρά ζώα και τρωκτικά που αναζητούν τροφή. Κάποια άλλου είδους τρωκτικά λυμαίνονταν επί χρόνια τα ταμεία της εταιρίας τους, χρεώνοντας σε αυτή κυριολεκτικά τα πάντα σε επίπεδο προσωπικών και οικογενειακών αναγκών.

Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο του Πύρρου Δήμα

Τα τιμολόγια που υπάρχουν στο παράρτημα της έκθεσης που συνέταξε η Pricewaterhouse Coopers δείχνουν αν μη τι άλλο ότι πατήρ, μήτηρ και υιός Κουτσολιούτσος λάτρεψαν ένα κρασί που κοστίζει γύρω στα 25 ευρώ το μπουκάλι. Το λάτρεψαν τόσο που μέσα σε οχτώ χρόνια παρήγγειλαν γύρω στις 24.000 φιάλες οίνων Forrest οι οποίες έφθαναν με την DHL και αποθηκεύονταν στις αποθήκες της Folli-Follie στον Άγιο Στέφανο. Οι ποσότητες των παραγγελιών είναι πολύ μεγάλες αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί την οικογένεια Κουτσολιούτσου, όπως δεν την απασχολεί και η σωστή αποθήκευση των κρασιών.

Φουλ της παραγγελίας!

Αυτά που προορίζονται για δική τους κατανάλωση φεύγουν από την αποθήκη και διατηρούνται πιθανότατα σε συντηρητές και έτερα αποστέλλονται σε συνεργάτες και φίλους ως εταιρικά δώρα.
Τα υπόλοιπα μένουν στοιβαγμένα σε ακατάλληλο χώρο και με την πάροδο των ετών μετατρέπονται σε «ξυδιά» όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές όταν τα εντόπισαν μετά το σκάνδαλο, κατά την διάρκεια των ερευνών.

Ποιός Έλληνας εφοπλιστής έχει τις ακριβότερες βίλες;

Ηχεί απίστευτο αλλά οι Κουτσολιούτσοι τις εποχές της παντοδυναμίας τους, δεν φαίνεται να εξέταζαν καν αν υπήρχαν κρασιά που είχαν περισσέψει από την παραγγελία του προηγούμενου έτους. Απλά κάθε χρόνο παρήγγελναν στην Forrest Wine φιάλες συνολικής αξίας 60.000 ευρώ περίπου, μία ή δύο φορές τον χρόνο τα οποία χρεώνονταν στην εταιρία!
Πιθανόν να τους άρεσε πολύ το συγκεριμένο Pinot Noir από την Νέα Ζηλανδία, μια ευγενική ποικιλία που φημίζεται για το ανοιχτό ρουμπινί χρώμα της.

Το Μάρλμπορο είναι μια περιοχή που βιώνει πολυ ζεστά και υγρά καλοκαίρια τα οποία δίνουν την σκυτάλη σε παγωμένους χειμώνες, ένα κλίμα που ταιριάζει γάντι στην συγκεκριμένη ποικιλία.
Το Pinot Noir λατρεύει τις ζεστές ημέρες και τις κρύες νύχτες, ωριμάζει ιδανικά με την εναλλαγή από τους 30 βαθμούς Κελσίου στους 0 όταν φεύγει ο ήλιος και διατηρεί καλύτερα την οξύτητα και τα αρώματα του. Αυτά τα αρώματα που λάτρεψαν στον μέγιστο βαθμό-εάν τα διέκριναν-οι Κουτσολιούτσοι, τόσο πολύ ώστε να παραγγέλνουν σαν να μη υπάρχει αύριο κρασιά Forrest Wine, μέχρι το 2018. Τότε που μέσα σε λίγες εβδομάδες μάθαμε για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που έλεγαν, τους «μαϊμού» ισολογισμούς, τα «μαϊμού» αποθεματικά, τα εμβάσματα στον κύριο Πουτσίδη και τα ανύπαρκτα μαγαζιά στην Ασία. Ήταν τότε που η faux λάμψη των κοσμημάτων και των μπιζού της Folli-Follie ξεθώριασε για τα καλά, τρανή απόδειξη της ρήσης «ότι λάμπει δεν είναι πάντοτε χρυσός».

Δείτε την πανάκριβη κατασχεμένη θαλαμηγό του Mr.Folli-Follie

Ποιός αγόρασε τη βίλα του Φυντανίδη στην Τήνο για 1,86 εκατ. ευρώ;

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto