Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Εντ Άσνερ: Μαθήματα δημοσιογραφίας από τον καλύτερο τηλεοπτικό αρχισυντάκτη

Ελλάδα 14:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντ Άσνερ: Μαθήματα δημοσιογραφίας από τον καλύτερο τηλεοπτικό αρχισυντάκτη

MIRROR

Εντ Άσνερ: Μαθήματα δημοσιογραφίας από τον καλύτερο τηλεοπτικό αρχισυντάκτη

MIRROR

Ο θρυλικός «Λου Γκραντ» έγραψε ιστορία με την σειρά που πρωταγωνίστησε για χρόνια ως δημοσιογράφος της εφημερίδας Los Angeles Tribune.  Σε μια από τις πρώτες σκηνές της σειράς «Lou Grant» ο Εντ Άσνερ κατεβαίνει από το λεωφορείο για να πάει στο ραντεβού που έχει με τον διευθυντή της εφημερίδας Los Angeles Tribune.

Advertisement
Advertisement

Περνώντας από τα κλασικά stands με τις εφημερίδες της πόλης, σπρώχνει με την βαλίτσα του ένα από αυτά που περιέχει τα φύλλα της εφημερίδας. Κοιτώντας αν τον παρατηρεί κανείς παίρνει ένα και πάει να φύγει, αλλά τελικά γυρίζει πίσω και ρίχνει το αντίτιμο για την αγορά της στην είσοδο για τα χρήματα χαμογελαστός. Και αυτή η κίνηση φανέρωνε απλά την «πάστα» του τηλεοπτικού χαρισματικού εφημεριδά από την οποία ήταν καμωμένος ο Λου Γκραντ.

Αναλαμβάνοντας την αρχισυνταξία του τμήματος που αφορά τα όσα συμβαίνουν, μικρά και μεγάλα στην Πόλη των Αγγέλλων ο Εντ Άσνερ παρέδωσε μαθήματα δημοσιογραφίας μέσω του «Lou Grant». Όταν οι συντάκτες του «κόλλαγαν» ζήταγαν την συμβουλή του, ο ίδιος απεχθανόταν τις δημόσιες σχέσεις και τα κλασικά του πλάνα, τον δείχνουν με λυμένη γραβάτα και ανοιχτά τα πρώτα δύο κουμπιά του πουκαμίσου του.

Διαφθορά, μόλυνση του περιβάλλοντος με χημικά, παιδική κακοποίηση, ενδοοικογενειακή βία, βιασμοί, δολοφονίες, ακόμη και η εξάπλωση των πυρηνικών χώρεσαν σε μια σειρά που αγαπήθηκε πολύ την δεκαετία του ’70. Διήρκησε πέντε σεζόν και γυρίστηκαν 114 επεισόδια με τον Άσνερ να χτίζει από την αρχή τον ρόλο του άτεγκτου δημοσιογράφου που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

Advertisement
Advertisement

Μαζί με τους δημοσιογράφους του δεν αφήνουν τα ρεπορτάζ που πιάνουν και ιστορίες ανθρώπων που σχεδόν πάντα δεν είναι αυτό που αρχικά δείχνουν.

Ο στιβαρός αρχισυντάκτης Λου Γκραντ ήταν ο ρόλος που σημάδεψε την καριέρα του Εντ Άσνερ, ενός ηθοποιού που ποτέ δεν «φώναξε» για να ακουστεί. Τα εφτά βραβεία Emmy δεν άλλαξαν σχεδόν καθόλου το πάλαι ποτέ παιδί που μεγάλωσε στο Κάνσας και έκανε διάφορες δουλειές πριν ακολουθήσει την υποκριτική.

Advertisement

Έγινε γνωστός από την παρουσία του στο καστ του «The Mary Tyler Moore Show» και μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του παρέμενε ενεργός. Η διαδρομή του αποτυπώθηκε στο ντοκιμαντέρ του 2016 «My friend Ed» όμως η σκηνή στο πρώτο επεισόδιο του «Lou Grant» όπου τσακώνεται με την εκδότρια έμεινε θρυλική.

Η διαφωνία τους για ένα κομμάτι της ομάδας του, το οποίο αποκάλυπτε ένα σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους της αστυνομίας τον φέρνει σε ευθεία ρήξη μαζί της όταν του λέει ότι αυτός είναι αρχισυντάκτης και αυτή η ιδιοκτήτρια. «Με προσέλαβες για να κάνω μια δουλειά. Είπες ότι ήθελες κάποιον με άποψη για τα θέματα, με δυνατή άποψη. Δεν μου είπες ότι ήθελες να είναι η δική σου!!!» της λέει και φεύγει αφήνοντάς την με το στόμα ανοιχτό.

Advertisement

Όπως είπε και ο Μάικ Φαρέλ -γνωστός ηθοποιός από το επίσης θρυλικό «MASH»- μιλώντας για τον Εντ «υπάρχουν διάσημοι που δεν είναι ήρωες και ήρωες που δεν είναι διάσημοι. Έτσι, όταν συναντάς αυτό το σπάνιο άτομο που είναι και τα δύο, αυτό για μένα αξίζει της προσοχής μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με τι αυτοκίνητο πήγε ο Cristiano Ronaldo στην προπόνηση της United;
Μύκονος: Σεζόν σαν τρελό φορτηγό
Αφγανιστάν: Μία σανίδα σωτηρίας από τον… ουρανό

 

Advertisement