Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Dsquared: Ο Ντιν και ο Νταν «αλώνουν» την Μύκονο με το εστιατόριο των 1.000.000 ευρώ

Ελλάδα 21:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dsquared: Ο Ντιν και ο Νταν «αλώνουν» την Μύκονο με το εστιατόριο των 1.000.000 ευρώ

MIRROR

Dsquared: Ο Ντιν και ο Νταν «αλώνουν» την Μύκονο με το εστιατόριο των 1.000.000 ευρώ

MIRROR

Το νέο εγχείρημα έρχεται στον παλιό κήπο του Φιλιππή στο στενάκι μετά το Coya στην Χώρα και η κουζίνα του θα έχει έντονο άρωμα Ιταλίας και Μεσογείου.

Advertisement
Advertisement

 

Ήταν Παρασκευή βράδυ, 21 Αυγούστου του 2009 και την ώρα που έχει ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά στο Γραμματικό, στην Μύκονο όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην κατοικία του Λάκη Γαβαλά στην Φτελιά, για το καθιερωμένο καλοκαιρινό του πάρτι.

Μαζί με χίλιους πεντακόσιους καλεσμένους στην μυθική έπαυλη του επιχειρηματία για μια νύχτα πασπαλισμένη από την χρυσόσκονη που κουβαλούσε ο Mr. LAK, προεξάρχοντες είναι Ντιν και Νταν Κάτεν -κατά κόσμο Dsquared2- οι οποίοι εμφανίστηκαν με σακάκια και χαβανέζικες φούστες.  Οι διάσημοι σχεδιαστές είχαν ήδη λατρέψει το νησί των ανέμων το οποίο τους γνώρισε πολύ καλά ο Λάκης Γαβαλάς που αντιπροσώπευε τα προϊόντα τους στην Ελλάδα, το οποίο τιμούν δεόντως κάθε καλοκαίρι.

Advertisement
Advertisement

Πριν από επτά χρόνια άνοιξαν την πρώτη τους μπουτίκ στο νησί των ανέμων μαζί με τον εν Ελλάδι συνεργάτη τους Γρηγόρη Γκόφα ο οποίος εντρυφεί επιχειρηματικά εδώ και χρόνια σε project που δεν έχουν σχέση με τον χώρο του κοσμήματος και της υψηλής ωρολογοποϊίας.

 

Advertisement

Φέτος, το αργότερο μέχρι τα μέσα του Ιουλίου, οι Dsquared2 ανοίγουν ένα νέο εστιατόριο μέσα στην Χώρα της Μυκόνου, μια ανάσα από τα Ματογιάννια. Θα αποτελεί μέρος του νέου boutique hotel που θα λειτουργήσει εκεί και θα λέγεται Cerezio 7 σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, το όνομα δηλαδή που έδωσαν στο πρώτο τους εστιατόριο, το οποίο άνοιξαν στο Μιλάνο πριν από επτά χρόνια.

Το ξενοδοχείο θα λέγεται Mykonos Gem και παρόλο που οι Ντιν και Νταν είχαν λόγο σε ότι αφορά την εσωτερική του διακόσμηση δεν θα εμπλακούν στο management του το οποίο θα έχει ο Γρηγόρης Γκόφας.  Ο χώρος που θα στεγαστούν τα δύο νέα εγχειρήματα ανήκει στην οικογένεια του αείμνηστου Φιλιππή Κοντιζά και σε ότι έχει να κάνει με το ρεστοράν, είναι μια αυλή που θα μεταμορφωθεί το επόμενο διάστημα, στο νέο Ceresio 7.

Advertisement

Οι διαπραγματεύσεις και το κλείσιμο της συμφωνίας έγινε όχι από τους Μυκονιάτες ιδιοκτήτες αλλά από εταιρία ακινήτων που έχει αναλάβει την διαχείρισή τους και ο χώρος που θα στεγαστεί το εστιατόριο και το ξενοδοχείο εκμισθώθηκε για τα επόμενα 20 χρόνια

Παρότι δεν έχει διαρρεύσει ακόμη που θα κινηθεί γευστικά το νέο project των διάσημων σχεδιαστών, πολλοί επιμένουν ότι θα κινηθεί στα χνάρια του Ιταλικού Ceresio 7, δίνοντας έμφαση στην δημιουργική κουζίνα με θαλασσινά και κάποιες «πάστες»-έτσι αποκαλούν τα ζυμαρικά οι Ιταλοί-που θα ξεχωρίζουν. Σεφ θα είναι ο Ιταλός Έλιο Σιρόνι που «τρέχει» την κουζίνα του αντίστοιχου ρεστοράν στο Μιλάνο, ο οποίος θα αφιχθεί στην Μύκονο τις ερχόμενες εβδομάδες.

Advertisement

Είναι ένα φιλόδοξο deal το οποίο οι Ντιν και Νταν μαζί με τον Γρηγόρη Γκόφα είχαν στο μυαλό τους από πέρυσι, λέγοντας σε κάποιους πολύ δικούς τους ανθρώπους ότι φέτος θα ανοίξουν δικό τους εστιατόριο στη Μύκονο.

Ένα εστιατόριο στο οποίο θα μπορούν να δειπνούν περί τα ογδονταπέντε έως ενενήντα άτομα κάθε βράδυ, το οποίο θα κοστίσει σύμφωνα με τα όσα ακούγονται 1.000.000 ευρώ ή ακόμη περισσότερα.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι το σχεδιαστικό δίδυμο λατρεύει την καλύτερη ποιότητα σε ότι τους αφορά και στο νέο εγχείρημα θα αγοραστούν κορυφαία έπιπλα, φωτιστικά αλλά και ο εξοπλισμός του μαγαζιού, από κορυφαίους οίκους του εξωτερικού. Ότι επιλέχθηκε και για το Ιταλικό εστιατόριο του Μιλάνου το οποίο στήθηκε στην κορυφή της εκπληκτικής βεράντας του ιστορικού κτηρίου Enel, όπου στεγάζονται τα γραφεία του Dsquared2 Group.

Οι Ντιν καi Νταν Κάτεν ασχολήθηκαν επισταμένα σε συνεργασία με το Storage studio για την αρχιτεκτονική ανάπτυξη και τη διαρρύθμιση του, ενώ για την εσωτερική διακόσμηση συνεργάστηκαν με το Dimore Studio. Η ευρύχωρη τραπεζαρία του με θέα στον ορίζοντα του ολοκαίνουργιου Financial District κόβει την ανάσα, ενώ διαθέτει δύο πισίνες και βεράντα με υπέροχη θέα.

Αυτό επιτρέπει στους πελάτες του να απολαύσουν τις δημιουργίες του σεφ Έλιο Σιρόνι που θα πολιτογραφηθεί Μυκονιάτης για δύο μήνες τουλάχιστον, ενώ δύο υπέροχες πισίνες με θέα 360 ° χαρίζουν άπλετη θέα  στον αστικό ορίζοντα.

Αυτοί που έχουν πάει κάνουν λόγο για ένα απόλυτα χαλαρωτικό σκηνικό  χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ αυτοί που επιζητούν την ιδιωτικότητα μπορούν να κάνουν κράτηση για τις καμπάνες στη βεράντα.

Το νέο τους Ceresio 7 στην Μύκονο θα είναι πολύ πιο μικρό, χωρίς πισίνα αλλά οι ίδιοι οι Dsquared2 δεν ήθελαν κάτι πιο μεγάλο, αλλά ένα cozy χώρο που θα εκφράζει απόλυτα την αισθητική τους, σε ένα νησί με το οποίο έχουν παθιαστεί.

Το επισκέπτονται ανελλιπώς πάνω από μια δεκαετία κάθε Αύγουστο, μαζί με φίλους τους για είκοσι τουλάχιστον μέρες και τα προηγούμενα χρόνια κάποια από τα πάρτι τους έχουν γράψει ιστορία.

Η νύχτα των Ρωμαίων

Ήταν η τελευταία Κυριακή του Αυγούστου, εννιά χρόνια πριν, αυτή που έμεινε αξέχαστη σε εκατοντάδες καλεσμένους του Ντιν και του Νταν στην Μύκονο. Οι διάσημοι σχεδιαστές αφού πέρασαν ένα καλοκαίρι απολαμβάνοντας βουτιές στο Nammo’s μαζί με την παρέα των φίλων τους και αφού περπάτησαν ακόμη και με ψηλοτάκουνα στην παραλία, είπαν να αποχαιρετήσουν το καλοκαίρι με ένα πάρτι που παρέπεμπε σε Ρωμαϊκό συμπόσιο.

Για να το πραγματοποιήσουν έψαξαν να βρουν την κατάλληλη βίλα στο νησί των ανέμων, η οποία βρέθηκε τελικά στον Άγιο Ιωάννη και ανήκε σε γνωστό κατασκευαστή. Οι καλεσμένοι αντιλήφθηκαν από την πρόσκληση ότι έπρεπε να είναι ντυμένοι ως αρχαίοι Ρωμαίοι και Ρωμαίες σε αυτό «χλαμύδα πάρτι» που άρχισε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ.

Με τη βοήθεια ξένων διακοσμητών ο Ντιν και ο Νταν είχαν μεταμορφώσει τον χώρο σε ένα μικρό ρωμαϊκό βασίλειο ενώ το ντεκόρ ήταν άκρως εντυπωσιακό. Περιλάμβανε κατασκευές με άσπρα πανιά, ξύλινες τάβλες και δάδες που έβγαζαν φωτιές αφήνοντας πολλούς καλεσμένους με το στόμα ανοιχτό να αναρωτιούνται τι μέλλει γενέσθαι. Στα ντεσού της αξέχαστης βραδιάς το έντονο άρωμα από λιβάνι που διαχεόταν στον αέρα την ίδια στιγμή που τους προσκεκλημένους υποδέχονταν Ρωμαίοι στρατηλάτες.

Παράλληλα ειδικό team -κατάλληλα ενδεδυμένο- τους οδηγούσε σε ειδικό δωμάτιο, όπου τοποθετούσαν τα σινιέ ρούχα τους σε πανέρια και στην  συνέχεια, τους φορούσαν χλαμύδες και τοποθετούσαν στα κεφάλια τους χρυσά κλαδιά δάφνης.

Ο σχεδιαστής Νιλ Μπάρετ, επέλεξε να προσέλθει στο πάρτι χωρίς  συνοδό, αφού όπως έλεγε μετά ήξερα ότι θα συναντούσε διάφορους γνωστούς εκεί, όπως για παράδειγμα το διάσημο ολλανδικής καταγωγής τοπ μόντελ Κάρεν Μούλντερ. Το πάρτι ασφυκτιούσε κυριολεκτικά από μοντέλα, επιχειρηματίες και πανέμορφα κορίτσια από το πρώην ανατολικό μπλοκ, τα περισσότερα εκ των οποίων έκαναν όλα σχεδόν τα ανδρικά βλέμματα να καρφωθούν πάνω τους.

Οι Dsquared2 ήταν φυσικά πανταχού παρόντες, φροντίζοντας να μιλάνε σε μικρές και μεγάλες παρέες, ενώ  στο πρώτο επίπεδο, που ήταν αυτό της πισίνας, βιολιά και άρπες ζέσταιναν ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα.

Εκείνη βέβαια που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των αρρένων δεν ήταν άλλη από τη Σοφία Ρουντίεβα. Ενδιαφέρον που περιορίστηκε μόνο τα βλέμματα αφού η πρώην Μις Ρωσία, συνοδευόταν από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρουστάμ Ταρίκο. Νεαρός Λιβανέζος εφοπλιστής απαρνήθηκε για εκείνο τα βράδυ τα deals με τα φορτία απολαμβάνοντας το κεφάτο αλαλούμ της βραδιάς, όπως ακριβώς έπραξε και ο διάσημος Ιταλός φωτογράφος μόδας Τζιανπάολο Ζγκούρα.

Κάποια στιγμή μια δωδεκάδα από παγωμένες σαμπάνιες Moët -από τις δεκάδες που καταναλώθηκαν- ανοίχτηκαν με ξέφρενο ενθουσιασμό, κατακλύζοντας τον χώρο από τον εκκωφαντικό θόρυβο των φελλών, οι οποίοι χτυπούσαν σε τραπέζια και ταβάνια.

Το κέφι άρχισε να ανεβαίνει επικίνδυνα όσο πέρναγε η ώρα και κάποια στιγμή  ο Νταν άρπαξε ένα τσαμπί σταφύλι, το οποίο και τοποθέτησε στο στόμα καλεσμένου.

Μια παρέα από άνδρες κατάβρεξε με σαμπάνια μια άκρως σέξι Ρωσίδα, έτσι ώστε το μακό μπλουζάκι να κολλήσει στο σώμα της και να διαγραφεί το στήθος της, το οποίο προθυμοποιήθηκαν πολλοί να πιάσουν προκειμένου να αξιολογήσουν αν είναι αληθινό ή ψεύτικο.

Κάποιοι, περισσότερο θερμόαιμοι, τόλμησαν ακόμη και βραδινό μπάνιο στην πισίνα ενώ ο κόσμος που περιφερόταν γύρω από τις τάβλες με τα φαγητά, οι δάδες που έκαιγαν, οι καπνοί που έβγαιναν από παντού, οι νεαροί με τις χλαμύδες και τα χρυσά κοντάρια παρέπεμπαν σε ιστορική ταινία της Τσινετσιτά.

Ντιν και Νταν ήταν οι απόλυτοι Ρωμαίοι αυτοκράτορες που δεν δίστασαν να ξοδέψουν πάνω από 50.000 ευρώ όπως ακούστηκε για να περάσουν τέλεια οι φίλοι που προσκάλεσαν σε αυτό το extravaganza πάρτι.

Αυτό στο οποίο ανδρικά κορμιά τυλιγμένα σε χλαμύδες, γυναικεία μπούστα λουσμένα από σαμπάνια, τσαμπιά σταφυλιών στα απόκρυφα σημεία, γκουρμέ φαγητά απλωμένα σε ξύλινες τάβλες και φελλοί από Moët που άγγιζαν τα ουράνια έκαναν την βραδιά μυθική όσο και αξέχαστη σε όλους όσους έδωσαν το παρόν.

Τόσο ώστε αρκετοί βρέθηκαν να κοιμούνται αποκαμωμένοι το ξημέρωμα, μετά από ένα ολονύχτιο ξεφάντωμα που συζητιόταν στο νησί για μέρες ολόκληρες.