Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

CIA-MOSSAD-FSB: Η «αγία τριάδα» των μυστικών υπηρεσιών

Ελλάδα 20:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CIA-MOSSAD-FSB: Η «αγία τριάδα» των μυστικών υπηρεσιών

MIRROR

CIA-MOSSAD-FSB: Η «αγία τριάδα» των μυστικών υπηρεσιών

MIRROR

Αμερικανοί Ισραηλινοί και Ρώσοι κυριαρχούν στον θολό κόσμο των πρακτόρων με επιχειρήσεις που ελάχιστα άλλα κράτη θα τολμούσαν εδώ και δεκαετίες

Advertisement
Advertisement

Η CIA οργάνωσε την μεγαλύτερη μυστική επιχείρηση όταν αποφάσισε να οπλίσει τους Μουτζαχεντίν με ένα βουνό από όπλα για να μπορέσουν να νικήσουν τους Ρώσους. Οι τελευταίοι μέσω της SVR και της FSB είχαν στήσει ολόκληρο κατασκοπευτικό δίκτυο πρακτόρων στην Αμερική που ανδρώθηκαν ουσιαστικά στις ΗΠΑ και όταν αποκαλύφθηκε το 2009 η Άννα Τσάπμαν έγινε διάσημη εν μια νυκτί. Εν μια νυκτί αποκαλύφθηκαν και οι συσκευές παρακολούθησης των τηλεφωνημάτων του Ντόναλντ Τραμπ και άλλων αξιωματούχων του Λευκού οίκου που είχαν στήσει οι Ισραηλινοί της Mossad. Αυτής που θεωρείται η κορυφαία μυστική υπηρεσία πληροφοριών στον κόσμο και ειδικά τα τελευταία χρόνια έστησε επιχειρήσεις όπως την εκτέλεση του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Ελλάδα ήθελε να αγοράσει 3 ατομικές βόμβες

Έλαβε χώρα πριν από μερικές εβδομάδες σε έναν κόμβο ανατολικά της Τεχεράνης και όπως όλα δείχνουν η επιχείρηση εκτελέστηκε απο μια πλειάδα πρακτόρων της Mossad που είχαν διεισδύσει στο Ιράν μήνες πριν.Στον αντίποδα η CIA ανακάλυψε και οι Seals εκτέλεσαν τον Νο1 τρομοκράτη και αρχηγό της Αλ Κάϊντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, στο Αμπόταμπαντ του Πακιστάν. Επίσης οι Αμερικανοί κατάφεραν να στρατολογήσουν υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο, ο οποίος είχε άμεση πρόσβαση στο Κρεμλίνο και τον Βλαντίμρ Πούτιν για πολλά χρόνια. Τον φυγάδευσαν όταν ο Ντόναλντ Τραμπ άρχισε να λέει απόρρητες πληροφορίες που είχε δώσει σε Ισραηλινούς αξιωματούχους, φοβούμενοι ότι θα αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

Νίκος Γρυλλάκης: Ο «αόρατος» στρατηγός των μυστικών υπηρεσιών

Advertisement

Αντίθετα η FSB θεωρείται ειδική στο να δηλητηριάζει στόχους όπως τον πρώην πράκτορα της Αλεξάντρ Λιτβινένκο, ο οποίος είχε καταφύγει στο Λονδίνο, αφού είχε ασκήσει έντονη κριτική στον Πούτιν. Μετά από μια συνάντηση ο Λιτβινένκο καταλαβαίνει ότι τον δηλητηρίασαν και κάνει πλύσεις στομάχου με μαγγάνιο, ενώ όπως έγινε γνωστό μετά τις εξετάσεις στον οργανισμό του βρέθηκε σημαντική ποσότητα από Πολώνιο 210, ένα τοξικό ραδιενεργό ισότοπο.

Εξαφάνιση ή απαγωγή; Η συγκλονιστική ιστορία του Έλληνα που αγνοείται από το 2013

Πέθανε σε νοσοκομείο του Λονδίνου, εν αντιθέσει με έτερο πρώην πράκτορα της FSB τον Σεργκέι Σκριπάλ, που έζησε μετά την απόπειρα δολοφονίας από την υπηρεσία του.Ο Σκριπάλ-που είχε αποκαλύψει ταυτότητες Ρώσων πρακτόρων στην MI6-και η κόρη του Γιούλια βρέθηκαν μισοπεθαμένοι σε ένα παγκάκι στην πόλη του Σόλσμπερι. Όπως έγινε γνωστό είχαν δηλητηριαστεί με νευροτοξικό αέριο και γλίτωσαν και ανάρρωσαν πλήρως με την βοήθεια επιστημόνων από στρατιωτικό κέντρο ερευνών. Εκτοτε κρύβονται σε άγνωστη τοποθεσία από τις Βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας αφού πρώτα «φλέρταραν» με το θάνατο όταν νόμιζαν ότι η FSB και κυρίως ο Πούτιν είχαν ξεχάσει.

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto