Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Αγοράζει τη Δόξα Δράμας ο απαγωγέας του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου;

Ελλάδα 23:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγοράζει τη Δόξα Δράμας ο απαγωγέας του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου;

MIRROR

Αγοράζει τη Δόξα Δράμας ο απαγωγέας του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου;

MIRROR

Ο σκληρός Κρητικός που ανέλαβε την ευθύνη για την αρπαγή του εφοπλιστή αποφάσισε να εμπλακεί ως…σύμβουλος στην αγορά της ποδοσφαιρικής ομάδας

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας προ ημερών με ένα φίλο του, ο Απόστολος Πετράκης του είπε ότι δεν περίμενε να δημιουργηθεί τόσο μεγάλος ντόρος, όταν έγινε γνωστό ότι εμπλέκεται στην αγορά της Δόξας Δράμας. Παρότι δήλωσε σε συνεντεύξεις του ότι είναι απλά σύμβουλος των δύο επιχειρηματιών που αγόρασαν την ομάδα-ο ίδιος λόγω ποινικού μητρώου και καταδίκης δεν έχει το δικαίωμα να είναι ποδοσφαιρικός παράγοντας-όλοι έγραψαν για τον απαγωγέα του εφοπλιστή που αγόρασε την Δόξα.

«Πίστευα ότι δεν θα γίνει τόσος θόρυβος» τόνισε στον συνομιλητή του «ειδικά από την στιγμή που έχω πληρώσει για τα λάθη μου» συμπλήρωσε ο 45χρονος Κρητικός. Είναι ο άνθρωπος που πήρε πάνω του την απαγωγή του αείμνηστου εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου η οποία συγκλόνισε την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2009 εμφανιζόμενος ως ο εγκέφαλος πίσω από το εγχείρημα. Ο 34χρονος τότε Πετράκης ήταν ήδη γνωστός στους κύκλους της νύχτας ως ο σκληρός Κρητικός, που όμως δεν τράβαγε πιστόλι για «ψύλλου πήδημα».
Προτιμούσε να λύνει τις όποιες διαφορές προέκυπταν στην «δουλειά» του συνήθως με κουβέντα και όταν η κατάσταση έφτανε σε οριακό σημείο με αυτό το διαπεραστικό βλέμμα του.

Advertisement
Advertisement

«Σε κάρφωνε με τα μάτια του ο Απόστολος και αυτό σήμαινε ότι καλό θα ήταν να λήξει το θέμα εκείνη την στιγμή» έλεγε σε μια παρέα προ ημερών φίλος του από παλιά. Τότε που ο Πετράκης ήταν ένας αψύς νεαρός Κρητικός που δεν τον χώραγε το χωρίο του, η Επισκοπή Ρεθύμνου, εκεί όπου μικρός κλώτσαγε μαζί με φίλους του μια μπάλα ποδοσφαίρου.  Ήταν καλός μπαλαδόρος, αλλά όχι τόσο ώστε να ξεχωρίσει και να διαπρέψει ως ποδοσφαιριστής, οπότε επέλεξε έναν άλλο δρόμο ο οποίος τον οδήγησε σε άλλα μονοπάτια και σταδιακά στο μεγαλύτερο κόλπο της ζωής του.

Κώστας Πάσσαρης: Ο ισοβίτης που «έτρεξε» τους Ρουμάνους

Ο οδηγός που έγινε παίχτης της νύχτας

Advertisement

Ο Απόστολος Πετράκης μεγάλωσε θαρρείς απότομα, όταν έμαθε ότι θα γίνει πατέρας λίγο πριν τελειώσει την στρατιωτική του θητεία ενώ είχε ήδη ξεκινήσει να δουλεύει στην νύχτα. Ξεκίνησε από τα χαμηλά ως σερβιτόρος, προβιβάστηκε αργότερα σε μπάρμαν και μετά σε πορτιέρη, όμως ο ερχομός του πρώτου του παιδιού άλλαξε άρδην τις επαγγελματικές του προτεραιότητες. Μετακόμισε στην Αθήνα και ξεκίνησε να δουλεύει ως οδηγός και ασφάλεια για τον τον γιο πολύ γνωστού επιχειρηματία, ενώ παράλληλα άρχισε να κάνει νέες γνωριμίες αλλά και να αξιοποιεί παλιότερες.

Η είσοδος του στην «νύχτα» ήταν το επόμενο βήμα και ξεκίνησε με την παροχή «προστασίας» σε όποιον του το ζητούσε σύμφωνα με το περιβάλλον του, αφού το όνομα του άρχισε να γίνεται γνωστό σταδιακά. Η απόφαση του να αφήσει την δουλειά του οδηγού-σωματοφύλακα διευρύνει τον κύκλο της δουλειάς του στην νύχτα και τα μαγαζιά που έχει υπό τον έλεγχο του πολλαπλασιάζονται σταδιακά. Οι άνθρωποι που τον έχουν γνωρίσει λένε ότι ανεξαρτήτως των όσων έχουν γραφτεί κατά καιρούς ο λόγος του Πετράκη είναι συμβόλαιο και δεν τον έχει πατήσει ποτέ.

Βασίλης Στεφανάκος: Η μυθιστορηματική ζωή του Έλληνα Godfather

Advertisement

«Δούλεψα χρόνια στην νύχτα και δεν κατηγορήθηκα ποτέ για τίποτε» συνηθίζει να λέει σε όσους τον ρωτάνε για την διαδρομή του συμπληρώνοντας με νόημα: «Μου άρεσε η νύχτα». Η νύχτα όμως κρύβει πολλά πίσω από τα φώτα που λάμπουν στα μαγαζιά. Ο Πετράκης δεν αρνήθηκε ποτέ σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι δεν υπήρξαν καυγάδες ή συμπλοκές, όπως δεν αρνήθηκε και ότι οπλοφορούσε. Θεωρεί όμως πολύ σημαντικό το ότι δεν τραυματίσθηκε ποτέ, επιδιώκοντας πάντα να μην τραβήξει πιστόλι, γνωρίζοντας ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα έπρεπε να πυροβολήσει. Όπως όλοι οι σοβαροί «συνάδελφοι» του δεν έδειχνε ποτέ το όπλο του για εκφοβισμό σε κάποιον που τον είχε πειράξει ή είχε μπει στα χωράφια του θέλοντας να δοκιμάσει τον αψύ Κρητικό.

Για πολλούς φίλους του ήταν σκληρός με τους σκληρούς οι οποίοι δεν έπαιρναν από λόγια, προστάτευε τους αδύναμους και ήταν πάντα δίκαιος στις δοσοληψίες του. Μέχρι το 2009, ήταν ένας σοβαρός παίχτης στα κυκλώματα της νύχτας, πατέρας ενός παιδιού από τον πρώτο του γάμο που δεν τελεσφόρησε και κάτοικος Νοτίων Προαστίων. Ντύνεται με κουστούμια Armani, κυκλοφορεί με εντυπωσιακές γυναίκες, μένει στο κέντρο της Γλυφάδας, έχει φίλους του γνωστούς τραγουδιστές και τρώει στα πιο in μαγαζιά. Κανείς δεν ξέρει πότε αποφάσισε να εμπλακεί στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου, μια ενέργεια που άλλαξε για πάντα την ζωή του και τον έστειλε στην φυλακή.
Είχε προλάβει πάντως να γνωρίσει την καλλονή Φλορεντίνα Λοβίν από την Ρουμανία, την γυναίκα που θα πήγαινε την προσωπική του ζωή σε έναν άλλο δρόμο, αυτή που του στάθηκε στις πιο δύσκολες στιγμές του.

Η φυγή που δεν έγινε ποτέ και ο γάμος στην φυλακή

Advertisement

Το βράδυ που τον συνέλαβαν ο Πετράκης διασκέδαζε με μεγάλη παρέα σε γνωστό κλαμπ, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Νίκος Αγούδημος, γιος του αείμνηστου πλέον καπετάν-Μάκη  Από την στιγμή που δεν ομολόγησε αρχικά τον βασικό ρόλο του στην απαγωγή του ηλικιωμένου εφοπλιστή, ο Απόστολος Πετράκης προφυλακίσθηκε στις Φυλακές Αλικαρνασσού τον Ιούλιο του 2009. Ήταν ήδη ερωτευμένος με την Φλορεντίνα και αυτό που τον ένοιαζε πρωτίστως ήταν να της δείξει ότι θέλει να είναι μαζί για πάντα, ειδικά στα δύσκολα.
Αρραβωνιάστηκαν ένα χρόνο μετά, χωρίς να υπολογίζουν την ποινή που θα έπρεπε να εκτίσει ο Πετράκης, ο οποίος μπορεί να μην μίλησε στους αστυνομικούς αλλά μίλαγε σε άλλους.

Μετά την παρέλευση του 18μηνου της προφυλάκισης αφέθηκε ελεύθερος και εκεί άρχισαν τα στοιχήματα για το αν θα μείνει να δικαστεί ή αν θα την κοπανήσει για κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής. Το ξεκαθάρισε με μια συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα στην οποία είπε ξεκάθαρα ότι δεν σκόπευε να φύγει αλλά θα έμενε να δικαστεί και να πληρώσει το ανάλογο τίμημα. «Όταν νοιώθεις κυνηγημένος δεν έχεις περιθώρια να κάνεις όνειρα και να επενδύσεις στο μέλλον. Δεν θα μπορούσα να ζήσω με αυτόν τον εφιάλτη όπου και να είμαι, όσο καλά και αν περνάω, να περιμένω να μου χτυπήσουν την πόρτα οι διώκτες μου. Καλύτερα να με σκοτώσουν…».
Η αστυνομία τον παρακολουθεί κι αυτός το ξέρει, αλλά όλες οι κινήσεις του ως ελεύθερος πολίτης που περιμένει να δικαστεί δεν δείχνουν άνθρωπο που ετοιμάζεται να διαφύγει.

Ποιός Έλληνας εφοπλιστής έχει τις ακριβότερες βίλες;

Ο αστικός μύθος ότι υπήρχε ακόμη και πλοίο έτοιμο να τον μεταφέρει στην Ουρουγουάη στο οποίο θα επιβιβαζόταν βάζοντας μπροστά ένα ειδικό σχέδιο διαφυγής, δεν είναι ψεύτικος. Μιλώντας με φίλους του ο Πετράκης τους είπε ότι αν το επιθυμούσε θα μπορούσε να το κάνει αντί να παρουσιαστεί στην δικαστική αίθουσα, εκεί όπου αντίκρισε ξανά τον Περικλή Παναγόπουλο. Στην απολογία του μίλησε για πολλά, αρνήθηκε ότι ήταν ο διαπραγματευτής στις συνομιλίες με την Κατερίνα Παναγοπούλου-κάτι που επιβεβαίωσε και η ίδια στην κατάθεσή της-ενώ προσπάθησε να «αθωώσει» τους εμπλεκόμενους Θοδωράκη, Σκαρλάτο και Κατσαγάννη. Στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2011 προείπε κατά κάποιο τρόπο ότι δεν θα αποκαλύψει ονόματα και διευθύνσεις, όπως π.χ, το μέρος που κρατούσαν τον εφοπλιστή.

«Το γεγονός πως δεν βρήκαν το σημείο που κρατούσαμε όμηρο τον εφοπλιστή, αποδεικνύει πόσο άριστα σχεδιασμένα ήταν όλα» τόνισε συμπληρώνοντας με νόημα: «Τώρα, όσο για τα 30.000.000 ευρώ, όσο και να ιδρώσουν δεν θα τα βρουν ακόμη και μπουλντόζες να φέρουν».
Τα 24 χρόνια και έξι μήνες φυλακή που εισέπραξε τον έστειλαν για οχτώμιση χρόνια σε διάφορες φυλακές της Ελλάδας, από τον Κορυδαλλό και τον Δομοκό μέχρι τα Χανιά. Ήταν άψογος κρατούμενος, επέστρεφε πάντα από τις άδειες του και τον Μαϊο του 2016 παντρεύτηκε την Φλορεντίνα Λοβίν στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, στην αίθουσα «Άγιος Λάζαρος».

Μαζί της απέκτησε δύο παιδιά και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά με περιοριστικούς όρους που του απαγορεύουν ρην έξοδο από την χώρα και τον υποχρεώνουν να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα. Εξακολουθεί να διαθέτει μαγαζιά εστίασης στην Κρήτη, αλλά όπως φάνηκε τις τελευταίες ημέρες, το ποδόσφαιρο παραμένει ένα μεγάλο πάθος του. Ο για πολλούς νέος ιδιοκτήτης της Δόξας Δράμας θεωρεί ότι είναι αδικία να μπορεί να ψηφίζει αλλά να μην μπορεί να είναι διοικητικός παράγοντας σε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Καιρός είναι να μάθει ότι θέλοντας και μη θα πρέπει να ζήσει με αυτό το δεδομένο, όσο και αν θεωρεί ο ίδιος ότι έχει ξεπλυθεί από τις ανομίες του. Όπως έλεγε σε δικό του πρόσωπο «Νιώθω καλά με τον εαυτό μου και σε προσωπικό επίπεδο δεν με ενδιαφέρει τι γράφεται για μένα. Οι γονείς μου όμως είναι μεγάλοι άνθρωποι και δεν φταίνε σε τίποτε να διαβάζουν και να ακούνε συνέχεια για το παιδί τους».

Ένα παιδί όμως που επέλεξε να κινηθεί σε παράνομα μονοπάτια, από αυτά που όταν τα περπατήσεις σε ακολουθούνε για πάντα, ειδικά όταν έχεις παραδεχθεί ότι ήσουν ο εμπνευστής μιας απαγωγής που συγκλόνισε την Ελλάδα και έκανε εσένα και κάποιους άλλους πλουσιότερους κατά 30.000.000 ευρώ.