Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Να γιατί συμφέρει η ηλεκτρονική ασφάλιση

Ελλάδα 12:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Να γιατί συμφέρει η ηλεκτρονική ασφάλιση

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Να γιατί συμφέρει η ηλεκτρονική ασφάλιση

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Σε μια digital εποχή, όπου το διαδίκτυο κυριαρχεί, η ασφάλιση αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας περνάει σε άλλο επίπεδο με τη χρήση της online ασφάλισης. Τι πρέπει να προσέχουμε σε αυτές τις περιπτώσεις και πόσο ωφελημένοι είμαστε;

Advertisement
Advertisement

Το internet έχει κατακτήσει τα πάντα και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ψηφιακές εφαρμογές και πλατφόρμες για όλες σχεδόν τις δραστηριότητες είναι διαθέσιμες, για ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Φυσικά, η απλότητα και η ταχύτητα των διαδικασιών ενισχύονται περαιτέρω με τη χρήση των mobile συσκευών. Έτσι, λοιπόν, σε αυτό το νέο ψηφιακό πλαίσιο που βιώνουμε εντάσσεται πλέον και ο τομέας της ασφάλισης οχημάτων. Το αποτέλεσμα; Τώρα μπορείς εύκολα να αναζητήσεις πακέτα ασφάλισης, να συγκρίνεις τιμές-παροχές και να ασφαλιστείς στο λεπτό με ένα ΚΛΙΚ. Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσω των διαθέσιμων ιστοσελίδων-ηλεκτρονικές πλατφόρμες που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, των οποίων η χρήση είναι εξαιρετικά απλή ανά πάσα στιγμή.

Advertisement
Advertisement

Πώς χρησιμοποιείς μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ασφάλισης;

Αρχικά, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταγράψει τις καλύψεις που θέλει να περιλαμβάνει το συμβόλαιό του, με βάση τις ανάγκες τους. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο περιλαμβάνει ένα ελάχιστο καλύψεων, οι οποίες είναι υποχρεωτικές από την ισχύουσα νομοθεσία και επισημαίνονται με τον όρο «Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων». Από κει και πέρα, η αναζήτηση ξεκινά στο διαδίκτυο όπου υπάρχουν πολλές επιλογές ηλεκτρονικής ασφάλισης. Καταχωρώντας τα στοιχεία του οχήματός σας και χρησιμοποιώντας τα φίλτρα παραμετροποίησης λαμβάνετε, χωρίς κάποιον κόστος, την τελική προσφορά. Κατά συνέπεια μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές και να προχωρήσετε με πολύ απλά βήματα στην ασφάλιση του αυτοκινήτου ή της μηχανής σας.

Τι κερδίζεις από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες ασφάλισης

Advertisement

• Πετυχαίνεις καλύτερες τιμές καθώς δεν μεσολαβεί το κόστος-προμήθεια κάποιου τρίτου προσώπου όπως είναι οι ασφαλιστές
• Μπορείς να συγκρίνεις εύκολα και γρήγορα κόστη από όλες σχεδόν τις ασφαλιστικές εταιρείας του χώρου
• Εξοικονομείς χρόνο και μπορείς να ασφαλιστείς ανά πάσα στιγμή (άμεση αγορά οχήματος, διαμονή σε απομακρυσμένη περιοχή και πολλά ακόμη)
• Παρόλο που δεν μεσολαβεί κάποιος ασφαλιστής είναι δυνατή η υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα και ανά πάσα στιγμή

Info: Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ελέγχετε τη γνησιότητα του συμβολαίου σας μέσω της ειδικής εφαρμογής που διατηρεί το Κέντρο Πληροφοριών. Κάντε ΚΛΙΚ εδώ και καταχωρήστε το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός σας.

Advertisement

Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες που επιλέγουμε

Με αφορμή αυτή τη νέα τάση στην ασφάλιση οχημάτων, το newsauto.gr αναζήτησε, βρήκε και σας προτείνει ορισμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες ασφάλισης που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί και να λάβει μια προσφορά. Μεταξύ των κριτηρίων που εφαρμόσαμε περιλαμβάνονται η φιλικότητα προς το χρήστη, η απλότητα στον χειρισμό, οι δυνατότητες ασφάλισης-ανταγωνιστικά πακέτα και η ταχύτητα ανταπόκρισης σε mobile συσκευές.

insurancemarket.gr

Advertisement

To insurancemarket.gr είναι η μεγαλύτερη ιστοσελίδα σύγκρισης ασφαλειών στην Ελλάδα με περισσότερους από 1.000.000 χρήστες ετησίως. Μέσω της υπηρεσίας μπορείς πολύ γρήγορα να πάρεις προσφορά για ασφάλιση αυτοκινήτου, μηχανής, κατοικίας ή υγείας ώστε να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και στο πορτοφόλι σου. Η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και κυριολεκτικά μπορείς να ασφαλιστείς μέσα σε λίγα λεπτά.

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της πλατφόρμας:

•Σε 1 λεπτό σου συγκρίνει τιμές από 24 ασφαλιστικές εταιρείες
•Σου βρίσκει τις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς (βάσει έρευνας της εταιρείας, πελάτης της εξοικονομεί 69€ ετησίως)
•Έχει όλες τις εκπτώσεις & προσφορές καθώς και αποκλειστικές συνεργασίες (πχ ανέργων, ενστόλων κτλ)
•Με ένα κλικ μπορείς να ασφαλίσεις το όχημά σου ακόμα και το Σαββατοκύριακο
•Μέσα σε 5 λεπτά έχεις το συμβόλαιο στο email σου
•Κορυφαία 24ωρη εξυπηρέτηση όλο τον χρόνο!
•Εξειδικευμένο Τμήμα Ζημιών

Δείτε εδώ τα ασφαλιστικά προϊόντα της εταιρείας με ένα ΚΛΙΚ

Hellas Direct

Η Hellas Direct είναι μία αμιγώς digital ασφαλιστική εταιρία που βασίζεται στην τεχνολογία και επικεντρώνεται στις ανάγκες του καταναλωτή, με στόχο να του δίνει το καλύτερο προϊόν, στην καλύτερη τιμή με την καλύτερη εξυπηρέτηση. Ακολουθώντας το μοντέλο της Amazon, έχει αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας της ασφάλειας εισάγοντας μία σειρά από καινοτομίες, για να κάνει την ασφάλεια άμεση, απλή και εύκολη. Πρόσφατα μάλιστα, προσάρμοσε το προϊόν της και το έκανε ακόμη πιο ευέλικτο και χρήσιμο για τον πελάτη της. Πλέον δίνει ακόμη περισσότερες επιλογές στις καλύψεις: 3 επιλογές προγραμμάτων (Essential Covers, Additional Covers, Own Damages) και 3 προαιρετικές καλύψεις (Οδικής Βοήθειας, Θραύσης Κρυστάλλων και Νομικής Προστασίας) που μπορείς να συνδυάσεις με αυτό. Στόχος της είναι να μπορείς να βρεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου και τον προϋπολογισμό σου. Με την ίδια φιλοσοφία, ξεκίνησε την ασφάλεια με ακρίβεια ημέρας – η πρώτη ασφαλιστική στην Ευρώπη – καταργώντας το μοντέλο 6μηνων και ετήσιων συμβολαίων. Στην Hellas Direct μπορείς να διαλέξεις ασφάλεια από 30 έως 365 ημέρες, ανάλογα με το ποσό που θέλεις να διαθέσεις.

Και είναι η μοναδική ασφαλιστική που σε περίπτωση ατυχήματος, αναλαμβάνει η ίδια από την αρχή την εξυπηρέτηση. Έφτιαξε μία ομάδα που λειτουργεί 24/7 για να επικοινωνεί απευθείας μαζί της ο οδηγός από το σημείο του ατυχήματος. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρία καταγράφει με ακρίβεια το περιστατικό, καταχωρεί real time τη δήλωση και ξεκινά επί τόπου τη διαδικασία πληρωμής: Ο μέσος χρόνος αποζημίωσης για το 50% των ζημιών της είναι 1 ημέρα! Πρόσφατα διακρίθηκε ως μία από τις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη για το 2019, από τους Financial Times. Το 2019 βραβεύτηκε για δεύτερη φορά ως Best Workplace από το Great Places to Work.

Δείτε εδώ τα προϊόντα ασφάλισης της Hellas Direct μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της εταιρείας

Comple.gr

To Comple.gr, δημιουργήθηκε στις αρχές του 2015 από την ομάδα της Mynet Insurance, με εμπειρία πάνω από 25 χρόνια στην ασφαλιστική αγορά. Αποτελείται από πιστοποιημένους συμβούλους και προσφέρει ασφαλίσεις για παντός είδους όχημα. Ειδικότερα, μέσα από το site της εταιρείας προσφέρεται:

•Σύγκριση ανάμεσα σε 24 ασφαλιστικές εταιρείες
•Απλή & γρήγορη διαδικασία έκδοσης συμβολαίου
•Άριστα επίπεδα εξυπηρέτησης
•Συναλλαγές με απόλυτη ασφάλεια

Παράλληλα, μπορείς να κάνεις ασφάλεια αυτοκινήτου με ετήσια διάρκεια και έκπτωση 15%, ενώ στην περίπτωση αγροτών, ανέργων, δημοσίων υπαλλήλων και ενστόλων η εν λόγω έκπτωση μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 25%.

Insurance Per Day

Το Insurance Per Day (IPD) είναι μία τηλεφωνική υπηρεσία που σου δίνει τη δυνατότητα να ασφαλίσεις το όχημά σου με ακρίβεια ημέρας. Ειδικότερα προσφέρει:

•Διάρκεια ασφαλιστηρίου συμβολαίου από 1 έως και 365 ημέρες. Θέλεις ασφάλεια αυτοκινήτου για μία ημέρα; Ασφάλεια για μία εβδομάδα; Ασφάλεια με το μήνα;
•Ασφαλίζεσαι με όσα χρήματα θέλεις και μπορείς να διαθέσεις
•Δε χρειάζεται να έχεις πιστωτική κάρτα, μπορείς να επιλέξεις όποιον τρόπο πληρωμής θέλεις
•Υπολογίζεις την ασφάλιση του αυτοκινήτου ή της μηχανής σου στα μηνιαία σου έξοδα

Επισκεφτείτε εδώ το site της εταιρείας και συγκρίνετε τιμές μεταξύ 24 ασφαλιστικών εταιρειών