Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Kia XCeed: Πώς κάνει τη διαφορά στα μικρομεσαία SUV;

Ελλάδα 23:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Kia XCeed: Πώς κάνει τη διαφορά στα μικρομεσαία SUV;

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Kia XCeed: Πώς κάνει τη διαφορά στα μικρομεσαία SUV;

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

H Kia αφουγκράστηκε σωστά το πνεύμα της εποχής και κατασκεύασε ένα ξεχωριστό crossover.

Advertisement
Advertisement

Τι εννοούμε όμως όταν λέμε “ξεχωριστό”; Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδιασμού της μάρκας στη Φρανκφούρτη δημιούργησε το XCeed, καταφέρνοντας να “παντρέψει” δύο κόσμους με τον καλύτερο τρόπο.

Το Kia XCeed συνδυάζει τόσο την πρακτικότητα ενός SUV όσο και το σπορ χαρακτήρα και τα δυναμικά στοιχεία ενός hatchback. Το αποτέλεσμα τοποθετείτε στην μικρομεσαία κατηγορία των SUV/Crossover και προκαλεί άξια μεγάλη αίσθηση σε πέντε τομείς, που αναλύουμε παρακάτω.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιασμός

Η σχεδίαση του XCeed ξεκίνησε από μια… λευκή κόλλα χαρτιού, μιας και η μόνη “συγγένεια” που έχει με το απλό Ceed είναι οι εμπρός πόρτες. H Κia έδωσε λοιπόν μεγάλη βαρύτητα στο εξωτερικό design του μοντέλου, κρατώντας την δυναμικότητα ενός hatchback, ενώ παράλληλα έχει την κατάλληλη απόσταση από το έδαφος (έως και 184 mm) για να ξεφεύγει από τα εμπόδια που ίσως βρει στο δρόμο του. Aναμφίβολα, η κομψή και σύγχρονη σχεδίαση αντιπροσωπεύει μια εναλλακτική, σπορ επιλογή σε σχέση με τα παραδοσιακά SUV που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό του, ο οδηγός κάθεται σε μια πιο σπορ θέση οδήγησης σε σχέση με ενός παραδοσιακού ψηλού SUV, γεγονός που γίνεται αντιληπτό από την πρώτη στιγμή. H σύγχρονη αρχιτεκτονική των άλλων εκδόσεων του Ceed είναι εμφανέστατη, με μια εντυπωσιακή κεντρική κονσόλα προσανατολισμένη ελαφρώς προς τον οδηγό, ενώ το Κia XCeed έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να διαθέτει τους χώρους για επιβάτες και αποσκευές ενός SUV σε ένα πιο σπορ αμάξωμα με μικρότερο αποτύπωμα. Κερασάκι στην τούρτα, ο μεγάλος χώρος αποσκευών (426 lt.) χάρη στον μεγαλύτερο πίσω πρόβολο.

Advertisement

Τεχνολογία

Το σύνολο προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας του νέου Kia XCeed το καθιστούν αυτόματα ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Όλες αυτές οι τεχνολογίες και τα συστήματα είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να κάνουν την κάθε στιγμή πίσω από το τιμόνι του XCeed απολαυστική, ασφαλέστερη και λιγότερο αγχωτική. Μάλιστα, το Kia XCeed είναι ένα από τα πρώτα οχήματα στην Ευρώπη που προσφέρουν το καινοτόμο σύστημα τηλεματικής UVO Connect, με πλήρη συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε ένα ευρύ πεδίο πληροφοριών μέσω της οθόνης αφής και του/ των smartphone.

Advertisement

Κινητήρες

Το Kia XCeed διαθέτει μια σειρά από αποδοτικά υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα προσφέροντας στους αγοραστές διάφορες επιλογές για να ικανοποιήσουν κάθε τους ανάγκη και απαίτηση. Σύντομα, η μηχανολογική γκάμα του XCeed θα εμπλουτιστεί με ένα plug-in υβριδικό σύνολο. Πιο συγκεκριμένα, το XCeed προσφέρεται με κινητήρες 1.0 T-GDI 100 ίππων και 172 Nm ροπής, 1.4 T-GDI 140 ίππων και 242 Nm ροπής και τον ισχυρό 1.6 T-GDI των 204 ίππων και 265 Nm ροπής. Από πλευράς diesel διατίθεται με έναν 1.6 Smartstream απόδοσης 115 PS ή 136 PS.

Advertisement

Εγγύηση

Η παραγωγή του νέου Kia XCeed βρίσκεται στη Ζιλίνα της Σλοβακίας, στην ίδια γραμμή παραγωγής με το πεντάθυρο Kia Ceed, το Ceed Sportswagon και το ProCeed. Κατασκευασμένο αποκλειστικά για την Ευρώπη και καλύπτεται από τη μοναδική εγγύηση 7 ετών ή 150.000 χλμ.