Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η νέα BMW X1 xDrive25e στη Σπανός Α.Ε. (video)

Ελλάδα 1:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα BMW X1 xDrive25e στη Σπανός Α.Ε. (video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η νέα BMW X1 xDrive25e στη Σπανός Α.Ε. (video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η Plug-in Hybrid έκδοση της BMW X1 μπαίνει στην πρίζα, μειώνοντας το αποτύπωμα των ρύπων της μάρκας, ενώ μπορεί να ταξιδέψει έως και 52 χιλιόμετρα… ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Η ολοκαίνουργια BMW X1 xDrive25e σάς βάζει στην… πρίζα και μπορείτε να τη δείτε στη Σπανός Α.Ε.

Η υβριδική Χ1 βρίσκεται ήδη στη χώρα μας και προσφέρεται χαρίζοντας πολλά πλεονεκτήματα, όπως η τετρακίνηση και η χαμηλή κατανάλωση, προστατεύοντας -παράλληλα- το περιβάλλον.

Η “πηγή” του καλού
Η BMW X1 xDrive25e χρησιμοποιεί έναν 3κύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων τοποθετημένο κλασικά στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, έναν ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος, καθώς και το αυτόματο κιβώτιο Steptronic που στέλνει τη δύναμη του μοτέρ βενζίνης στους εμπρός τροχούς, μαζί με ένα μονοτάχυτο «κιβώτιο» που στέλνει τη δύναμη του ηλεκτρικού μοτέρ πίσω.

Advertisement
Advertisement

Κατά συνέπεια, όταν λειτουργεί μόνο ο βενζινοκινητήρας η X1 xDrive25e είναι προσθιοκίνητη, όταν λειτουργεί μόνο ο ηλεκτροκινητήρας είναι πισωκίνητη, ενώ συνδυαστικά γίνεται τετρακίνητη.

Η ηλεκτρική ισχύς παρέχεται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία διαθέτει ωφέλιμη χωρητικότητα 8,8 kWh. Η φόρτισή της μπορεί να γίνει από εξωτερική πηγή και απαιτεί 5 ώρες σε μια απλή πρίζα ή 3,2 ώρες σε έναν AC φορτιστή 3,7 kWh. Παράλληλα, η X1 xDrive25e εφοδιάζεται με μικρότερο ρεζερβουάρ βενζίνης συγκριτικά με τις «συμβατικές» εκδόσεις, το οποίο έχει χωρητικότητα 36 λίτρων, για λόγους εξοικονόμησης χώρου αλλά και βάρους.

Advertisement

Η ηλεκτρική διάσταση της BMW X1 xDrive25e προσφέρει τη μοναδική εμπειρία ηλεκτροκίνησης για έως 52 χλμ. (WLTP) μέσω της μπαταρίας υψηλής τάσης μικτής χωρητικότητας 10 kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα 8,8 kWh).

Advertisement

Oι καθημερινές διαδρομές μπορούν να πραγματοποιούνται απόλυτα οικονομικά, αθόρυβα και με μηδενικούς ρύπους, με ταχύτητες έως και 135 χλμ./ώρα (MAX eDrive). Και στο υβριδικό πρόγραμμα λειτουργίας (AUTO eDrive) η κίνηση μπορεί να πραγματοποιείται με χρήση αποκλειστικά της ηλεκτρικής ενέργειας, με τη διαφορά ότι από ένα επίπεδο ταχύτητας και πάνω (90 χλμ./ώρα) ενεργοποιείται και ο βενζινοκινητήρας.

Επιπλέον, σημαντικό προτέρημα είναι ο μηδενικός φόρος της plug-in υβριδικής X1, εφόσον πρόκειται για εταιρική χρήση, αποτελώντας την ιδανική πρόταση για το επόμενο εταιρικό σας αυτοκίνητο.

Advertisement

Αποκτήστε την τώρα με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα BMW Electrified All Inclusive 5,9%.

Η νέα BMW X1 xDrive25e σάς περιμένει να τη γνωρίσετε και να την οδηγήσετε στη Σπανός Α.Ε.