Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Αγοράζοντας ηλεκτρικό μοντέλο με Leasing: Οι καλύτερες προτάσεις της αγοράς

Ελλάδα 8:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγοράζοντας ηλεκτρικό μοντέλο με Leasing: Οι καλύτερες προτάσεις της αγοράς

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Αγοράζοντας ηλεκτρικό μοντέλο με Leasing: Οι καλύτερες προτάσεις της αγοράς

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Η ηλεκτροκίνηση συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας και κεντρίζει το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών. Ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα «Deals» στο leasing ηλεκτρικών οχημάτων που μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά.

Advertisement
Advertisement

 

Η ηλεκτροκίνηση στα αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά αποτελεί γεγονός και σίγουρα τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν το χαμηλότερο κόστος χρήσης σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά μοντέλα ενώ παράλληλα δεν προκαλούν περαιτέρω μόλυνση της ατμόσφαιρας αφού δεν εκπέμπουν CO2 ή βλαβερά μικροσωματίδια. Στην Ελλάδα εξαιτίας του προβλήματος που έχει διαπιστωθεί στον γηρασμένο στόλο των οχημάτων το κράτος αποφάσισε να επιδοτήσει με χρήματα ή φοροαπαλλαγές την αγορά ή μακροενοικίαση των ηλεκτρικών και των plug-in υβριδικών μοντέλων.
Μάλιστα οι όμιλοι με εταιρικούς στόλους οχημάτων τυγχάνουν και των δύο προνομίων αν αντικαταστήσουν τα οχήματά τους με ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά καθώς δικαιούνται και την χρηματική επιδότηση αλλά και τις υψηλές φοροαπαλλαγές ενώ στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης του στόλου των οχημάτων που θα τους δημιουργήσει επιπλέον ρευστότητα.

Advertisement
Advertisement

Να τονίσουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης αφορούν εταιρικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και μικρά van. Σε αυτό το εντελώς διαφορετικό περιβάλλον φαίνεται ότι οι μεγάλοι όμιλοι και επιχειρήσεις προσαρμόζονται άμεσα και είναι ξεκάθαρο πως τα ηλεκτροκίνητα αλλά και τα plug-in υβριδικά οχήματα βρίσκονται στα άμεσα επενδυτικά τους σχέδια με απώτερο στόχο να μειώσουν στο ελάχιστο το κόστος χρήσης του στόλου των οχημάτων τους και επιπλέον να έχουν μεγάλες φοροαπαλλαγές. Ωστόσο επειδή ακόμη το θέμα της ηλεκτροκίνησης δεν είναι ευρέως γνωστό πολλές εταιρείες δεν γνωρίζουν ποια είναι τα πραγματικά οφέλη από το Leasing αυτοκινήτων, ποιο είναι το ποσό επιδότησης για την εκμίσθωση ηλεκτρικού οχήματος, ποιες είναι οι προϋποθέσεις απόκτησης στόλου ηλεκτρικών οχημάτων, ποιες είναι οι φοροαπαλλαγές από τη χρήση «καθαρών» αυτοκινήτων και vans, ποιες εταιρείες Leasing συνδυάζουν την καλύτερη σχέση τιμής-υπηρεσιών, ποια μοντέλα μπορεί να βρει κάποιος στην αγορά; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που απαντώνται στο αναλυτικό αφιέρωμα που ετοιμάζει το Newsauto. Ένας πλήρης οδηγός αγοράς για όλους τους υποψήφιους αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων μέσω Leasing.

Οφέλη Leasing
To Leasing αποτελεί μια αξιόπιστη και πολύ χρήσιμη λύση για τις εταιρείες που διαθέτουν στόλους οχημάτων, για τους επαγγελματίες που θέλουν ένα όχημα εργαλείο για τη δουλειά τους χωρίς να έχουν το άγχος της ακινητοποίησης από βλάβη αλλά και τους ιδιώτες που επιθυμούν να κάνουν χρήση χωρίς να δεσμεύσουν μια περιουσία για να αγοράσουν κάποιο όχημα. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το Leasing περιλαμβάνονται η απαλλαγή από δαπάνες χρήσης όπως τα Τέλη Κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα, η συντήρηση αλλά και η αλλαγή ελαστικών, η υψηλότερη ρευστότητα καθώς δεν δαπανείται μια περιουσία για την αγορά οχημάτων, μικτή ασφαλιστική κάλυψη, αντικατάσταση οχήματος σε περίπτωση βλάβης, αλλαγή οχήματος με νέο μετά τη λήξη της μίσθωσης και κανένα κόστος για σερβις.

Advertisement

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 η νέα νομοθεσία φέρνει και επιπλέον οφέλη για τους χρήστες εταιρικών οχημάτων. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι φορολογικές επιβαρύνσεις είναι μηδενικές ενώ σε κάποιες άλλες είναι πολύ χαμηλότερες. Ειδικότερα ο νέος νόμος εξορθολόγησε τη φορολογία στη χρήση εταιρικών οχημάτων καθώς πλέον ο υπολογισμός της αξίας παραχώρησης με βάση πάντα τη Λιανική Τιμή Προ Φόρων (ΛΤΠΦ) του οχήματος γίνεται κλιμακωτά και όχι με βάση έναν και μόνο συντελεστή, όπως συνέβαινε πριν με αποτέλεσμα να μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις.

Advertisement

Επίσης όσοι επιλέξουν κάποιο ηλεκτρικό ή Plug-in υβριδικό μοντέλο με Αξία Λιανικής προ Φόρων έως 40.000 ευρώ και εκπομπές CO2 έως 50 γραμμάρια/χλμ. απαλλάσσονται από την επιβάρυνση στο εισόδημά τους οπότε είναι και μηδενική η φορολογία τους. Όσον αφορά στις επιδοτήσεις από το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά οι εταιρείες μπορούν να γλιτώσουν αρκετά χρήματα καθώς επιδοτείται η απόκτηση έως και τριών οχημάτων (6 οχήματα στα νησιά) με το ποσό έως των 5.500 ευρώ ή 15% της Αξίας Λιανικής προ Φόρων έως 50.000 ευρώ για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και υπάρχει και πρόγραμμα προαιρετικής απόσυρσης παλαιού οχήματος ύψους 1.000 ευρώ.

Όσες εταιρείες ενδιαφέρονται για κάποιο ηλεκτρικό van θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ύψος της επιδότησης ανέρχεται έως 5.500 ευρώ ή 15% της Αξίας Λιανικής προ Φόρων έως 50.000 ευρώ και επίσης υπάρχει προαιρετική απόσυρση παλαιού οχήματος ύψους 1.000 ευρώ. Αν κάποιοι θέλουν ηλεκτρικό υβριδικό επαγγελματικό όχημα τότε η επιδότηση από το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά μειώνεται σε έως 4.000 ευρώ ή 15% της Αξίας Λιανικής προ Φόρων έως 50.000 ευρώ και επίσης υπάρχει προαιρετική απόσυρση παλαιού οχήματος 1.000 ευρώ. Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να αποκτήσουν κάποιο ηλεκτρικό δίκυκλο ή τρίκυκλο η επιδότηση ανέρχεται σε έως 800 ευρώ ή στο 20% επί της Αξίας του οχήματος και επίσης υπάρχει προαιρετική απόσυρση παλαιού οχήματος 400 ευρώ.

Το Newsauto.gr δίνει την ευκαιρία στις εταιρείες χρονομίσθωσης να αναδείξουν τα νέα τους προϊόντα και ο αναγνώστης να μπορεί να πραγματοποιήσει την επιλογή του καθώς θα του έχουν λυθεί όσες απορίες έχει για το Leasing ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή van αλλά και για τα οφέλη που θα αποκομίσει από τη χρονομίσθωση ενός στόλου «καθαρών» οχημάτων. Ακολουθούν οι καλύτερες προσφορές της αγοράς με αλφαβητική σειρά.

Advertisement