Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault

Renault Clio: Ασφαλές σαν… φρούριο

Ελλάδα 14:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Clio: Ασφαλές σαν… φρούριο

Renault

Renault Clio: Ασφαλές σαν… φρούριο

Renault

Με εξελιγμένη τεχνολογία και κορυφαία ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας πρωταγωνιστεί στην κατηγορία του.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Renault Clio είναι το πιο εξελιγμένο μοντέλο της κατηγορίας του. Διαθέτει κορυφαία συστήματα υποβοήθησης οδήγησης/ασφάλειας και έτσι αναδεικνύεται ως η κορυφαία επιλογή.

Βασισμένο στην τελείως καινούρια πλατφόρμα «CMF-B» και σχεδιασμένο με βάση την αρχή της «Εξέλιξης και Επανάστασης», το νέο Renault Clio θέτει νέους κανόνες, με πιο ώριμη σχεδίαση αμαξώματος, ένα πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό και φυσικά κορυφαία ασφάλεια καθώς είναι εξοπλισμένο με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.Αλλά ποιες είναι οι εξελιγμένες τεχνολογίες που εκφράζουν την πρωτοπορία σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας; Παρακάτω αναλύονται οι πιο βασικές από αυτές:

Renault_Clio2

Advertisement
Advertisement

Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης Renault Easy Drive

Το νέο Clio διαθέτει την πιο πλήρη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης στην κατηγορία του. Στόχος αυτών είναι η απλοποίηση της, η ενίσχυση του βαθμού ασφαλείας και η απόλυτη εξασφάλιση του οδηγού ακόμα και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αποτέλεσμα και αυτών είναι η κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές ασφαλείας του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP κατά τις οποίες το Clio διακρίθηκε για την κορυφαία ασφάλεια που προσφέρει σε ενήλικες και παιδιά, πρωταγωνιστώντας στην ασφάλεια πεζών και την πληρότητα συστημάτων ασφαλείας από τη βασική του έκδοση. Τα συστήματα αυτά χωρίζονται σε τρείς ενότητες: Οδήγηση, Ασφάλεια και Παρκάρισμα.

 

Advertisement

Renault_Clio_Safety

Οδήγηση: Υποβοήθηση σε Αυτοκινητόδρομο και Μποτιλιάρισμα (Highway & Traffic Jam Companion)
Πρόκειται για ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης 2ου επιπέδου που βελτιώνει αισθητά το επίπεδο άνεσης στην οδήγηση. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο EDC, το σύστημα ελέγχει την ταχύτητα του αυτοκινήτου και διατηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα φροντίζοντας ταυτόχρονα να διατηρεί το αυτοκίνητο στο μέσον της επιλεγμένης λωρίδας κυκλοφορίας.

Advertisement

Renault_Clio_Safety1

Ενεργό Cruise Control (με λειτουργία Stop & Go Adaptive Cruise Control)
Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο EDC, το σύστημα διατηρεί αυτόματα μία ελάχιστη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Αυτή η απόσταση – ή καλύτερα ο χρόνος που μεσολαβεί για την κάλυψή της – μπορεί να ρυθμιστεί από τον οδηγό.

Αυτόματη Εναλλαγή Φώτων Υψηλής Σκάλας

Advertisement

Το σύστημα αλλάζει αυτόματα μεταξύ φώτων πορείας και προβολέων ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας και φωτεινότητας του περιβάλλοντος.

Renault_Clio_Safety3

Ενεργό Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Active Emergency Brake)
Βασικός εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις του Clio, το σύστημα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με λειτουργία αναγνώρισης ποδηλατών και πεζών ακόμα και το βράδυ, μεγιστοποιεί το επίπεδο ασφαλείας προειδοποιώντας τον οδηγό για επικίνδυνες καταστάσεις και έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει και τα φρένα σε περίπτωση που δεν υπάρξει η αντίδραση από εκείνον.
Δείτε πώς λειτουργεί το ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης:

Αναγνώριση Πινακίδων Οδικής Σήμανσης και Ενημέρωση Τήρησης Ορίων Ταχύτητας (Traffic Sign Recognition with Speed Alert)
Βασικός εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις του Clio, το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό για τα όρια ταχύτητας και προτρέπει για την τήρησή τους. Επίσης, συνδυάζει τη λειτουργία ανάγνωσης των πινακίδων οδικής σήμανσης με τα δεδομένα του GPS για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια.
Δείτε πώς λειτουργεί το σύστημα:

Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Από τη Λωρίδα και Υποβοήθησης Διατήρησης Πορείας (Lane Departure Warning System and Lane Keeping Assist)
Βασικός εξοπλισμός σε όλα τα Clio, το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό και διορθώνει την πορεία του αυτοκινήτου σε περίπτωση που αυτό διασχίσει τη διαγράμμιση των ορίων μίας λωρίδας χωρίς προηγουμένως να έχει ενεργοποιηθεί το αντίστοιχο φλας.

Renault_Clio_Safety4

Ειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning)
Με τη χρήση ραντάρ, καταγράφει την ταχύτητα και τη θέση των αυτοκινήτων που βρίσκονται στις τυφλές γωνίες του οδηγού.
Δείτε πώς λειτουργεί η ειδοποίηση τυφλού σημείου: