Live Κίνηση
Περισσότερα
RANGE_ROVER_2024

Range Rover Velar: Όταν η φινέτσα συναντά την καινοτομία

Ελλάδα 6:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Range Rover Velar: Όταν η φινέτσα συναντά την καινοτομία

RANGE_ROVER_2024

Range Rover Velar: Όταν η φινέτσα συναντά την καινοτομία

RANGE_ROVER_2024

Το Νέο Range Rover Velar αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα της σύγχρονης πολυτέλειας και της αυτοκινητιστικής καινοτομίας, ενσαρκώνοντας την ουσία της εκλέπτυνσης και της φινέτσας.

Advertisement
Advertisement

Τι είναι άραγε η πολυτέλεια στις μέρες μας; Είναι απλά ένας τίτλος τιμής και μία στατική αξία; Ή μήπως αποτελεί και αυτή μία διαρκώς εξελισσόμενη έννοια η οποία ακολουθεί τις γενικότερες κοινωνικές αλλαγές και ενσωματώνει τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Για την Range Rover η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Η σύγχρονη αντίληψη για την πολυτέλεια δεν αφορά μόνο την χλιδή, αλλά ενσωματώνει έννοιες όπως η καινοτομία, οι επιδόσεις και η βιωσιμότητα.

Το νέο Range Rover Velar αποτελεί την επιτομή αυτής της εξέλιξης, προσφέροντας ένα συναρπαστικό μείγμα σύγχρονης πολυτέλειας και τεχνολογίας αιχμής, επαναπροσδιορίζοντας την εμπειρία του πολυτελούς SUV.

Advertisement
Advertisement

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του Velar αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Range Rover να τιμά πρώτα από όλα την μεγάλη παράδοσή της, ανοίγοντας διαρκώς νέους δρόμους στην αισθητική των αυτοκινήτων της.

Οι καθαρές γραμμές, τα σμιλευμένα περιγράμματα και η εμβληματική αιωρούμενη οροφή του δημιουργούν μια εντυπωσιακή παρουσία στο δρόμο.

Η νέα μάσκα, μαζί με τα εξαιρετικά λεπτά φωτιστικά σώματα Pixel LED με τις απίστευτες δυνατότητες, προσδίδουν στο Velar μια ξεχωριστή και μοντέρνα εμφάνιση, ενώ οι χωνευτές αναδιπλούμενες χειρολαβές των θυρών συμπληρώνουν το κομψό προφίλ του.

Advertisement

Στο πίσω μέρος, οι «χυτές» κομψές γραμμές και ο νέος κάτω προφυλακτήρας ενισχύουν τις αναλογίες του οχήματος οι οποίες ξεχειλίζουν από αυτοπεποίθηση και δυναμισμό.

Στο σαλόνι του Velar υποδέχεται τον οδηγό μια καμπίνα που αποπνέει πολυτέλεια και μοναδική αισθητική.

Advertisement

Το εσωτερικό διαθέτει μια τολμηρή αλλά κομψή σχεδίαση, με υλικά υψηλής ποιότητας και εξονυχιστική προσοχή στη λεπτομέρεια. Χαρακτηριστικό δείγμα είναι η μινιμαλιστική και γεμάτη σχεδιαστική φινέτσας κεντρική κονσόλα η οποία όμως διαθέτει υψηλή πρακτικότητα χάρη στους μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους ενώ ενσωματώνει και μία βάση για ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η νέα ενιαία αιωρούμενη κυρτή γυάλινη οθόνη αφής 11,4 ιντσών, η οποία ενσωματώνεται άψογα στην κεντρική κονσόλα, παρέχοντας διαισθητικό έλεγχο όλων των λειτουργιών του οχήματος.

Το Velar προσφέρει μια επιλογή καμπίνας χωρίς δέρμα, αναδεικνύοντας καινοτόμα υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, παρέχοντας μια σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής πολυτέλειας.

Advertisement

Στην αυτή την κορυφαία αίσθηση πολυτέλειας συμβάλλουν ακόμα περισσότεροι οι επιλογές σε διάφορα φινιρίσματα ξύλου, τα εξαιρετικά καθίσματα με λειτουργία μασάζ και πάνω από 20 ρυθμίσεις, καθώς και η τεράστια ηλιοροφή που καλύπτει όλη σχεδόν την επιφάνεια του αυτοκινήτου, γεμίζοντας με φως και ευεξία τους επιβάτες του.

Το Velar είναι εξοπλισμένο με μια πλήρη σειρά τεχνολογιών αιχμής που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την άνεση, την ευκολία και την ασφάλεια.

Το σύστημα infotainment Pivi Pro νέας γενιάς παρέχει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε μια σειρά online εφαρμογών, για τις οποίες υπάρχει η δυνατότητα και διαρκών Over The Air ενημερώσεων.

Το σύστημα υποστηρίζει τα ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ η ενσωμάτωση του Amazon Alexa επιτρέπει τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών χωρίς χέρια με φωνητικές εντολές.

Η κεντρική οθόνη συνδυάζεται με την αντίστοιχη Interactive Driver Display των 12,3 ιντσών, η οποία υποκαθιστά τον πίνακα οργάνων και επιτρέπει στον οδηγό να εξατομικεύει τις πληροφορίες που θεωρεί απαραίτητες για το ταξίδι του όπως αλλά και να προβάλλει τις πιο σημαντικές από αυτές στο μεγάλο head-up display.

Επιπλέον, το Velar διαθέτει την πιο αθόρυβη καμπίνα στην κατηγορία του, χάρη σε τεχνολογίες όπως η Ενεργή Ακύρωση Οδικού Θορύβου. Ενώ για την ποιότητα του αέρα φροντίζει ένα εξελιγμένο σύστημα καθαρισμού που μειώνει τα μικροσωματίδια που κυκλοφορούν μέσα στο σαλόνι.

Επιπλέον, το Velar προσφέρει μια σειρά χαρακτηριστικών υποβοήθησης οδηγού, όπως σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, προσαρμοζόμενο cruise control, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείο, ειδοποίηση για ενδεχόμενο πίσω σύγκρουσης και πολλά ακόμα.

Για ακόμα μεγαλύτερη άνεση στην κυκλοφορία στην πόλη προσφέρεται σύστημα κάμερας 3D surround-view, αλλά και συστήματα όπως σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης εμπρός και πίσω που διευκολύνει τους ελιγμούς ή το σύστημα παρακολούθησης της οπίσθιας κίνησης που ανιχνεύει τους κινδύνους όταν ο οδηγός αφήνει την θέση παρκαρίσματος.

Το Range Rover Velar προσφέρει ένα πλήθος από επιλογές εξατομίκευσης. Από τα χρώματα του αμαξώματος μέχρι τα υλικά εσωτερικής διακόσμησης, το πολυτελές SUV προτείνει ένα ευρύ φάσμα επιλογών που ταιριάζουν στα ατομικά γούστα και προτιμήσεις.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία επιπέδων εξοπλισμού, όπως το Velar S, το Dynamic SE, το Dynamic HSE και το Autobiography, το καθένα από τα οποία προσφέρει το δικό του μοναδικό μείγμα πολυτέλειας και επιδόσεων.

Κάτω από το καπό, το Velar διατίθεται μια σειρά προηγμένων επιλογών κίνησης που ταιριάζουν στις ανάγκες κάθε οδηγού.

Η plug-in ηλεκτρική υβριδική παραλλαγή διαθέτει μια διευρυμένη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία οδήγησης έως και 64 km, χάρη σε ένα επανασχεδιασμένο πακέτο μπαταριών χωρητικότητας 19,2 kWh η οποία φορτίζει σε μόλις 30 λεπτά.

Παράλληλα, οι εξαιρετικά προηγμένοι κινητήρες βενζίνης και ντίζελ διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία, προσφέροντας εντυπωσιακές επιδόσεις και οικονομία καυσίμου.

Τα προηγμένα συστήματα πλαισίου και ανάρτησης, όπως η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση και το Adaptive Dynamics, εξασφαλίζουν μια άνετη και ασφαλή οδήγηση, είτε ταξιδεύετε στον αυτοκινητόδρομο είτε αντιμετωπίζετε εκτός δρόμου εδάφη.

Είτε οδηγείτε στους δρόμους της πόλης είτε ξεκινάτε μακρινά ταξίδια, το Velar προσφέρει μια δυναμική οδηγική εμπειρία, κινούμενο με εξαιρετική φινέτσα και ικανότητες που εντυπωσιάζουν σε κάθε είδους έδαφος.

Συνοψίζοντας, το Range Rover Velar είναι ένα μία κορυφαία στιγμή της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας, συνδυάζοντας την πολυτέλεια, τις επιδόσεις και την τεχνολογία σε απόλυτη αρμονία.

Με την κομψή σχεδίαση, τα προηγμένα χαρακτηριστικά και την κορυφαία οδηγική εμπειρία, το Velar θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για τα μεσαίου μεγέθους luxury SUV, επιβεβαιώνοντας τη θέση της Range Rover ως ηγέτη στην αγορά πολυτελών αυτοκινήτων.