Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Φεύγει από τη McLaren o Hamilton (updated)

Ελλάδα 9:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φεύγει από τη McLaren o Hamilton (updated)

ΑΓΩΝΕΣ

Φεύγει από τη McLaren o Hamilton (updated)

ΑΓΩΝΕΣ

Κι όμως το τόλμησε! Ο Λούις Χάμιλτον αποφάσισε να υπογράψει στη Mercedes AMG για την επόμενη τριετία, αφήνοντας τη McLaren, στην οικογένεια της οποίας βρισκόταν τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια! Ο Σέρχιο Πέρεζ στη θέση του! Η απόφαση που προκάλεσε αίσθηση και φέρνει τα πάνω κάτω στο μεταγραφικό παζάρι, ήρθε με γνώμονα τόσο οικονομικό όσο και αγωνιστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 θα αμείβεται με 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (ίσως και περισσότερα), θα έχει ειδικά bonus βάσει αποτελεσμάτων, θα έχει απόλυτη ελευθερία προσωπικών χορηγιών και φυσικά, καθεστώς Νο1 οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Στο πλευρό του θα έχει τον Νίκο Ρόζμπεγκ με το μέλλον του Μίκαελ Σουμάχερ να παραμένει αβέβαιο. Πιθανότατα θα παραμείνει στην ομάδα σε κάποιο διοικητικό πόστο αν και υπήρξε σενάριο που τον συνέδεσε με τη Sauber (το οποίο και δεν πιστεύουμε).

Εκεί η θέση του Πέρεζ μένει κενή αφού ο ταλαντούχος Μεξικανός γίνεται κάτοικος Μεγάλης Βρετανίας και ενώνει τις δυνάμεις του με τον Τζένσον Μπάτον. Πιθανότερος αντικαταστάτης του στη ελβετική ομάδα, είναι ο Χάιμε Αλγουερσουάρι, δοκιμαστής φέτος της Pirelli και επίσημος οδηγός παλαιότερα της Scuderia Toro Rosso.

Όπως είναι εύλογο, η απόφαση αυτή του Χάμιλτον φέρνει τα πάνω κάτω στη φόρμουλα 1, αλλάζοντας άρδην την εικόνα ενόψει 2013. Από το 2007 που ο 27χρονος έκανε ντεμπούτο με τη McLaren, πανηγύρισε 1 τίτλο, 20 νίκες, 24 pole positions και 48 βάθρα.

Advertisement
Advertisement

Τις επόμενες ώρες αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις τόσο από τη McLaren όσο κι από τη Mercedes AMG. Μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto, στη πορεία της ημέρας θα σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις…

 

[nggallery id=610]