Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WTCC: To Σπα βάφτηκε στα χρώματα της Citroen

Ελλάδα 10:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WTCC: To Σπα βάφτηκε στα χρώματα της Citroen

ΑΓΩΝΕΣ

WTCC: To Σπα βάφτηκε στα χρώματα της Citroen

ΑΓΩΝΕΣ

Η κυριαρχία των Γάλλων συνεχίστηκε στο Βέλγιο, με τους Muller και Lopez να μοιράζονται τις νίκες. Τα Citroen C-Elysee αποδείχτηκαν ταχύτερα του ανταγωνισμού και στο Σπα. Εκκινώντας από την pole position στον πρώτο αγώνα, ο Yvan Muller έφθασε στην 4η φετινή του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

H Citroen Racing μονοπώλησε το βάθρο, με τους Jose Maria Lopez και Sebastien Loeb να συμπληρώνουν το 1-2-3. Ο Αργεντίνος εξασφάλισε τη 2η θέση στον τελευταίο γύρο, όταν προσπέρασε τον εννέα φορές πρωταθλητή του WRC. Τέταρτος ήταν ο Gianni Morbidelli με Chevrolet Cruze, ενώ κυριαλεκτικά πάνω στο νήμα, ο Tom Coronel με το Cruze «έκλεψε» την 5η θέση από τον Tiago Monteiro (Honda Civic).

Πιο ενδιαφέρον ήταν ο δεύτερος αγώνας, χάρη στη διάταξη του grid. Η ταχύτητα όμως των Citroen ήταν αυτή που έκρινε την τελική κατάταξη. Ο Lopez πήρε μία ακόμη νίκη (την 5η φέτος) αν και εκκίνησε από την 8η θέση, ενώ από 10ος ο Muller τερμάτισε 2ος. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Coronel.

Advertisement
Advertisement

Στη βαθμολογία των οδηγών ο Lopez διατήρησε το προβάδισμά του (255 βαθμοί έναντι 216 του Muller), ενώ στους κατασκευαστές η Citroen παίζει… χωρίς αντίπαλο (έχει 597 βαθμούς, έναντι 392 της Honda και 202 της Lada).

Ακολουθεί… ρεπό μεγαλύτερο του ενός μήνα, πριν οι αγωνιζόμενοι μεταβούν στην Αργεντική για τον επόμενο γύρο του WTCC (2-3 Αυγούστου).