Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WTCC Σλοβακία: Η βροχή χάλασε το πάρτι (vid)

Ελλάδα 21:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WTCC Σλοβακία: Η βροχή χάλασε το πάρτι (vid)

ΑΓΩΝΕΣ

WTCC Σλοβακία: Η βροχή χάλασε το πάρτι (vid)

ΑΓΩΝΕΣ

Για πρώτη φορά από το 2005, όταν άρχισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, ματαιώθηκε αγώνας. Αιτία ήταν η δυνατή βροχή που έπεφτε όλη την μέρα στο Slovakia Ring, κοντά στην Μπρατισλάβα. Έτσι, ο δεύτερος αγώνας δε διεξήχθη ποτέ, με τις ομάδες και τους θεατές να αποχωρούν από την πίστα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Όμως και ο πρώτος αγώνας (το μεσημέρι της Κυριακής) επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την έντονη βροχόπτωση. Οι οδηγοί έκαναν παράπονα ότι ακόμη και στις ευθείες υπήρχε κίνδυνος για έξοδο και έτσι οι αγωνοδίκες έβγαλαν στον 7ο γύρο το safety car και στον 9ο κόκκινη σημαία, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί πρόσωρα ο αγώνας.

Τους βαθμούς της νίκης (καθώς είχε ολοκληρωθεί το 75% της συνολικής απόστασης του αγώνα) πήρε ο Sebastien Loeb. Ο Γάλλος έκανε καλύτερη εκκίνηση από τον team mate του στη Citroen, Jose Maria Lopez, και τέθηκε άμεσα επικεφαλής. Ο Yvan Muller (επίσης με Citroen C-Elysee) τιμωρήθηκε με υποχρεωτική διέλευση από τα pits, καθώς ξεκίνησε πριν σβήσουν τα φώτα και έτσι συμβιβάστηκε με τη 10η θέση. Πίσω από τους Loeb, Lopez τερμάτισε ο Ούγγρος Norbert Michelisz με Honda Civic, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο των νικητών.

Advertisement
Advertisement

«Πιστεύω ότι ήταν σωστή η απόφαση για διακοπή του αγώνα, καθώς η πίστα ήταν επικίνδυνη και πιθανόν τα 3/4 των οδηγών δεν θα κατάφερναν να φτάσουν στον τερματισμό», σχολίασε ο Loeb.

Με τη νίκη του, ο Loeb πέρασε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα (έχει 113 βαθμούς έναντι 138 του πρωτοπόρου Lopez), ενώ στους κατασκευαστές η Citroen αύξησε την απόστασή της από τη Honda (323 βαθμοί έναντι 204).

Οι επόμενοι δύο αγώνες του WTCC θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Μαΐου στην Αυστρία.