Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WTCC: Pole για τον Lopez στο Μαρόκο (upd)

Ελλάδα 9:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WTCC: Pole για τον Lopez στο Μαρόκο (upd)

ΑΓΩΝΕΣ

WTCC: Pole για τον Lopez στο Μαρόκο (upd)

ΑΓΩΝΕΣ

Όπως αναμενόταν, η Citroen κυριάρχησε στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές στη φετινή σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τουρισμού, καθώς ο ρυθμός της είναι αρκετά πιο γρήγορος από των ανταγωνιστών της. Όμως δεν ήταν ούτε ο Yvan Muller, ούτε ο Sebastien Loeb αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, αλλά ο Jose Maria Lopez.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο 31 ετών Αργεντίνος επικράτησε του Muller με διαφορά μόλις 18 χιλιοστών του δευτερολέπτου, χάρη στην επίδοσή του στο τελευταίο τμήμα του σιρκουί πόλης του Μαρακές, συνολικού μήκους 4,545 km. Ο χρόνος του Lopez ήταν 1:43.730 έναντι 1:43.748 του περσινού πρωταθλητή του θεσμού. Οι κριτές όμως ακύρωσαν το χρόνο του Muller στο Q3, καθώς πέρασε ευθεία ένα chicane, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 4η θέση. Έτσι ο Loeb ανέβηκε στη 2η με χρόνο 1:43.845, ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον 3ο Βρετανό Tom Chilton, που οδηγεί ένα Chevrolet Cruze.

Η σημερινή μέρα επιφύλασσε άσχημα νέα για τις Honda και Lada. O Gabriele Tarquini έμεινε εκτός συνέχειας του διημέρου, καθώς στις πρωϊνές ελεύθερες δοκιμές είχε ένα ατύχημα με το Civic, ενώ τα προβλήματα της ρωσικής ομάδας με το Granta επέτρεψαν μόνο σε έναν από τους τρεις οδηγούς της (τον James Thompson συγκεκριμένα) να περάσεις το Q2.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο αγώνες της Κυριακής (14 γύρων έκαστος) θα διεξαχθούν στις 6.15 μ.μ. και 7.15 μ.μ., αντίστοιχα.