Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WTCC: Ο Morbidelli έσπασε την κυριαρχία της Citroen

Ελλάδα 1:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WTCC: Ο Morbidelli έσπασε την κυριαρχία της Citroen

ΑΓΩΝΕΣ

WTCC: Ο Morbidelli έσπασε την κυριαρχία της Citroen

ΑΓΩΝΕΣ

Οι οδηγοί της Citroen μας είχαν συνηθίσει να μονοπωλούν το βάθρο στους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αγώνων Τουρισμού. Αυτό άλλαξε όμως στην Ουγγαρία, όπου νικητής του δεύτερου αγώνα αναδείχτηκε ο Gianni Morbidelli. Ο Ιταλός πέρασε με το Chevrolet Cruze στην εκκίνηση τον Γάλλο Hugo Valente (επίσης με Cruze) και κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή έως τον τερματισμό.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Τον Valente πέρασε και ο Πορτογάλλος Tiago Monteiro με Honda Civic, εξασφαλίζοντας τη 2η θέση. Ο Morbidelli συμμετείχε σε Grand Prix της Formula 1 τη δεκαετία του ’90 με διάφορες ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και η Ferrari. Στα 46 του χρόνια φέτος, είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία αγωνιζόμενους στο WTCC.

Όσο για τη Citroen, οι Yvan Muller και Jose Maria Lopez έκαναν το 1-2 στον πρώτο αγώνα με τα C-Elysee, όμως στο δεύτερο περιορίστηκαν στις θέσεις 5 και 6, αντίστοιχα. «Χαμηλή πτήση» για τον Sebastien Loeb, που από 3ος στο grid τερμάτισε 7ος στον πρώτο αγώνα, ενώ στο δεύτερο ήταν μόλις 9ος.

Advertisement
Advertisement

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο περσινός πρωταθλητής Yvan Muller μείωσε τη διαφορά του από τον Lopez στους 10 βαθμούς (115 έναντι 105), με το Loeb να διατηρείται στην 3η θέση με 84 βαθμούς. Ο τέταρτος γύρος του WTCC θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο (10-11 Μαΐου) στη Σλοβακία.