Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WTCC: Κυριαρχία Citroen στην επεισοδιακή πρεμιέρα

Ελλάδα 23:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WTCC: Κυριαρχία Citroen στην επεισοδιακή πρεμιέρα

ΑΓΩΝΕΣ

WTCC: Κυριαρχία Citroen στην επεισοδιακή πρεμιέρα

ΑΓΩΝΕΣ

Οι δύο πρώτοι αγώνες του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού στο σιρκουί πόλης του Μαρακές χαρακτηρίστηκαν από την ταχύτητα των Citroen C-Elysee και τα αρκετά ατυχήματα. Τις νίκες μοιράστηκαν οι Jose Maria Lopez και Sebastien Loeb, με τον Αργεντίνο να προηγείται του Γάλλου με ένα βαθμό, λόγω του ότι είχε κατακτήσει την pole position.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Σε παράταξη τερμάτισαν στον πρώτο αγώνα τα τρία C-Elysee, καθώς στην εκκίνηση ο Yvan Muller πέρασε το Chevrolet Cruze του Tom Chilton και ανέβηκε στην 3η θέση. Έτσι ο περσινός πρωταθλητής τερμάτισε πίσω από τον Lopez και τον Loeb.

Με την πρώτη δεκάδα της κατάταξης των κατατακτήριων να σχηματίζει με αντίστροφη φορά το grid στο δεύτερο αγώνα, τα τρία Citroen εκκίνησαν από την 7η (Muller), 9η (Loeb) και 10η (Lopez) θέση. Ο αγώνας άρχισε με λίγα λεπτά καθυστέρηση, μετά την αποχώρηση του James Thompson με το Lada, που οδήγησε στον επανασχηματισμό του grid. Η ρωσική ομάδα αντιμετώπισε ανυπέρβλητα μηχανικά προβλήματα με τα Lada Granta, καθώς οι περιορισμένες δοκιμές δεν επέτρεψαν την επίλυσή τους.

Advertisement
Advertisement

Η εκκίνηση ήταν καταστροφική για τους Tom Coronel και Yvan Muller. Ο Ολλανδός συγκρούστηκε με τον Μαροκινό Mehdi Bennani (Honda Civic) και στη συνέχεια κατέληξε πάνω στον τοίχο, καταστρέφοντας εντελώς το Chevrolet Cruze. Οι δύο οδηγοί κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον για τη σύγκρουση, όμως έδωσαν στη συνέχεια αμοιβαίες εξηγήσεις και η όποια μεταξύ τους παρεξήγηση λύθηκε.

Ο Bennani συνέχισε τον αγώνα, όχι όμως και o Yvan Muller, καθώς δεν μπόρεσε να αποφύγει το αυτοκίνητο του Coronel και οι ζημιές στο Citroen C-Elyseee δεν μπορούσαν να επισκευαστούν εγκαίρως. Αρχικά το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα, όμως μετά από λίγο ο αγώνας διεκόπη μέχρι να απομακρυνθούν τα αγωνιστικά και να καθαριστεί η πίστα.

Ο αγώνας ξανάρχισε και το αυτοκίνητο ασφαλείας παρέμεινε μέχρι και τον 4ο γύρο, με τον τοπικό ήρωα Bennani επικεφαλής. Ο Loeb που ήταν τρίτος, πέρασε τον Monteiro (Civic) και άρχισε να πιέζει τον Bennani. Ο πολυπρωταθλητής του WRC κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή στον 6ο γύρο, ενώ ο Bennani στη συνέχεια πέρασε υποχρεωτικά από τα pit, ως ποινή για το συμβάν με τον Coronel.

Advertisement

Με τον Loeb να απομακρύνεται, ο team mate του, Jose Maria Lopez, πέρασε στη 2η θέση. Μετά από λίγο το safety car ξαναβγήκε στην πίστα, καθώς το Cruze του Σέρβου Dusan Borkovic ακινητοποιήθηκε από μηχανικό πρόβλημα στην πίστα. Η καρό σημαία βρήκε μετά τους Loeb και Lopez τους Hugo Valente με το Cruze (3ος), Chilton (4ος) και Bennanti (5ος). «Συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα, το αυτοκίνητο είναι φανταστικό», σχολίασε ο Loeb.

Στην κατάταξη των οδηγών ο Lopez έχει 48 βαθμούς, ο Loeb 47 και ο Chilton 27. Στους κατασκευαστές, η Citroen απομακρύνθηκε με το «καλημέρα» (έχει 95 βαθμούς έναντι 57 της Honda). Επόμενοι αγώνες το προσεχές Σαββατοκύριακο (19-20 Απριλίου) στην πατρίδα του Loeb και της Citroen, τη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Πολ Ρικάρ.

Advertisement