Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WTCC: Και στην Αυστρία πανηγύρισε η Citroen

Ελλάδα 1:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WTCC: Και στην Αυστρία πανηγύρισε η Citroen

ΑΓΩΝΕΣ

WTCC: Και στην Αυστρία πανηγύρισε η Citroen

ΑΓΩΝΕΣ

Δύο ακόμη νίκες για τη γαλλική εταιρεία στο φετινό Παγκόσμια Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, που έφθασε τις 8 σε 9 αγώνες. Τα Citroen C-Elysee απέδειξαν την ταχύτητά τους και στην Αυστρία. Στα χέρια των Yvan Muller και Jose Maria Lopez πέρασαν πρώτα τη γραμμή τερματισμού, στους δύο αγώνες στο σιρκουί Salzburgring.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στον πρώτο αγώνα ο Muller υπεραμύνθηκε την pole position. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Tom Coronel με Chevrolet Cruze. Ο Ολλανδός πίεσε τον επικεφαλής της βαθμολογίας Lopez, ο οποίος έχασε το σημείο φρεναρίσματος στο πρώτο chicane του 8ου γύρου και έτσι περιορίστηκε στην 3η θέση. Ακολούθησαν οι Loeb, Monteiro, Chilton, Bennani και Tarquini.

Ο δεύτερος αγώνας σημαδεύτηκε από σύγκρουση αυτοκινήτων στον πρώτο γύρο, με τους αγωνοδίκες να βγάζουν κόκκινη σημαία και τον Muller να αναγκάζεται σε εγκατάλειψη. Στην επανεκκίνηση του αγώνα, ο Lopez ήταν στην 5η θέση, όμως περνώντας σταδιακά όλους τους προπορευόμενους, τέθηκε επικεφαλής και πανηγύρισε την 3η φετινή του νίκη. Με αυτήν αύξησε και άλλο τη διαφορά στη βαθμολογία. Έχει 179 βαθμούς, έναντι 138 του Muller και 132 του Loeb. Μαζί του ανέβηκαν στο βάθρο οι Tarquini και Monteiro, ενώ ο Loeb περιορίστηκε στην 7η θέση.

Advertisement
Advertisement

Οι επόμενοι δύο αγώνες του πρωταθλήματος θα γίνουν στη Μόσχα, στις 8 Ιουνίου.