Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WTCC: 2 στα 2 και πάλι για τη Citroen

Ελλάδα 23:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WTCC: 2 στα 2 και πάλι για τη Citroen

ΑΓΩΝΕΣ

WTCC: 2 στα 2 και πάλι για τη Citroen

ΑΓΩΝΕΣ

Η κυριαρχία της Citroen Racing συνεχίστηκε και στο Paul Ricard, όπου διεξήχθη ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού. Όπως μία εβδομάδα νωρίτερα στο Μαρόκο, το C-Elysee κατέκτησε δύο νίκες, με τους Yvan Muller και Jose Maria Lopez. O δεύτερος τέθηκε επικεφαλής της βαθμολογίας, μπροστά από τον άλλο εργοστασιακό οδηγό της Citroen, τον Sebastien Loeb.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ανήμερα του Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών, οι αγωνιζόμενοι του WTCC και χιλιάδες θεατές συγκεντρώθηκαν στην πίστα του Paul Ricard, κοντά στη Μασσαλία. Ο Muller εκκίνησε από την pole position στον πρώτο αγώνα, καθώς λόγο παρατυπίας στους τεχνικούς κανονισμούς, οι δύο team mate του, Loeb και Lopez βρέθηκαν στην τελευταία σειρά του grid.

Αν και ο Muller υποχώρησε μετά την εκκίνηση στην 3η θέση (πίσω από τα Honda Civic των Gabriele Tarquini και Norbert Michelisz), δεν άργησε να βρεθεί στην κορυφή και να φθάσει σε μία άνετη νίκη, την παρθενική του με τη Citroen. Ο Loeb περνούσε σταδιακά τους οδηγούς που ήταν μπροστά του και στο 14ο από τους 16 γύρους άφησε πίσω του τον Tarquini, ο οποίος αρκέστηκε στην 3η θέση, χαρίζοντας στη Honda την πρώτη παρουσία της στο βάθρο για φέτος. Ο Lopez ήταν 4ος, με τον Rob Huff να χαρίζει στη Lada την 5η θέση.

Advertisement
Advertisement

Στο δεύτερο αγώνα αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία ήταν ο Lopez, με τον Muller να χαρίζει στη Citroen ένα ακόμη 1-2. Στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Tiago Monteiro με Honda Civic, ο οποίος ήταν επικεφαλής έως τον 14ο γύρο. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Tarquini, Mehdi Bennani (Civic) και Loeb. Ο πρώην πρωταθλητής του WRC είχε επαφή με τα προστατευτικά ελαστικά στον 7ο γύρο, προκαλώντας την είσοδο στην πίστα του safety car.

Στη βαθμολογία ο Lopez έχει 85 βαθμούς, 12 περισσότερους από τον Loeb και 20 από τον Muller. Στους κατασκευαστές το προβάδισμα της Citroen διευρύνθηκε (186 βαθμοί, έναντι 103 της Honda και 75 της Lada). Το επόμενο ραντεβού στο WTCC δόθηκε για τις 3-4 Μαϊου στην Ουγγαρία.