Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: Το ατύχημα του Novikov

Ελλάδα 4:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Το ατύχημα του Novikov

ΑΓΩΝΕΣ

Video: Το ατύχημα του Novikov

ΑΓΩΝΕΣ

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του Ράλι Φινλανδίας για δύο πληρώματα έπαιξε η όγδοη ειδική διαδρομή του αγώνα. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Στην μήκους 13.92km διαδρομή Palsankylä λοιπόν, ο όγδοος γενικής Ευγένι Νόβικοφ, έχασε τον έλεγχο του Fiesta RS WRC της M-Sport. Όπως μπορείτε να δείτε στο ερασιτεχνικό βίντεο που σας παραθέτουμε, ο Ρώσος έπεσε πάνω σε κορμούς δέντρων, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίνητο του.

Κατάφερε να συνεχίσει αλλά για κακή τύχη του έκτου γενικής, Κρις Μικ, που ακολουθούσε με το DS3 WRC της Citroen. Κι αυτό γιατί ο Βόρειο-ιρλανδός κόλλησε πίσω από τον συναθλητή του. Μάλιστα ο Νόβικοφ άφησε τον Μικ να περάσει μόλις στη τελευταία στροφή της ειδικής, καθυστερώντας τον επί δέκα περίπου χιλιόμετρα!

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό εξαγρίωσε τον οδηγό της Citroen, που συν τις άλλοις, “έφαγε” πολλές πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσει και το δικό του παρμπρίζ, να βγει προσωρινά εκτός δρόμου και να κλατάρει το εμπρός αριστερό ελαστικό του!

Advertisement
Advertisement

“Που νομίζεις πως βρίσκεσαι; Νομίζεις πως παίζουμε εδώ; Δεν είσαι μικρό παιδί”, ήταν τα πιο… σεμνά λόγια του Μικ. Από την πλευρά του ο Νόβικοφ ζήτησε συγνώμη και δικαιολογήθηκε λέγοντας πως δεν μπορούσε να δει τον συναθλητή του στους καθρέφτες και πως έκανε στην άκρη μόλις ενημερώθηκε από την ομάδα μέσω ασυρμάτου.

Μετά από αυτό το συμβάν, ο Μικ έπεσε έβδομος, 39.6sec πίσω από τον πρωτοπόρο Σεμπαστιέν Οζιέ, με τον Νόβικοφ να υποχωρεί στην δέκατη-τρίτη θέση. Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως οι διοργανωτές εξετάζουν το συμβάν και δεν αποκλείεται να αλλάξουν το χρόνο του Μικ, “χαρίζοντας” του τα δευτερόλεπτα που έχασε πίσω από τον συναθλητή του.