Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Το «βρόντηξε» ο Greensmith (+Video)

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC: Το «βρόντηξε» ο Greensmith (+Video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Το «βρόντηξε» ο Greensmith (+Video)

ΑΓΩΝΕΣ

Μεγάλο ατύχημα για τον Βρετανό στην 11η ειδική διαδρομή του Ράλλυ Καταλονίας, διέλυσε το Ford Puma του.

Advertisement
Advertisement

Το Ράλλυ Καταλονίας βρίσκεται ήδη στη 2η ημέρα του και τα πληρώματα συνεχίζουν να χαρίζουν θέαμα στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές στα περίχωρα της Βαρκελώνης. Δυστυχώς, όμως ένα από τα πρωτοκλασάτα πληρώματα του WRC δεν θα συνεχίσει τον αγώνα έπειτα από ένα σφοδρό ατύχημα.

Στην 11η ειδική διαδρομή και τελευταία του πρωινού loop του Σαββάτου, ο Gus Greensmith με το εργοστασιακό Ford Puma Hybrid Rally1 έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και χτύπησε με δύναμη στην προστατευτική μπαριέρα. Το αυτοκίνητο υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές – ξηλώθηκε ο πίσω τροχός μαζί με την ανάρτηση – ωστόσο το σημαντικό είναι ότι το πλήρωμα βγήκε αλώβητο από το Puma.

Advertisement
Advertisement

Ο Greensmith βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην 10η θέση της Γενικής Κατάταξης και αντιμετώπιζε αρκετές δυσκολίες στις ασφάλτινες διαδρομές του Rally RACC. Η 11η ειδική διαδρομή διακόπηκε και τα πληρώματα πέρασαν απλά για να μεταφερθούν στην είσοδο της 12ης ΕΔ και να συνεχίσουν τον αγώνα.

Advertisement

Για την ιστορία, στην πρώτη θέση της Γενικής Κατάταξης μετά την 11η ειδική διαδρομή, βρίσκεται ο Sebastien Ogier με Toyota Yaris WRC, έχοντας πίσω του τον πρωταθλητή 2022, Kalle Rovanpera. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 WRC, ενώ οι Tanak, Sordo και Evans ακολουθούν. Η διαφορές πάντως στους τρεις πρώτους είναι μικρή καθώς τους χωρίζουν μόλις 14,2 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2022 Ράλλυ Ισπανίας: Ο Ogier μπροστά στο τέλος της πρώτης ημέρας
WRC 2022 Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας: Ο Rovanpera πρωταθλητής!
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής eSports WRC αναδείχθηκε στην Ελλάδα

Advertisement