Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Στο νοσοκομείο οι Lefebvre-Moreau (video)

Ελλάδα 8:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC: Στο νοσοκομείο οι Lefebvre-Moreau (video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Στο νοσοκομείο οι Lefebvre-Moreau (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί ο Sebastien Ogier να επέστρεψε στις νίκες και η Hyundai Motorsport να είχε δύο οδηγούς της στο βάθρο, ωστόσο η ολοκλήρωση του Ράλι Γερμανίας, ένατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, βρήκε όλα τα πληρώματα να ανησυχούν για δύο συναθλητές τους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Ο λόγος για τους Stephane Lefebvre και Gabin Moreau, που είχαν ένα τρομακτικό ατύχημα στο 12ο εκ των 40 χιλιομέτρων της ειδικής διαδρομής Panzerplatte. Το Citroen DS3 WRC διαλύθηκε και αμφότεροι κατέληξαν στο νοσοκομείο, με τον δεύτερο βαριά τραυματισμένο.

Ο συνοδηγός που μπήκε άμεσα στο χειρουργείο, έσπασε το αριστερό του πόδι, έχει κατάγματα στο δεξί πόδι και χέρι ενώ ράγισε και ένα σπόνδυλο! Μάλιστα χρειάστηκε να σπεύσει το ιατρικό επιτελείο για να του παρέχει βοήθεια αφού εύλογα, δεν μπορούσε να βγει από το διαλυμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Δείτε το τρομακτικό ατύχημα και προσέξτε τι έμεινε από το DS3 στο video που ακολουθεί…

Ο Lefebvre που θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα του αύριο και στον οποίο η Citroen έχει επενδύσει πολλά (όπως παλαιότερα στους Sebastien Loeb και Sebastien Ogier), περιέγραψε το ατύχημα: «Στις σημειώσεις μας είχαμε μία δεξιά στροφή, όπου μπορούσες να την ‘κόψεις’ στην κορυφή. Βλέποντας εκ των υστέρων τα σημάδια που άφησαν τα ελαστικά των αντιπάλων μας, ίσως να ξεκίνησα να στρίβω λίγο νωρίτερα. Το αυτοκίνητο γλίστρησε προς την εξωτερική της στροφής και αρχίσαμε να χτυπάμε μία σειρά από ‘Hinkelsteins’ (σ.σ. πέτρινοι όγκοι που χρησιμοποιούνται για να κρατούν εντός δρόμου τα τανκ – η ειδική διαδρομή απλωνόταν σε στρατιωτική περιοχή). Το χτύπημα στο τελευταίο προκάλεσε περιστροφή του αυτοκινήτου και μας έστειλε στα δέντρα. Εκεί πάθαμε τη μεγαλύτερη ζημιά».

Advertisement

Όσο για τον Moreu που φέρει πολύ σημαντικότερα τραύματα, θεωρεί εαυτόν τυχερό στην ατυχία του: «Βλέποντας τι έμεινε από το αυτοκίνητο, νιώθω πολύ τυχερός. Ο κλωβός ασφαλείας έκανε τη δουλειά του, ειδικά τα σημεία που είχαμε ενισχύσει παρότι δεν ήταν υποχρεωτικό. Θα χρειαστεί χρόνος για να θεραπευτούν τα τραύματά μου αλλά είμαι αποφασισμένος να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό».

Advertisement